LEGO 7949 KINGDOMS Honička za kočárem se zajatcem

Založil Póža, 18.08.2010, 17:52:12

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Póža

Téma : Kingdoms
Číslo setu: 7949
Počet dílků: 50
Počet figurek: 3 (+ černý kůň)

Tak jsem se po několika měsíční pauze vrátil k legu, a co mě k němu zase vrátilo jsou tyto nové "rytířské" sety. vydal jsem se do města na steč s vidinou návratu s několika chrastícíma krabičkama v tašce. Nakobnec jsme přišel jenom s dvouma. Jedním z nich je tenhle moc pěkný set.
  Sestavování začíná klasicky postavením minifigů. Jedná se o obrněného rytíře v plné polní se štítem a mečem, lehkého pěšáka, který v tomto setu hraje roli zajatce. Má dvoj-obličej při čemž jeden je takový klasický drsný pohled a z druhé strany je ječíčí,vystrašený škleb. A posledním je další pěšák, tentokrát od Dračího národa se štítem a jednoručním mečem. 
  Poté co se seskládají figové se jde zkompletovat kočár. Stavba probíhá plynule bez problému. Zadní dvířka mříže se dají otevřít dolů a zajatec může podle potřeby vystupovat/nastupovat pokud mu to ale jeho ostraha dovolí. Kočár  je primitivní a v reálu nepoužitelný, nebyl by vůbec žádný problém z něj utéci. V zadní části jsou dva úchyty ve kterých jsou přichyceny oštěp a louče. Kůň má černou ohlávku ze které trčí zlatý osten připomínající jednorožce)
  Tak mě napadlo že při takové situaci jakou nám popisuje set by rytíř v těžké polní neměl vůbec šanci dostihnout kočár.

Jedná se o velmi povedený set, K plusům patří poměrně dobrá cena , tudíž možnost vypěstovat si takovou malou armádu.

Obrázek vypůjčený z MořeLega.cz