(Vlastní) stickery-Vojáci Českého Království

Založil BlackDemon, 16.08.2010, 18:00:23

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

BlackDemon

Citace od: Poza kdy 18.08.2010, 12:59:02
Mě se to teda líbí :) akorát mě napadlo, co kdyby jsi ty okraje štítů nedělal tak široký. Jinak se mi strašně líbí ty torsa :)
Ty okraje štítu se ted zdaj široký ale když to vytiskneš tak zas tak velký nejsou(sou velký asi tak jako okraje u blackfalconů....), jinak díky :).
V tom pajzlu jsme v haj-lu.

Steve23

dobrý, těším se až uděláš armádku a postneš >:D

BlackDemon

Citace od: Steve23 kdy 18.08.2010, 13:12:20
dobrý, těším se až uděláš armádku a postneš >:D
V pátek už budu doma takže budu muset nakoupit materiál a začít tisknout, jak sem psal na blogu plánuju postavit novej hrad je pro tuto českou armádku a bude to taková rekonstrukce jednoho zříceného hradu tady v čechách  ;D.

Steve23

no a uděláš i jízdu ??? myslím jakoby sticker :)

BlackDemon

Citace od: Steve23 kdy 18.08.2010, 13:30:58
no a uděláš i jízdu ??? myslím jakoby sticker :)
Sticker na jízdu neudelám protože moje jízda bude mít normální brnění  ;).

winring

Ryxe

Nálepky se mi líbí, opravdu pěkná práce, na co budeš tisknout, na folii, či papír? A jaký hrad máš v plánu smím-li se ptát? ;)

BlackDemon

Citace od: Ryxe kdy 18.08.2010, 18:02:02
Nálepky se mi líbí, opravdu pěkná práce, na co budeš tisknout, na folii, či papír? A jaký hrad máš v plánu smím-li se ptát? ;)
Doposavad sem vše tisknul na papír ale chtěl bych vyzkoušet něco nového takže zatím nevím popř. bych se chtěl zeptat jestli bys nemohl nějak poradit ;D.Hrad mám v plánu Krakovec i když nebyl úplně královským hradem, nejdřív ovšem musím rozebrat mojí tvrz, roztřídit dílky apod. a pak začnu stavět ;).

Rhox

Pozor, puristům by se mohl zvednout žaludek!

Já tisknu na průhlednou folii, pak vezmu torzo s poničeným potiskem a velmi jemným šmirglem ten potisk odstraním, mokrým hadrem utřu z torza obroušený pilinky a nalepím to.
Výhodou je, že nemusím v photoshopu míchat Lego barvy (který by se stejně vytiskly jinak) a navíc je nálepka lesklá stejně jako originální torzo minifiga.

Steve23

mě abych pravdu řekl, nelego barvy  neva :D .
já to dělám takhle: vytisknu si na photopapír nějakou nálepku, odstřihnu ji z papíru, dám na torso lepící pásku(kvůli ochraně potisku)na ni dám obostranou lepící pásku a na ní nalepím nálepku, bohužel, pokud se lepí jakákoli nálepka na hlavu figa, hlava kvůli 1mm navíc strácí možnost nosit jakékoli pačesy či helmu :(

Rhox

Tak s nalepováním obličejů právě vůbec nemám problém díky té průhledné samolepící folii...
Postni sem foto nějakých tvých nalepených custom potisků...

Ryxe

Citace od: BlackDemon kdy 19.08.2010, 19:40:36
Doposavad sem vše tisknul na papír ale chtěl bych vyzkoušet něco nového takže zatím nevím popř. bych se chtěl zeptat jestli bys nemohl nějak poradit ;D.Hrad mám v plánu Krakovec i když nebyl úplně královským hradem, nejdřív ovšem musím rozebrat mojí tvrz, roztřídit dílky apod. a pak začnu stavět ;).

No papír není špatný, ale určitě je lepší ho ještě přelepit průhlednou fólií, bude pak lesklé a tisk se neopotřebí. Fólie, ať už průhledná nebo bílá není také špatná. Jediný problém, který jsem zaznamenal je, že po čase se tisk může lehce oprýskat, toto se dá také řešit přelepením průhlednou folií, ale výsledek vypadá dosti podobně s tím rozdílem, že folie je podstatně dražší než papír.
Se stickerama obličejů jsem také nikdy neměl problém. Vždy se dala pokrývka hlavy v pohodě nasadit.
Krakovec je moc pěkný hrad. Kdyby jsi měl zájem, myslím, že mám nějakou hmotovou rekonstrukci v archivu, tak až budu mít chvilku, mohu kdyžtak najít ;)

BlackDemon

Citace od: Ryxe kdy 20.08.2010, 18:01:10
No papír není špatný, ale určitě je lepší ho ještě přelepit průhlednou fólií, bude pak lesklé a tisk se neopotřebí. Fólie, ať už průhledná nebo bílá není také špatná. Jediný problém, který jsem zaznamenal je, že po čase se tisk může lehce oprýskat, toto se dá také řešit přelepením průhlednou folií, ale výsledek vypadá dosti podobně s tím rozdílem, že folie je podstatně dražší než papír.
Se stickerama obličejů jsem také nikdy neměl problém. Vždy se dala pokrývka hlavy v pohodě nasadit.
Krakovec je moc pěkný hrad. Kdyby jsi měl zájem, myslím, že mám nějakou hmotovou rekonstrukci v archivu, tak až budu mít chvilku, mohu kdyžtak najít ;)
Děkuji Ryxe ale v počítači mám uloženou jednu detailní a jednu nedetailní + ješte např. kaply apod.
Jinak dnes sem začal stavět krakovec a budovat českou armádu, za pár dní bude opraven foťák takže budou fotky ale pokud nekdo chce mužu dát fotky z mobilu s velcie nízkou kvalitou :-\.

Colonel32

Citace od: Rhox kdy 19.08.2010, 19:51:00
Já tisknu na průhlednou folii, pak vezmu torzo s poničeným potiskem a velmi jemným šmirglem ten potisk odstraním, mokrým hadrem utřu z torza obroušený pilinky a nalepím to.

Pouzij radsi brusnou pastu TEMPO.

BlackDemon

Tak sem udělal další sticker, tentokrát se nejedná přímo o vojsko Království Českého ale o České šlechtice přesněji o Pány z Lipé, zatím jen triangular štít ;).

Vicktór z Vlčieho brodu

Ahojte. Som tu na fóre nový  :) , ale musím povedať, že tieto stickery vyzerajú super  ;)

Najviac sa mi páči ten s celo - červeným podkladom. Podľa mňa je aj autentický.

A ako vlastne sa dajú takéto stickery vyrobiť v PC, nejaký špeciálny program??
When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.

BlackDemon

Citace od: Akolon kdy 27.08.2010, 11:37:28
Ahojte. Som tu na fóre nový  :) , ale musím povedať, že tieto stickery vyzerajú super  ;)

Najviac sa mi páči ten s celo - červeným podkladom. Podľa mňa je aj autentický.

A ako vlastne sa dajú takéto stickery vyrobiť?? To tlačíš doma alebo ... ?  >:D
Tisknu to doma na papír, potom si sticker vystřihnu nalepim na něj oboustranou lepící pásku a nalepim na torso minifiga.Torso se nějak nepoškodí akorát je někdy nutný ho umejt když sticker sundáš ;).

Steve23

Akolon:Používej gimp ;) a pokud máš photoshop už máš vystaráno :D

Berndthardt

nejsem sice vůbec hradař, ale a) ten štít jen moc hezký, b) doporučuju matnou (omlácenou) stříbrnou / na ten okraj, samozřejmě / - co NATO experti?  ;)

Steve23

Přečti si celý thread, ve středověku nebyli železné okraje(maximálně germáni, římáne atd ale středověká evropa ne)

Hardegon

Citace od: Steve23 kdy 27.08.2010, 13:20:39
Přečti si celý thread, ve středověku nebyli železné okraje(maximálně germáni, římáne atd ale středověká evropa ne)

Nějak s tímhle stále nesouhlasím. Kov štít ohromně vylepšuje, tak proč ho nepoužít. Jak na mandlové typy, tak na gotické.  ::)

Steve23

to vím, ale nějak mě zmátl Aki a teď v tom mám guláš :-[ ;D

BlackDemon

Citace od: Hardegon kdy 27.08.2010, 13:35:17

Nějak s tímhle stále nesouhlasím. Kov štít ohromně vylepšuje, tak proč ho nepoužít. Jak na mandlové typy, tak na gotické.  ::)
No tak či onak jestli se použivaly nebo ne tak stejně já je moc asi nebudu "používat" mě se ty kovový okraje moc nezamlouvaj ;D.
Jinak zejtra už by měl bejt opravenej foťák takže budou fota ;).

Steve23

http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0t%C3%ADt  podle wikiny středověký štít MĚL kov na hranách ???

FilipS

Tak jsem se podíval do velice podrobné knihy VOJÁCI. O zbroji tam je snad úplně vše, avšak o štítech ve středověku tam není ani ťuk. Nic méně v několika vyobrazeních se sem tam vyskytly.
OT: Steve prosím tohle už nikdy nedělej.  >:D

Berndthardt

ok, nějak mě to jen napadlo v souvislosti se sv. Václavem - stříbrná orlice na černém poli , nejsem-li zcela mimo - tak to ta asociace..

Ryxe

Cituji z knihy od Vlastimila Vondrušky "Život ve středověku": "Normanský štít byl poměrně veliký, byl mandlovitého tvaru a po obvodu býval zpevněn kováním".

Tudíž, kování se ve středověku vyskytovalo, ale pouze na určitých druzích štítů. Nejsem sice v této problematice žádný machr, ale domnívám se že na trojúhelníkových štítech nebylo, nebo jsem ho tam nikdy neviděl;)

Hardegon

Kování bylo na všech tipech štítů ve středověké Evropě. Sloužilo to pro zpevnění a vyztužení. Snad si ani nedovedu představit štít pouze ze dřeva, který by vydržel zásah zbraní. I když by byl potažen kůží. 100% jistotu mam u zmíněných Normanů a u Vikingů, o které se zajímám. Při googlení mi ale stále vypadávají obrázky, repliky, náčrty atd s kovovou obrubou. Samozřejmě to není pravidlo.

BlackDemon

Tak pár fotek....V armádě je zatim málo jednotek(2x Jezdci,4x Střelci,1x Lučistník,2x Lehkooděnci,3x Pěšáci,1x Korouhevník) a král zatim nemá žádné jméno, nebyl by tu někdo kdo by našel nákého dobrého krále českého který by se dal jednoduše ztvárnit v legu? >:D

Rhox

Vypadá to dobře,ale je tam přesně ten problém,co jsem psal,že tím,že je to na papíru a ne na folii,vznikají na předku torz úplně jiné barvy než ty legové....