Lugbulk

Založil Jindroush, 06.09.2010, 12:44:46

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jindroush

Prosím, pište sem své názory ohledně Lugbulku.

1) co si myslíte o ročníku 2010
2) návrhy ročníku 2011
3) doporučili byste někomu účast: 0 - nikdy, 10 - rozhodopádně

Pište tak do neděle, souhrn názoru pošlu Janovi. Ideálně ať píší pouze účastníci kola 2010.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Jamesek

1) Koupil jsem co potřeboval, za dobrou cenu v blbě sehnatelném množství.

2) Nevím jak je to složité logisticky u tebe a u TLC, ale když by byl LB častěji, byla by to další alternativa kde nakupovat. Ty nejvíce nutné dílky jsou koupené a šlo by do nakupovaných protlačit i další díly, které by při jednorázovosti neměly šanci a přesto se na BL a jinde blbě shání. Ale ekonomický přínos asi nula, vzhledem k organizaci a času zůčastněných (poukázka do bohnic nebo na nějakou tu pláž).

3) 8 - není to pro každého, ale pro stavitele super. Kdybych stavěl diorámata, skákal bych do stropu. Pro Technic to moc není, 30ks 9V mikromotorů mi nikdo neprodá :D

S.t.a.l.k.e.r.

1. Prveho kola som sa zucastnil ako podporovatel, druheho uz aktivne (teda diely este nemam). Pripadaju mi trochu problematicke obmedzenia limit na osobu a limit 50 druhov dielov. Pri existencii lobby stavitelov hradov a zeleznic sa zuzuje priestor presadit do zoznamu 'svoje' diely. Dodacia lehota by tiez mohla byt kratsia. LB je vsak skvela myslienka a vdaka za nu.

2. Optimalizacia procesu. Objednavanie by mohlo byt riesene cez Pick a Brick, kazdy zaujemca z radov fora by mailom obdrzal kod projektu, ktorym by sa prihlasoval na S&H a videl by ceny platne pre Lugbulk. Odpadla by nutnost generovat zoznam dielov a vyberat z nich.
Nedelil by som clenov na stavitelov a 'ostatnych', stavitel by sa v tomto pripade musel rovnat vyznamu 'vystavovatel'.

3. 10 - pri absencii S&H pre Slovensko urcite ano

Colonel32

Citace od: Daniel alias Legacek kdy 06.09.2010, 13:10:36
Snad 3-měsíční čekání na zásilku od platby

Ty penize jsou tu dobu u Jindrouse a je to z organizacnich duvodu. Protoze trva skoro mesic nez se povede vymlatit penize ze vsech zucastnenych. Takto je mozne platbu odeslat do Danska okamzite pote, co od nich prijde faktura.

Citace od: Stalker kdy 06.09.2010, 13:46:16
Pri existencii lobby stavitelov hradov a zeleznic sa zuzuje priestor presadit do zoznamu 'svoje' diely.

Snazil jsem se dat prostor komukoli, kdo nutne potrebuje nejaky konkretni dil. Naopak, kdyby se hradari snazili, tak nikdo jiny neobjedna ani dilek...

1) chtelo by to mene chyb (malo dilu), velke zelene listy...

2) zmeny v ramci celeho programu, nebo v ramci kostek? Myslim ze v ramci kostek by bylo lepsi precejen se vratit k rozdeleni na stavitel a ostatni, s tim, ze stavitele by od zacatku meli zaruku vetsiho nakupu - precijen, nebyt stavitelu, tak by nebyl lugbulk vubec zadny. V ramci fungovani sytemu by dle meho bylo dobre, kdyby spise TLC udelalo seznam, co vsechno jsou ochotni nabidnout, misto toho, abychom se my snazili hadat co pujde a co nikoli.
EDIT: Asi by bylo fajn, kdyby se povedlo nejak provazat lugbulk s vyvojem novych dilu (barevnych variant), je mozne, ze kdyby se kluby zavazaly odebrat urcity pocet dilu, ze by tu usnadnilo rozjeti vyroby (jako kompletni sortiment strech v sandgreen 45, etc..). Ale pravdepodobne by to bylo TMEFTLB

3) 10 nebo 0, podle povahy cloveka. Musi byt dlouhodoby fanda, ne horka hlava - cekat pul roku na dodani by nekteri lidi asi nerozdejchali a zacali vyhrozovat zalobami nebo pozadovat vraceni penez.

otaznik

1) Mně se LB líbí, nabídne zajímavou možnost jak přijít k většímu množství kusů od jednoho dílu. Tedy je určen zejména stavitelům, ne sběratelům.

2) Jak psal Colonel, seznam od TLC, ze kterého bychom mohli vybrat a nebylo pak potřeba další schvalování. Rozhodně vyšší limity - zavazujeme se, že tyto díly prodávat nebudeme! Mohli by na to udělat i nějaký interface - mírně přizpůsobit např. Pick A Brick.

3) Komu všem? AFOLům? Pokud těm, tak 8.

Jaky

1) Spokojenost
2) Zkrátit dodací dobu od objednání, větší výběr dílků
3) 10

Honzik

Ohledně výběru dílů do budoucna mě napadla jedna možnost, která by snad nemusela být ani po technické stránce příliš složitá. TLC vytvoří seznam dílů, které by bylo ochotno nabídnout. Vytvoří se aplikace, která bude připomínat hlasovací anketu. U každé položky, kterou uživatel zvolí, si vybere s předem definovaných barev. Z ankety by vzešel oficiální seznam dílů, ze kterého by se pak objednávalo. Prostě na způsob finální objednávky u Jindrouše, akorát anketa by byla společná všem klubům. Vedoucí (Vezíři) jednotlivých klubů by zajistili distribuci unikátního kódu pro každého oprávněného člena, po jehož zadání do aplikace bude umožněno hlasovat v této anketě. 

Shmade

Díky množství dílků a barev jaké Lego vyrábí by podle mě ten seznam, který by nám poskytli, byl tak rozsáhlý, že anketa ve které by hlasovalo, třeba i sto lidí, by nemusela vůbec dát nějaký rozumný výsledek a hlasy by byly roztroušené. Nevím jak by se to pak vyhodnocovalo... 

Současné schéma mi přišlo dobré. Mnohem přínosnější by podle mne byl seznam dílků, které Lego do Lugbulku určitě neposkytne.

ohledně otázek:

ad1. Myslím, že je super, že se kostky mohly zapojit, možná bych lehce změnil kritéria pro vsup do Lugbulku, aby velká výstava měla větší váhu než například moje prezentace, to se nedá celkovým přínosem komunity pro Lego jako firmu porovnávat.

ad2. No to sem napsal víceméně už nahoře, tak ještě jednou ve zkratce. Změna kritérijí pro vstup afol komunit do programu, vytvoření seznamu dílků které nejdou, čímž se může i celá akce urychlit, protože by se vyškrtl jeden krok, a to schvalování.

ad3. Účast bych doporučil. Z prvního Lugbulku jsem si udělal pidi objednávku se kterou jsem byl spokojen, z druhého nic, protože z vybraných dílů jsem nic nechtěl, tak jsem byl jen podporovatel. Díky tomu si mohl někdo, kdo vybrané dílky chtěl, nakoupit více než by bylo možné bez podporovatelů a pak předvádět stavby na kterých to je vidět. Takže akci doporučuju nejen pro kupující, ale i pro podporovatele, jestli tedy mají zájem na tom vídat pěkná díla a v podstatě pomoct.
Dávám klidně 10 z 10, pro ty pro které je akce určena se nemůže nic než vyplatit.

Vasyk

1) Jednoznačné pozitivum, konečně s námi jako komunitou taky počítají

2) Určitě dalekou vyšší limity, čekací doba je mi jedno

3) Je fakt, že stavitelé / vystavovatelé toto využijí nejvíce a Ti by měli mít určitou "přednost", jinak doporučuji 10

Hardegon

1) Lugbulk je výborná věc. Díly, které se nám nabídly, bych sháněl velmi těžko (nebo bych vůbec nesehnal).

2) Systém výběru dílů mi vyhovuje. Seznamy dílů od TLC asi chtít nemůžeme. Ty by byly asi až moc dlouhé. S čekáním asi nic udělat nelze.

3) Pro stavitele 10 z 10.

peki

======================
Další možnost jak se dostat k většímu počtu dílků, za zajímavou cenu, dokonce v zajímavé kombinaci (rovné koleje,rovné silnice). S ročníkem 2010 jsem byl spokojený:
- ocenění komunity kostky.org
- do seznamu se dostalo několik dílků které jsem chtěl
- zbytek limitu jsem použil na ostatní užitečné dílky (které chtěl někdo jiný)

2) návrhy ročníku 2011
=================
Nevím jak je to organizačně "složité" u Jindrouše a jak na straně LEGa. Pokud by se v této akci pokračovalo (protože se podle mne osvědčila) určitě bych se snažil o nějakou rozumnou míru optimalizace.

Vůbec bych "nešťoural" do podmínek jaká akce se počítá a jaká ne. V roce 2011 žádná výstava v plánu není (muzea uzavírají plán na 2011 do konce září. Nicméně zájem na straně muzejí o nás je velký).

Způsob volby dílků bych nechal na úrovni komunity tak jak to bylo, máme (stavitelé/vystavovatelé) tak určitou manévrovací možnost, kterou můžeme využit pro nějakou příští akci, společnou stavbu atd.

Přemýšlel jsem co bych si ještě přál. V podstatě jsou to dvě věci (chápu že je to  sci-fi)  ;D
a) nějak ovlivnit nové dílky. O finanční náročnosti výroby formy a dalších věcech už byla řeč.
b) existující dílky v jiných barevných provedeních (navrhoval už C32). Tady forma existuje, někdy tokové věci dělají pro LEGO LAND. Mohlo by jít např. o "limitovanou" edici pro AFOLy která by nerozšiřovala seznam  "oficiálních" dílů

=============================================
10 pro stavitele, který počítá s tím že to bude nějakou dobu trvat a počítá s tím že některé počty dílků budou +-
0  pokud má někdo zatím zkušenost pouze s kamenným obchodem, Lugbulk nebude asi to pravé ořechové, navíc pak takový jedinec se slabším smyslem pro humor, nemusí pochopit ani Jindroušovo vtipy 

Robbed

1) s lugbulkem jsem naprosto spokojen

2) vyšší limit, kratší doba zpracování by taky nevadila, ale chápu, že s tím asi nic moc nadělat nejde.

3) lego staviteli určitě 10

Mates

Souhlasím s ostatními, že se jedná o skvělou akci, kterou Lego podporuje AFOLy.

2) návrhy ročníku 2011
Navrhoval bych zlepšení logistiky např. s využitím S@H. Každý AFOL by mohl zaslat seznam username na S@H a podle toho by byl identifikován při nalogování. Díky tomu by mohl mít extra volbu pro objednávání dílků (Lugbulk). Věřím, že díky tomu by se mohla Legu ušetřit práce se zpracováním objednávek, navíc s tím lze pracovat i do budoucna pro další akce.
Každý by díky tomu mohl mít např. i možnost sledování objednávky.
Šlo by vytvořit mailing list a zasílat pravidelné info o novinkách, nových dílech, zajímavých slevách, atd.
Snažil bych se o zvýšení limitů. Je skvělé, že si můžeme koupit kostky ve velkém množství, ale díky tomu se často rychle vyčerpá povolený limit nákupu. Pak si člověk musí hodně dobře rozmyslet, čemu dá vyšší prioritu pro nákup ;)

10 - Určitě bych doporučil!

MildaPajda

1 -  skvele!
2 - vetsi limit pro nas loosery, co "se vezou" ... ;)klikam, klikam a najednou jsem nad limit... :(
3 - 10 - provsechny, lteri chteji nakoupit ve vetsim mnozstvi. 0 - pro ty co spechaj ... :)

Jindroushi:  DIKY!!!
na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)

Rhox

1, je to naprosto perfektní.
2, nenapadá mě nic, co tu už nepadlo, nevýhoda je čakací doba, ale je jasné, že s tím se nic dělat nedá.
3, pro lidi, co mají trochu trpělivosti, tak rozhodně 10

5o

1. Skvelý nápad a možnosť dopniť diely za zaujímavé ceny. Síce dlhšia čakacia doba, ale niečo za niečo.
2. Dúfam, že bude a ak, tak by som privítal väčší limit (asi ako všetci, no najlepšie bez limitu :D).
3. Doporučujem všetkým.
Preto lebo Lego...

GNOSIS

1) Je to výborná možnost pro rozšíření dílů za rozumnou cenu ve velkém množství.

2) Určitě jsem pro zjednodušení výběru dílů. Asi jak psal Otazník něco ve stylu např. Pick A Brick. Dále jsem pro možnost většího množství, které by bylo jen pro stavitele.

Také bych upravil rozdělování celé akce. Nevím jak systém nyní přesně funguje, ale aby nad rozdělováním celé zásilky (120 000 dílů) pro celé kostky trávil Jindrouš mládí a zaměstnal tříděním celou rodinu mně nepřijde moc ideální.

3) Doporučení bych dal jen pro stavitele, kde je ale nevýhoda čas doručení, ale i tak je to za 10.

Colonel32

Citace od: GNOSIS kdy 10.09.2010, 12:55:40
Také bych upravil rozdělování celé akce. Nevím jak systém nyní přesně funguje, ale aby nad rozdělováním celé zásilky (120 000 dílů) pro celé kostky trávil Jindrouš mládí a zaměstnal tříděním celou rodinu mně nepřijde moc ideální.

Já osobně bych navrhoval, aby se to roztřídilo u někoho v Praze, s tím, že ostatní kostkaři by s tím přišli vypomáhat, aby se během soboty a neděle vytřídilo. 

Cavelon

1) Výborná akcia pre AFOLov ako sa dostať k väčšiemu množstvu dielikov z jedného typu a ešte k tomu za fajn cenu. Je to super pomoc najmä pre tých, čo stavajú veľké exponáty. 8)

2) Páčilo sa mi delenie na vystavovateľov a ostatných a prihováram sa za také delenie aj do budúcna. Pri konečnom výbere dielikov do zoznamu z množiny kandidátov by som ocenil, keby sa dala prednosť drahým dielom pred lacnými, lebo na takých sa dá ušetriť najviac (je rozdiel, či ušetrím napr. 100 EUR na 10 baseplates alebo 1 EUR na 1000 pinoch). Taktiež odporúčam preferovať tie, ktorých je nedostatok na BL.

3) Nedoporučujem účasť netrpezlivým a tým, ktorí potrebujú dieliky v malých počtoch. Vrele doporučujem vystavovateľom.

---
Pri tejto príležitosti chcem poďakovať Jindroushovi za to, že sa na to dal a všetkým, ktorí venovali svoj kredit ostatným a tým pomohli, aby v budúcnosti naše výtvory potešili tisíce ľudí najmä na rôznych výstavách. Vďaka! :)

Jonas

Určitě užitečná věc. Stavitelé si pomohli k některým potřebným dílům, a myslím, že TLC také netratilo. Čím více jsme v LUGBULKu nakoupili, tím větší stavby budou nyní vznikat a o to více dalších dílů budeme potřebovat přikoupit.  ;)

2) návrhy ročníku 2011
Vítáno by bylo zkrácení čekací doby a  rozšíření z 50 dílů třeba na dvojnásobek.

Zejména pro stavitele (i budoucí) - 10.
Jonas - Můj Brickshelf

STARHAWK

Skvela akcia, podarilo sa mi zohnat velke mnozstvo podloziek a ineho materialu na buduce stavby.

2) návrhy ročníku 2011
- minimalny pocet dielov 50 pri kazdej polozke (druhe kolo malo pri niektorich ovela viac)
- vyssi limit na hlavu

10 pre stavitelov, najme zacinajucich ako ja

grohl

1)Zatím spokojen.

2)První kolo se stavitelé Technic ještě nějak domluvili, to druhé zbytečně prošumělo. Černé panely stále za 4 USD, ale to asi vadí jen mně. Takže ve zkratce větší disciplínu Technic stavitelů.

Rozšíření počtu dílků by mi rozhodně nevadilo->větší šance pro Technic.

Čekací doba je mi celkem fuk.

3)I když nevím, co si s některými díly v tak velkém množství počnu, rozhodně doporučuji. 10

pryb

1) Vydařené, mám radost z doplněných zásob. Způsob "odhlasovat díly a pak něco vyřadit" mi přijde trochu krkolomný, ale netvrdím, že znám lepší. Poměrně dlouhá čekací doba, ale s tou se holt počítalo - beru to jako nezbytnou součást.
2) Zvýšit finanční limit.
3) To si musí každý rozhodnout sám dle svých očekávání. Já jsem naprosto spokojen a děkuji.
Aktuální projekt - třídička.
Youtube kanál

Jindroush

Vycucnuto, odesláno Janovi. Zamykám.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)