Lukyho sci-fi kousky

Založil Luky1987, 21.07.2010, 14:46:06

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Luky1987

Ahoj, doposud jsem se prezentoval pouze tématem Běžné budovy, ale jelikož mám rád i sci-fi a věci kolem, rád bych zde v tomto vlákně zveřejňoval své stavby a plavidla.
Zatím se v tomto tématu trochu rozkoukávám, tudíž prosím ze začátků od zkušených matadorů o shovívavost ;)
Jako první ukážu svůj mini vesmírný koráb ;)

mizdas

No mně se to teda moc líbí  ;). Jako zmenšený model to na mně působí až nečekaně dobře (mini modely moc nemusim až na tento).

Hardegon

Vcelku povedená první loď.  :) Stylem mi docela dost připomíná pozemské lodě ve Hvězdné bráně.

winring

Moc hezký nápad i provedení a navíc pochvala za fotografie.

Luky1987

Díky za kladné ohlasy, dávám k dobru vesmírný náklaďák ;)

FilipS

Líbí se mi na tom jedna věc, nepodobá se to ničemu co jsem doposud viděl. Všechno co Luky publikuješ je jedinečné. Palec nahoru.  :)

Luky1987

Základna pro menší vesmírnou loď. Této barevné kombinace bych se rád držel při stavbě nějaké větší základny.
Tato stavba mě napadla vtipným způsobem, zdálo se mi totiž o ní, tak jsem ji musel postavit ;)
Zajímavá mi přijdou vrata, která mají dvojitý lom a nezaberou v hangáru moc místa, když se otevírají a zavírají...

mizdas

mizdas

Teď mně ještě napadlo že by se k tomu skvěle hodila Robbedovo biotrůn série  ;).

Togaran

Pěkný hangár, taky jsem si hned vzpoměl na Biotron  ;D
je to krásná práce s architekturou, teď ještě tu loď :)

Napadlo mě ještě - proč se vrata neotvírají ven? to by nezabrali vůbec žádné místo.
Je to pro minifigy nebo microscale? tipuju micro, ale jen pro jistotu...
Moje stavby: Brickshelf, Flickr

mizdas

Citace od: Togaran kdy 24.07.2010, 12:25:22
Pěkný hangár, taky jsem si hned vzpoměl na Biotron  ;D
je to krásná práce s architekturou, teď ještě tu loď :)

Napadlo mě ještě - proč se vrata neotvírají ven? to by nezabrali vůbec žádné místo.
Je to pro minifigy nebo microscale? tipuju micro, ale jen pro jistotu...
Zřejmně pro minifigy, protože Luky psal malá  a je tam minifig. Kdyby byla pro microsale tak je to maxi a navíc jsou postraně žebříky takže pro minifigy  ;).

otaznik

Citace od: Luky1987 kdy 23.07.2010, 14:08:39
Základna pro menší vesmírnou loď. Této barevné kombinace bych se rád držel při stavbě nějaké větší základny.
Tato stavba mě napadla vtipným způsobem, zdálo se mi totiž o ní, tak jsem ji musel postavit ;)
Zajímavá mi přijdou vrata, která mají dvojitý lom a nezaberou v hangáru moc místa, když se otevírají a zavírají...
Mně to přijde spíše jako stavba do City - na sci-fi (space) je to příliš současné.

Luky1987

Citace od: otaznik kdy 24.07.2010, 17:43:28
Mně to přijde spíše jako stavba do City - na sci-fi (space) je to příliš současné.
Vím, stavěl jsem to, když jsem začal stavět první space lodičky, je to někde na rozhraní...
Já osobně si nemyslím, že se architektura třeba za nějakých 50let zásadně změní, že budeme bydlet někde pod vodou nebo ve vzdušném městě, ale kdo ví, jak to tady bude vypadat ;)

(Když dávám baráky do Town, píšou lidi, že je to nereálný, když dám barák do Space, tak píšou, že je to moc normální ::)
Ale když bude zítra čas fotit, dám sem opravdové sci-fi ;))

otaznik

Citace od: Luky1987 kdy 24.07.2010, 17:53:18
Já osobně si nemyslím, že se architektura třeba za nějakých 50let zásadně změní, že budeme bydlet někde pod vodou nebo ve vzdušném městě, ale kdo ví, jak to tady bude vypadat ;)
Tak jsem to nemyslel, jde spíše o to, že z toho na první pohled není poznat, že jde o budoucnost.

AdamKo

Téma space není zrovna můj šálek kávy, to ale neznamená, že bych se sem nechodil kouukat na zajímavé výtvory...

Lukyho hangár se mi velice líbí. Možná proto, že tato stavba není klasická space stavba z dost vzdálené budoucnosti, u které vždycky hádám, k čemu že má vlastně sloužit?

Skoro bych řekl, že je to konečně Běžná budova, jako vyšitá :D      Tak doufám, že jsem tě tím neranil.

Luky1987

Slíbená opravdová sci-fi stavba (dle mého) je tady, satelit a kontrolní věž.
Doufám, že nikdo nenapíše, že satelity existují i dnes a žádné sci-fi to vlastně není ;)
Nechal jsem se volně inspirovat stavbou, která mi utkvěla před časem, myslím že asi někde na BrothersBrick...

Mtron

Citace od: Luky1987 kdy 25.07.2010, 19:47:39
Slíbená opravdová sci-fi stavba (dle mého) je tady, satelit a kontrolní věž.
Doufám, že nikdo nenapíše, že satelity existují i dnes a žádné sci-fi to vlastně není ;)
Nechal jsem se volně inspirovat stavbou, která mi utkvěla před časem, myslím že asi někde na BrothersBrick...
To víš, že to nikdo nenapíše  ;D ;D Víš jak mě to na první pohled připadalo ? ??? Satelit jak utržené loukoťové kolo a kontrolní věž jak nádražní hradlo  ;D ;D ;D Ale vážně krabicoidní stavby tu již byly v mém podání  ;D Já v tom moc sci-fi fakt nevidím. Jinak abych stále nekritizoval a nerýpal, něco je inspirativní a povedené. Ostatně jako u každého  ;)
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

AdamKo

Citace od: Mtron kdy 25.07.2010, 20:33:53Víš jak mě to na první pohled připadalo ? ??? Satelit jak utržené loukoťové kolo a kontrolní věž jak nádražní hradlo  ;D ;D ;D

Satelit se mi sice líbí, mému oku ale daleko víc lahodí pohled na zdařilé železniční hradlo. Nejspíš jsem už dočista zblbnutý těmi svými vlaky, takže i v běžné věži NA PRVNÍ POHLED vidím hradlo jako vyšité 8)

Luky1987

No jo, tak si asi budu muset založit i vlákno u mašinek >:D
Lidi vy vůbec nemáte fantazii. To jste vážně v žádném sci-fi neviděli takový satelit? Vždyť jsou jich v každém mraky ::)

Mtron

Citace od: Luky1987 kdy 25.07.2010, 21:23:08
No jo, tak si asi budu muset založit i vlákno u mašinek >:D
Lidi vy vůbec nemáte fantazii. To jste vážně v žádném sci-fi neviděli takový satelit? Vždyť jsou jich v každém mraky ::)

Fantazie je tu dost a dost  ;D jenomže sci-fi je něco jiného, nadčasového, hi-tech prostě ve tvém hangáru ani v hradle neshledávám nic sci-fi, to je můj názor, jsou to obyčejně stavby.

FilipS

Luky nic si z toho nedělej, většina velkých umělců byla ve své době nepochopena. ;D
Teď k satelitu, kdyby to byla družice obíhající po orbitu s motorem a pár smrtícími paprsky  >:D tak by to nevypadalo tak současně...

Luky1987

Citace od: Diidy kdy 25.07.2010, 21:44:51
Luky nic si z toho nedělej, většina velkých umělců byla ve své době nepochopena. ;D
Teď k satelitu, kdyby to byla družice obíhající po orbitu s motorem a pár smrtícími paprsky  >:D tak by to nevypadalo tak současně...
Díky za podporu Diidy ;)
Dokonce si vzpomínám, že takový satelit byl i v 6. epizodě SW, ale to je prd sci-fi ;)

Mtron

Citace od: Luky1987 kdy 25.07.2010, 21:48:58
Dokonce si vzpomínám, že takový satelit byl i v 6. epizodě SW, ale to je prd sci-fi ;)

Ano byl v SW, bitva o Endor  ;D jenomže SW s tím co si stvárnil ehm, tvoje není sci-fi

FilipS

Toto je pěkný sci-fi satelit ze Stargate http://stargate.wikia.com/wiki/Ori_satellite  zničil Prometea  :'(  grázl.

Luky1987

Citace od: Mtron kdy 25.07.2010, 21:55:33
Citace od: Luky1987 kdy 25.07.2010, 21:48:58
Ano byl v SW, bitva o Endor  ;D jenomže SW s tím co si stvárnil ehm, tvoje není sci-fi
Tvůj názor ti neberu, samozřejmě tvá základna je super a je to na první pohled něco "jiného" co nikde na Zemi není.
Respektuji tě a jsi velice dobrý stavitel. Ale nechápu, jak dva "stejné ;)" satelity mohou být v téhle otázce tak rozdílné...
Třebas i bunkr z bitvy o Endor je vlastně úplně normální bunkr, jakých jsou po světě tisíce, a přesto je to známá sci-fi stavba...
V takovém posledním Star Treku je pozemská architektura ztvárněna dost podobná dnešní...
Od teď budu dávat ke každé stavbě třeba 8017 a bude to science fiction jako blázen ;)

Mtron

Sci-fi je vymyšlěný svět budoucnosti, já stavím space, stejně jako SW je space, nikde ani zmíňka o sci-fi..... Moje základna je space né sci-fi, nikde ani nedeklaruji, že stavím sci-fi. Stavím space MTRON. Sci-fi je např. že půjdou cikáni dobrovolně do práce  ;D ;D ;D v nadneseném slova smyslu. Stav si sci-fi, já ve tvých stavbach vidím něco jiného.

Mtron

Většinou u SW a Startreku se jedná o příběh, který je pojednán ve sci-fi. Nikoliv stavby

Luky1987

Dobrá, smeťme to ze stolu, je to jen hraní se slovy, já osobně mezi Space a Sci-fi rozdíl nevidím a definice Science Fiction na Wiki potvrzuje jak tvůj, tak i můj názor na věc 8)
Lukyho Space kousky by byl divný název vlákna.
Konečně jsem upravil fotky svojí úplně první SPACE loďky, kterou jsem postavil...

Robbed

No nestačím koukat :). Hezky rozjeté vlákno.

Lodě vypadají hodně dobře. Zaoblené dílky působí skvěle, hlavně na trupu první lodi. Použil bych nějaké zaoblené dílky také na budovy. Je fakt, že budovy působí trochu současně, ale to je i tím, že kolem nich nic není. Kdyby jsi je umístil do nějakého kontextu (třeba na červený podklad a kolem dal různé lodě, vozidla), tak nikdo nic nenamítne.
Nebo zkus třeba dát něco většího na střechu (třeba ten radar..), nebál bych se dávat tam různé "nesmyslné" věci, hadičky, trubky, různé přístroje, prostě cokoli co tě napadne ;).

P.s. Pro mě pojmy space a sci-fi vyjadřují v podstatě to samé. Prostě fikce, fantasie, budoucnost atd.
Například na Eurobricks měli sekci Space, ale nedávno byla přejmenována na Sci-fi.

Luky1987

Díky za obsáhlý a konstruktivní komentář, zkouším zatím sólo stavby a plavidla, ale je v plánu nějaké to větší diorama ;)
Musím se v tomto tématu nejdřív trošku "prostavět".
Momentálně zahajuji shánění nesmyslných dílků ;)

PS: Tvé stavby jsou velice inspirativní a i v Evropském měřítku dle mého silně nadprůměrné, doufám, že se ti někdy v budoucnu vyrovnám ;)