*TOP* (Vlastní) Severské království II.

Založil Hardegon, 05.07.2010, 19:37:39

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Colonel32

S veškerou úctou - myslím, že by ve skutečnosti nikdy nemohlo dojít k situaci, aby se vyvěsil štít nebo dokončilo ozdobné zábradlí, zatímco ještě není hotové ani trámoví střechy. A že by tě tyto logické nesmysly mohlo hodně poškodit v soutěži.

Jonas

Citace od: Colonel32 kdy 01.12.2010, 21:59:17
S veškerou úctou - myslím, že by ve skutečnosti nikdy nemohlo dojít k situaci, aby se vyvěsil štít nebo dokončilo ozdobné zábradlí, zatímco ještě není hotové ani trámoví střechy. A že by tě tyto logické nesmysly mohlo hodně poškodit v soutěži.

Hardegon může napsat, že jde o opravu třeba po požáru.
Jonas - Můj Brickshelf

Daniel

Tak vývěsní štít mě taky trknul hned po otevření první fotky. Ale rozhodně si nemyslím, že by to mělo vliv na umístění - tam mi příjde, že jde většinou o použité techniky a život, než o reálnost staveb ;). Nehledě na to, že to může být třeba jen úprava stávající jednopatrové kovárny...
Jinak k dílu - pěkné a zdařilé. Přeji hodně štěstí v CCC :).

Hardegon

Citace od: Jonas kdy 02.12.2010, 07:30:56
Citace od: Colonel32 kdy 01.12.2010, 21:59:17
Hardegon může napsat, že jde o opravu třeba po požáru.

Ono to původně mělo být napůl po požáru. Pak z toho sešlo, ale štít zůstal. Inu, nechám si poradit a budu to tedy prezentovat jako rekonstrukci.  :)

votrelec

ak by islo o reko, tak by som tam urobil daku peknu hromadku stavebneho odpadu

gearcs

Je to moc pěkně udělané, vždycky se mi líbily tvoje krovy a dřevěné konstrukce. Ale abys zabodoval, tak by to ještě něco chtělo. Nějaké detaily, stromy trochu oživit jinou barvou než zelenou...

Ryxe

Tak mě se to moc líbí, osobně se mi tvé dřevěné konstrukce moc líbí. jinak dobrá je třeba i ta příprava malty. Jen bych možná trochu zapracoval na tom terénu, aby nebyl tak plochý. Každopádně přeji v soutěži co nejlepší umístění ;)

artus12

Krása! Vždycky se mi líbily tvoje rozestavěné budovy a je to vážně perfektní. ten štít. Jak psali výše, je tam sice nepravděpodobný, ale když zmiňuješ že to je přestavba :) Moc se mi to líbí! Přeji co nejlepší umístění!

Gibur

Již bylo vše řečeno,přeji úspěch. :)
Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."

Hardegon

Všem moc děkuji za komenty. Jsem moc rád že se líbí.  :)

Citace od: gearcs kdy 02.12.2010, 16:59:06
Je to moc pěkně udělané, vždycky se mi líbily tvoje krovy a dřevěné konstrukce. Ale abys zabodoval, tak by to ještě něco chtělo. Nějaké detaily, stromy trochu oživit jinou barvou než zelenou...

Právě to "něco" se snažím vychytat. Koukám no spousty staveb, včetně tvých, a snažím se si najít něco vlastního. Nechtěl bych jen kopírovat cizí nápady. Ale snad to časém zvládnu.

Citace od: Ryxe kdy 02.12.2010, 17:11:34
Tak mě se to moc líbí, osobně se mi tvé dřevěné konstrukce moc líbí. jinak dobrá je třeba i ta příprava malty. Jen bych možná trochu zapracoval na tom terénu, aby nebyl tak plochý. Každopádně přeji v soutěži co nejlepší umístění ;)

Tady na terénu moc dělat nešlo. Nechtěl jsem celý MOC moc roztahovat. Šlo mi jen o tu budovu. Nějaký větší kopec by asi nevypadal hezky.

Rhox

Citace od: Hardegon kdy 05.12.2010, 20:19:53
Tady na terénu moc dělat nešlo. Nechtěl jsem celý MOC moc roztahovat. Šlo mi jen o tu budovu. Nějaký větší kopec by asi nevypadal hezky.
Stačí náhodně rozmístit několik green plates 1x2  :)
Jinak rozhodně palec nahoru!

Colonel32

Citace od: Rhox kdy 05.12.2010, 22:15:34
Stačí náhodně rozmístit několik green plates 1x2  :)

Spíš terén dělaný z plates vrstevnice, tak jako měl Jindrouš v Roztokách ve westernovém dioramatu.

Villa Legina

mne sa to páči tak ako je, má to svoj štýl. Iba zeleň by som preriedila - tie stromy sú príliš husté na môj vkus (hlavne ten tmavší a kry) , keby boli poredšie, nepravidelné, vykazovali nedokonalosť, bol by to pekný prírodný kontrast k dokonalej stavbe ľudských rúk.

Rhox

Citace od: Colonel32 kdy 05.12.2010, 22:17:29
Spíš terén dělaný z plates vrstevnice, tak jako měl Jindrouš v Roztokách ve westernovém dioramatu.
To by musel ten MOC podstatně rozšířit...

Hardegon

Citace od: Rhox kdy 06.12.2010, 21:03:56
Citace od: Colonel32 kdy 05.12.2010, 22:17:29
To by musel ten MOC podstatně rozšířit...

Nevím, jestli myslíme to samé, ale já dělám terény z Plate normálně a i tady je to tak použito. Terén se od budovy dozadu trochu zvedá, ale nebylo to pro mě tak zásadní, abych to na fotkách zdůrazňoval.

Rhox

Citace od: Hardegon kdy 06.12.2010, 21:20:00
Nevím, jestli myslíme to samé
Myslel jsem jen rozhodit pár platů 1x2 kolem té cesty a dřevěné kostrukce v popředí...

Hardegon

Dnes přináším další, druhý, MOC pro CCC VIII. Dnes je to do tématu The Pastoral Life - Farma. Snad se bude líbit.

MOCpages

Luky1987

Parádní stromy a hlavně koupající se minifigové, pěkné ;)

FilipS

Moc hezké, ocenuji hlavně množství originálních prvků jako Holubník, kompost a děti pouštící lodičku. A stromy si zvládnul vážně parádně.

muzzo

Hezké, akorát jestli to má být středověk, tak mi příjdou koupající se kluci jako nesmysl. Žiju v přesvědčení že lidé ve středověku se nekoupali, vody se báli a považovali jí dokonce za původce řady nemocí.
(vcelku správně vypozorovali že ani jiní savci se nekoupou)

SpCasPi000

Téma farmy sa mi páči, Castle úplne brutálne, a keď sa to spojí tak len treba mať dosť času na zíranie (aspoň hodinku/dve). Tiež to mám v pláne zakomponovať do mojho MOCu, prasatá, kravy i kone už mám nejaké nakúpené. A ešte ak budúci rok vyjde ďalšie zverstvo, asi sa zbláznime...

Je to síce malé, ale veľmi pekné, teraz rozmýšľam, je to z lega alebo to je mierne neostrá fotka?
Už viem, je to z lega, v stredoveku foťáky neboli!  ;)

gearcs

Ryxe

Výborná práce, spousta pěkných detailů, líbí se mi i zpracování terénu, o stromech ani nemluvím. ;)

Hardegon

Děkuju za komentáře. Jsem rád že se líbí. Konkurence je v CCC těžká, ale třeba tam se svým stylem staveb zaujmu. :)

Ještě se přiznám, že jsem měl v úmyslu se přihlásit i do kategorie hradů. Přes vánoce jsem volný čas využil naplno, hrad dostavěl, ale něco tomu ještě chybí. Tak v brzké době ho doladím a dám sem.

Daniel

Už druhé "želízko v ohni" - hmm, to se činíš (škoda, že se ještě nepovedl i ten hrad).
Navíc v obou přihlášených dílech se dá najít pár hodně povedených detailů ;). I tomuto MOCu přeji úspěch.

linhi

Ahoj,ne že bych byl rejpal,ale proč na každý moc neuděláš nové téma? Pokud pak někdo bude hledat třeba kovárnu - hodně si zalistuje. Pokud chceš aby se vše jmenovalo stejně,nazval bych každé téma stejně - Severské Království (kovárna)   nebo tak nějak,jinak ten druhý moc je určitě lepší a moc se mě líbí klucí s loďkou.

Hardegon

Citace od: linhi kdy 02.01.2011, 20:01:28
Ahoj,ne že bych byl rejpal,ale proč na každý moc neuděláš nové téma? Pokud pak někdo bude hledat třeba kovárnu - hodně si zalistuje. Pokud chceš aby se vše jmenovalo stejně,nazval bych každé téma stejně - Severské Království (kovárna)   nebo tak nějak (...)

Nejvyšší mazátor ke mně již také promluval. Hrad bude už samostatně...  :)

Jindroush

Hlava pomazaná (případně vymazaná, podle chuti), ti to tu taky klidně rozřeže sama podle vlastního uvážení, ta PM ti měla dát možnost si vybrat body řezu.  :P
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Villa Legina

Citace od: muzzo kdy 30.12.2010, 15:34:49
Hezké, akorát jestli to má být středověk, tak mi příjdou koupající se kluci jako nesmysl. Žiju v přesvědčení že lidé ve středověku se nekoupali, vody se báli a považovali jí dokonce za původce řady nemocí.
(vcelku správně vypozorovali že ani jiní savci se nekoupou)

Myslím, že je to bezpredmetné, kúpanie sa v rieke vidieckych detí nijako neodporuje vtedajším reáliám, napokon historici by potvrdili že v stredoveku sa prikladal väčší dôraz na hygienu než napr. potom v 16.-17. storočí. Stredovek mal problémy s hygienou (logicky-rozvoj miest, absencia kanalizácií, dobová neznalosť hygienických zásad a pod.) ale to neznamená, že sa ľudia nekúpali (ak mali tú možnosť) a neumývali (ak mali tú možnosť). Historicky je doložená existencia napr.mestských kúpeľov a ich obľúbenosť a samozrejme na vidieku mali ľudia voľný prístup k riekam a pod. kde sa naozaj i kúpali a hrali /deti/

Mne sa táto ďalšia scenéria veľmi páči, hlavne voľba strechy v žltej farbe