Legoland Německo - 2010

Založil Igorus, 27.05.2010, 20:15:12

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Miketuk

Když jsem tam byl já tak měli 10176 s pomačkanejma krabicema. Sleva tuším 50%. Bylo několik kusů ve výprodejovém stanu.

Steve23

Maj v bednách i Round bricky v bley 8) ?

Miketuk

Myslím že v nový šedý tam nebylo nic, ale nezkoumal jsem to tak podrobně.

dado

Rad by som sa tiez podelil o zazitok z legolandu. Ospravedlnujem sa ze pisem bez diakritiky. Zvyk z prace. Cestou zo Stutgartu do Mnichova minuly tyzden sa mi podarilo nahovorit mojich spolucestujucich aby si dali kavu v legolande kym ja si skocim nakupit. Zakupili sme 2x2 listky s tym ze ideme iba na nakup. Na blocku bolo ze ked sa vratime do 55 minut tak nam vratia vstupne.

Vzhladom na kratkost casu som utekal najpr do Snapchenmarket. Naproste sklamanie. Myslim ze som tam nevidel ziadne sety. Boli tam dve obrovske bedne so suciastkami, ktore sa dali naskladat do plastovych poharov. Na to aby tam clovek nieco vybral by potreboval niekolko hodin. Takze som tuto moznost zavrhol. Ked som par krat nacrel tak tam vacsinou boli priesvitne 1x1 a pod. suciastky ktore sa v setoch davaju ako spare. Dalej sa tam dali kupit duplo postavicky, zvierata a vacsie diely na kusy tusim za 2.50. Mali tam nejake zlacnene magnety a privesky na kluce, lego oblecenie nejake plysaky. Odchadzal som s prazdnymi rukami.

Sprintom som sa presunul do Lego fabriky. Na to ze bol stvrtok a po prazdninach sa tam motalo dost deti s rodicmi. Rychlo som si postavil 6 figov za 7 euro. Vyber lepsi ako v Lego obchode v mnichove. Na pocudovanie mali iba zenske vlasy (ine som ani nehladal) vo vsetkych odtienoch a dlzkach a potom vela heliem od hasickych az po castle a antlantis. Pri torzach prevladali city temy (hasici, policajti, zlodeji, robotnici) a pirati. Nastastie sa mi podarilo najst 6 neokukanych civilnych tiel. Nohy slabota, vacsina so strunkami ako mali basketbalisti v sporte, ale natrafil som na dve farby skratenych/detskych. V cene bolo aj jedno prislusenstvo ale vsetko boli castle halapartne a kopie, takze som si zobral 6 zltych poharov. Kedze cas sa kratil len zbezne som preletel co ponukaju do poharov alebo na vahu. Vacsinou vsetko plates a kocky v takmer vsetkych farbach okrem tych vzacnejsich samozrejme. (Velky pohar stal tusim okolo 19 euro + bol tam limit ze nemoze jeho vaha prekrocit 500gramov. Na vahu sa kupovalo do zlteho lego sacku 8 euro/100 gramov ) Nastastie som si vsimol ze predavali za 2.50 kone, tak som dva zobral na farmu. Pridal som aj jedneho krokodila do jazera. A skoro by som zabudol. Na predaj boli aj base plates. Tak dve beige (svetlo hnede) som si pribalil. Cena 6.90. Potom rychlo k pokladni. Zazrel som aj male ihlicnany na vahu ale uz nebol cas. Pockal som kym predavac posle dvoch predo mnou aby vybrali zo sackou na vahu figy alebo ich casti. Zaplatil a utekal von cez city obchod aby mi vratili vstupne. Vsade mali dostatok adventnych kalendarov za 19.90.

Vacsina atrakcii bola pre mensie deti. Park je skor mensi v porovnani so zabavnymi parkami v US. Pre AFOLa sa tam ist zvlast iba kvoli nakupu resp. atrakciam neoplati ist hlavne ked byva niekolko 100 kilometrov odtial. Nieco ine je ked idete okolo alebo to spojite s oktoberfestom a inou zabavou. Z Mnichova je to hodina cesty po dialnici smer Stuttgart. Odbocka je dobre oznacena. Park je vzdialeny od dialnice cca 1 kilometer. Parkovne je 5 Euro. Aby som nezabudol. V nemeckom katalogu na druhy polrok je kupon na zlavu. Dieta do 12 rokov zdarma pri jednom platiacom dospelom. Ak sa tam niekdo chysta dufam ze mu to trochu ulahci planovanie.

otaznik

To dado: viz. PRAVIDLA bod 3.3

Výrazně by tomu pomohlo i nějaké další členění (odstavce, odrážky).

Valentin Dobrotivý

Osobně jsem Legonald Deutschland s rodinou a rodinou našich přátel absolvoval letos v srpnu.

Nesouhlasím s konstatováním, že pro AFOLa se nevyplatí tam jezdit. Byly to moc pěkné dva dny.

Je fakt, že nejsem stavitel, takže Lego Fabrik a vybírání různých kostek do pytlíku mne nechalo chladným. Nicméně děti si to užily mírou vrchovatou, dospělí také - přivezl jsem si nějaké přívěsky na klíče, magnety, US only set z hrabáku, kostky se speciálními potisky k různým akcím atd., zaujalo mne do jakého detailu šli designéři celého parku (třeba červený mravenec na skále, Obama, Obamová, Obamátko a Merkelová při státní návštěvě)...čili jako sběratel a AFOL jsem byl s tímhle výletem maximálně spokojený a pokud mi bude líto peněz za letenku do Kodaně či Londýna, tak tam asi příští rok pojedu znovu.

Suma sumárum - hard core stavitele, toužící po po nákupu kostek, to asi nenadchne, ale obdivovatelé Lega si přijdou na své - pokud sebou mají, děti, tak je to o to lepší...highly recommended.

Domino99

otaznik

Citace od: Domino99 kdy 26.07.2011, 23:03:54
Maj tam technic ?
Mají tam sety, co se prodávají v obchodech, možná i pár dalších - ale to si stačí přečíst zdejší příspěvky, není třeba otevírat kvůli tomu staré téma...

Domino99

sry ,ale já myslel díly :)

peter

Ano, vždy tam nějaké jsou, jak v hrabáku, tak ve Factory.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Domino99

Díky a ještě jednou se omlouvám.

JimB

Ani ne před dvěma týdny jsem navštívil německý Legoland a chci se s vámi podělit o své postřehy. Měl jsem v plánu jít do parku pouze nakupovat a tedy na Shopping ticket, bohužel oficiální stránky Legolandu se o něm vůbec nezmiňují a zde na fóru jsou informace také velmi kusé. Takže:

-Shopping ticket je možné koupit pouze do doby dvou hodin před zavřením parku. Tuto informaci jsem neměl, přijel jsem hodinu a čtvrt před zavřením a tedy pozdě. Naštěstí mi pokladní po delší domluvě s ostatním personálem parku lístek prodala.
-jako zálohu musíte u kasy nechat 37€, které dostanete po návratu zpět, a také nevratných 5€ za celodenní parkování (jinou možnost parkování jsem nezkoumal a patrně neexistuje)
-doba pobytu v parku nesmí přesáhnout 45 minut. Pozor, počítejte do ní i případnou frontu před kasou, kde musíte lístek vrátit. V době mé večerní návštěvy bylo otevřené jen informační okénko/kasa v budově vedle turniketů, fronta nebyla žádná. Čas návratu je vytištěn na lístku.
-z nějakého důvodu pouštějí na Shopping ticket jen dva lidi ze skupiny, přičemž jeden z nich musí vyplnit jméno a adresu.
-obchody bez problémů stihnete, fabrika a výprodejový stan zavírají hodinu před zavřením parku. Jakmile do obchodu včas vstoupíte, můžete v něm být i dobrých 15 minut po zavření. Chcete li dlouho nabírat díly, je třeba se rozhodnout mezi výprodejovým stanem a Fabrikou. V tomto případě doporučuji přesun sprintem po parku.  ;)

A teď postřehy netýkající se přímo Shopping ticketu:
-nabídka výprodejového stanu byla žalostná, žádné velké slevy, hrabošárna zdražila na 15€ a zároveň byly na výběr pouze zcela běžné díly typu černé plate 1x2, jediná zajímavější ze čtyř beden obsahovala mix bílých a tmavě růžových oblouků.
-nabídka Fabrik naopak potěšila, k mání bylo mnoho druhů tiles, DkTan plates a kupodivu i techniku (ozubená kola, díly na převodovku, točny, liftarmy). Cena 100g/9€. Díly na stavbu vlastních minifigů (7€/6figů?, nepamatuji si přesně) obsahovaly hodně zajímavých součástek z Collectible minifigures. Co jsem koupil já můžete vidět v příloze, cca. 530ks, 17,64€.
-park má nové expozice SW miniland a Atlantis, ani jednu jsem kvůli nákupům neviděl, nemohu hodnotit.
-vůbec se mi nezamlouvá prorůstání cizích značek do Legolandu - můžete jezdit v Hyundai Fahrschule, najíst se v Barilla Piccolini restauraci, nebo přebalit dítě v HiPP centru.
Moje BS galerie k prohlédnutí zde

peter

Citace od: JimB kdy 01.08.2011, 12:26:55Ani ne před dvěma týdny jsem navštívil německý Legoland a chci se s vámi podělit o své postřehy. Měl jsem v plánu jít do parku pouze nakupovat ...

-nabídka výprodejového stanu byla žalostná, žádné velké slevy, hrabošárna zdražila na 15€ a zároveň byly na výběr pouze zcela běžné díly typu černé plate 1x2, jediná zajímavější ze čtyř beden obsahovala mix bílých a tmavě růžových oblouků.

Sortiment hrabárny ve slevovém stanu je obměňován cca 1x za měsíc. Někdy se dá narazit na slabší nabídku (nejspíše ve tvém případě) a někdy je to lepší (viz níže).

Já Günzburg navštívil letos v červnu a opět se mi zadařilo. Složení dílů v hrabárně bylo z mých dosavadních návštěv absolutně nejlepší. Nejvíce mne ale překvapilo množství dílů ve starých barvách (OldGray či OldDkGray).

Citace od: JimB kdy 01.08.2011, 12:26:55park má nové expozice SW miniland a Atlantis
Z uvedených expozic mohu vřele doporučit jen Atlatis. Jedná se o menší variantu vodních světů, kde návštěvníci procházejí mořskými akvárii vč. oblíbené procházky proskleným tunelem.

Z expozice SW jsem byl hodně zklamaný, jelikož takto odbytý miniland jsem opravdu ještě neviděl. Jelikož tato expozice je součástí miniland area, tak ji nejspíše při procházkách neminete, proto Vám mohu doporučit jen velmi rychlé projití, nebo nejlépe rovnou otočení ať si nezkazíte jinak parádní dojem z minilandu.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.