LEGO 8096 STAR WARS Raketoplán císaře Palpatina

Založil Luky1987, 21.07.2010, 14:07:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Luky1987

Obecná charakteristika

Rok vydání: 2010
Počet dílů: 592
Počet minifigů: 4
Cena: 1212Kč

Dojmy před koupí

Tento se uzavírá trojici mnou v poslední době recenzovaných setů, které jsem dostal jako dárek od své partnerky, čili dojmy před koupí veskrze žádné. Dojmy po koupi vynikající ;D. Předchozí byly 8017 a 8087. Info - http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?S=8096-1

Obsah balení a vlastní stavba

Po otevření krabice vás udiví, jak moc je oproti jiným plná. Řekl bych, že dvakrát by se do ní set nevešel, oproti jiným, které by se vešly třeba 4x. Stavba byla oproti mým předešlím SW setům velice zajímavá, jsou použity zajímavé stavební techniky a dílky.

Hratelnost

Pohyblivá křídla, která se dají sklopit. Uvnitř raketoplánu je "operační sál pro Darth Vadera".
Ovšem abyste se dostali dovnitř, je třeba celkem dost úsilí. Nikde nic nehapruje, ani se neohýbá.
Raketoplán má na podvozku vysouvací "lyže".

Závěr

Velice povedený set za slušnou cenu, na rozdíl od předešlých SW velice pevný. Hodnocení v procentech - 90% -  čili jasný kup.

Jarda

No, moc mě tenhle set teda zrovna nezaujal. ::) Přijde mi takový celkem obyčejný a nevýrazný. Myslím, že je rozhodně spousta zajímavějších SW setů.

STARHAWK

ale je tam novy perfektny Palpy a nemusim kvoli tomu kupovat Death Star za 400Eur.
Kupim urcite, sice neviem kedy, mozno az o rok ale urcite kupim.

annc

Tento set je opravdu designově povedený. Jen mně trochu vadí pár detailů - např.
1. kabina je připojena ke zbytku raketoplánu jen dvěma Technic piny - chtělo by to pevnější spojení.
2. Odklápěcí horní část raketoplánu se otáčí vzadu na jediném Technic axle pinu - to je málo, opět by to chtělo něco pevnějšího.
3. Raketoplán je široký a schází mně tam místo na jeho uchopení do ruky. Nabízí se držení za přistávací lyže a to se mně jaksi nelíbí. Snižuje to hratelnost.

Celkově je však pěkný a souhlasil bych s hodnocením 90%.

danyboy

Citace od: annc kdy 01.11.2010, 14:36:19
Tento set je opravdu designově povedený. Jen mně trochu vadí pár detailů - např.
1. kabina je připojena ke zbytku raketoplánu jen dvěma Technic piny - chtělo by to pevnější spojení.
2. Odklápěcí horní část raketoplánu se otáčí vzadu na jediném Technic axle pinu - to je málo, opět by to chtělo něco pevnějšího.
3. Raketoplán je široký a schází mně tam místo na jeho uchopení do ruky. Nabízí se držení za přistávací lyže a to se mně jaksi nelíbí. Snižuje to hratelnost.

Celkově je však pěkný a souhlasil bych s hodnocením 90%.
to není pravda že se nedá za nic chytit jak má jakoby to křídlo nebo jak to nazvat na střeše tak zato se to dá v pohodě chytit dokonce jsem to vyděl v recenzi