30010 Fire Chief - NEW 2010

Založil Vlada, 08.05.2010, 15:52:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Vlada

CHARAKTERISTIKA SETU 30010

Kategorie: Lego CITY - Fire
Rok vydání: 2010 (duben)
Počet dílů: 39
(29 dílů potřebných na stavbu hasičského vozítka (z toho 2 díly Slope 30 1x1x2/3 barvy Red a Trans-Dark Blue vedené jako extra položky - náhradní díl, 10 dílů na zkompletování minifiga)
Minifig: 1
Dostupnost v ČR: Jako příloha dětského časopisu Kačer Donald (číslo 10/10, datum vydání - 29.4.2010, cena - 45 Kč)
Cena v ČR: ---
Cena BL: V přepočtu na CZK cca 100 Kč
Inventář dílů: BL inventář

OBSAH BALENÍ
Set v sáčku obsahuje díly potřebné na stavbu hasičského vozítka, minifiga a složený letákový návod na stavbu.

DOJMY PŘED KOUPÍ
Dojmy před koupí bych charakterizoval asi tak, že já jako Fire sběratel tento set, který je přílohou dětského časopisu Kačer Donald, do své sbírky vřele vítám. Jakmile jsem se o této skutečnosti dozvěděl, neváhal jsem a dva časopisy si zakoupil (jeden set na zpracování recenze a k následnému vystavení do mé Fire vitríny, druhý si ponechám ve stavu MISB). Pojďme se tedy na set 30010 podívat o něco blíže...  ;)

SAMOTNÁ STAVBA
Stavba je velmi jednoduchá a zabere nejvýše 3 minuty stavění. Začíná se zkompletováním minifiga - hasiče (příjemné překvapení je, že hasič obsahuje postříbřenou helmu, namísto doposud obligátní bílé) a pokračuje se dále stavbou samotného hasičského vozítka.

Hasičské vozítko je velmi jednoduché konstrukce, podobně jako tomu je u již výchozívšího setu 30001, který je však opětovně velmi silnou improvizací ke skutečnému hasičskému vozidlu a to i při silné domýšlivosti a představě zároveň. Jeho koncepce se mi moc nelíbí, to píši upřímně.

V přední části vozítka silně pociťuji absenci světlometů, líbivý bílý nárazník celkový design nezachrání. V zadní části se na blatníku nacházejí dva výstražné světlomety v barvě Trans-Dark Blue. Na zadním nárazníku je uchycená proudnice žluté barvy. Toť vše.

Výhradu bych měl snad úplně ke všemu, takže dále rozvíjet toto téma je poněkud irelevantí.

HRATELNOST
Hratelnost tohoto setu je velmi omezená, kreativity u tohoto setíku opravdu moc není. I přesto ale věřím, že i s takovýmto malým setíkem si děti poměrně dobře vyhrají. Ostatně pro ně je to také určené. Já už jsem si s ním vyhrál při sestavování setu a jeho focení, když si s mou trpělivostí hrál nezbeda pod jménem vítr  ::).

CO LZE ŘÍCI NA KONEC...
Co lze říci na konec? Snad jen to, že tento Fire set je pro člověka takové malé potěšení. Tento malý set má už své místečko v mé Fire vitríně  ;).

PREZENTACE
Fotografie k recenzovanému setu 30010 se nacházejí níže v tomto příspěvku. Více detailních fotografií můžete však shlédnout i v této mé BS galerii.

Frco

Recenzia je velmi podrobna, ale skutocne nechapem, naco je dobre robit recenziu impuls setom  ::) Skor skus nejaky vacsi set.

Hardegon

Citace od: Frco kdy 10.05.2010, 12:36:34
Recenzia je velmi podrobna, ale skutocne nechapem, naco je dobre robit recenziu impuls setom  ::) Skor skus nejaky vacsi set.

Už jsem vznášel i dotaz, proč je potřeba recenze na krabici kostek, ale vyvolal jsem jen rozohněno debatu. Nyní to jen beru tak, že to autora baví. Nikomu tím neubližuje a číst to nemusím, tak už dál neřeším.  ::)

Vlada

Přátelé,

k celé věci se vyjádřím asi jen toliko. Toto je fórum o Legu, Legu jako takovém, do kterého zcela jistě spadá i takovýto Impulse setík, kde není dle mého názoru od věci, učinit na něj recenzi. I taková "krabice kostek" ze setu 6177 si zaslouží recenzi, malý náhled do útrob samotné krabice. Někdo se na takovou recenzi rád podívá, jiný už nikoliv.

I malou recenzí mám snahu Vám alespoň trošku daný set přiblížit. Stále častěji se ale setkávám s negacemi na mnou vypracované recenze. Ale upřímě, přátelé Kostkaři, kdo z Vás se k takovémuto činu má, odpovím si sám, nikdo. Načež abyste byli rádi, že na fóru je recenze, byť i na malý set  a čili i prostor k následné diskusi o setu, tak recenzí/emi pohrdáte. Samozřejmě činím i recenze na "větší" sety, ale u takových recenzí si zase stěžujete, že jsou moc dlouhé. Tak táži se, kudy vede ona zlatá pověstná střední cesta, která Vás uspokojí  :'(. Recenze, které se tu vyskytují doposud, jsou mnohdy chabého a autorem odfláknutého slohu. O kvalitě fotografiích se snad ani nemusím v některých případech zmiňovat.

Ctím Vaše názory, vezmu si z nich ponaučení a do budoucna se ode mně už žádných recenzí nedočkáte. Poměrně výstižně se zde hodí jedno poříkadlo: "Pro dobrotu, na žebrotu". Nějaké argumenty, že "Někdy méně, znamená více", v tomto případě zásadně neakceptuji.

Dobrý pondělní večer přeji. Vláďa.

Ondrej

Nenech se odradit Vláďo, já si tvoje recenze rád prohlídnu a určitě i další lidi. Tyhle lidé rýpají už jen pro to, že nic jinýho neuměj. Odkliknutí příspěvku jim zabere pár vteřin, ale oni musí ještě napsat jak je tím obtěžuješ. Kdyby to byl nic neříkající příspěvek, třeba jako ten o WoW neřeknu, ale tohle souvisí s Legem...

Rhox

Taky jsem pro to, aby jsi psal další recenze. Tvoje recenze jsou obsáhlé, do detailu popsané a s výbornýma fotkama. Mnozí by se mohli podle nich učit psát svoje vlastní...

Věšák

Souhlas, rozhodně dělej dalš recenze. I když je to jen na malý set, člověk si to může pořádně prohlídnout a promyslet koupi.
Taky máš k tomu úplně perfektní fotky.
Já osobně bych byl rád, kdybych zvládal dělat recenze jako ty :)
A komu se to nelíbí, ať mi...ne, chtěl sem říct ať si tyhle recenze prostě neprohlíží :)

Colonel32

Ačkoli jsem bežně já tím zlým poldou, tady si dovolím se Vlady zastat. Lepší dobrá recenze na malý set, než špatná recenze na velký.

Luky1987

Citace od: Frco kdy 10.05.2010, 12:36:34
A já zase nechápu, nač je dobrý tvůj příspěvek. Nejde mi na rozum, proč se někomu nelíbí, že je někdo aktivní a snaží se fórum obohatit. Zkus nějaký větší set - projdi si historii recenzí, Vlada jich má desítky a jsou všechny kvalitní. Kolik jsi jich napsal ty? Nebo kolik jsi prezentoval svých děl? Tohle mě tady hrozně vadí.
Doufám, že se Vlada opravdu nerozhodl skončit. Já osobně jsem rád za každý, byť malý článek, recenzi nebo Moc, který někdo představí... a mnoho jich není....

S.t.a.l.k.e.r.

Suhlasim s Hardegonom ale aj Frco ma kus pravdy. Dostal sa mi totiz cez vikend do ruk set 7665 Republic Cruiser z r. 2007. Na fore sa o nom cosi popisalo ale len vseobecne v diskusii o novinkach. Pri stavbe sa uz rodila v hlave recenzia, ale otazka je, ci ma vyznam ju sem pridavat. Model je to zaujimavy, velky a medzi ostatnymi ozaj neprehliadnutelny, ale je 3 roky stary... Kto ho chcel mat, ten ho uz urcite ma (to je zrejme dovod, preco je tak malo recenzii na SW sety, ludia vidia zopar fotografii a ked je sanca tak ho bez dlheho vahania kupia). Kto nad nim kedysi rozmyslal, ten je uz asi rozhodnuty a recenzia by ho velmi neovplyvnila.
Vlada pise, ze toto je Lego forum a miesto si na nom najdu aj impulse sety. To je pravda, ale prave preto, ze vacsina aktivnych clenov fora (protreli pardali  >:D) sa venuje kockam uz nejaky cas, tak kazdy dokaze rychlo ohodnotit 'hodnotu' daneho setu. Recenzia je po formalnej stranke napisana tak, ze by ju ktokolvek mohol pouzit ako sablonu pre svoju recenziu. Keby som bol neznaly veci a precital si takto podrobny popis na stranke nejakeho web shopu, urcite by do vyznamnej miery ovplyvnil moje rozhodnutie recenzovany set kupit ci nekupit.
Na zaver, vyborna recenzia s kvalitnymi fotkami, no hodilo by sa, keby vezir do pravidiel pridal odporucanie/usmernenie ohladne recenzii. A teraz mozte celu OT diskusiu zmazat...

Věšák

Citace od: Stalker kdy 12.05.2010, 09:36:40
Dostal sa mi totiz cez vikend do ruk set 7665 Republic Cruiser z r. 2007. Na fore sa o nom cosi popisalo ale len vseobecne v diskusii o novinkach. Pri stavbe sa uz rodila v hlave recenzia, ale otazka je, ci ma vyznam ju sem pridavat. Model je to zaujimavy, velky a medzi ostatnymi ozaj neprehliadnutelny, ale je 3 roky stary... Kto ho chcel mat, ten ho uz urcite ma.
Recenzi klidně napiš. Z vlastní zkušenosti vím, že vzhledem k ceně o spoustě SW setech ani moc nepřemýšlím a nechávám je na budoucí časy. Ovšem recenze mě většinou popostrčí k tomu, abych se o ten či onen set začal zajímat. :)

Citace od: Stalker kdy 12.05.2010, 09:36:40
To je pravda, ale prave preto, ze vacsina aktivnych clenov fora (protreli pardali  >:D) sa venuje kockam uz nejaky cas, tak kazdy dokaze rychlo ohodnotit 'hodnotu' daneho setu.
Tak ale najdou se tu i ti nezkušení :)

Colonel32

Recenze na starý set může někoho přesvědčit si ho dodatečně sehnat.

Frco

:D uf som necakal aku vlnu nevole vyvola moj prispevok :)
Tak recenziu na krabicu kociek som si nevsimol, to je uz len perlicka, dakujem za link.

Vlada: Rozhodne som to nemyslel tak, aby si prestal pisat recenzie, praveze tie od teba su na vysokej urovni, mozno  niektore prilis dlhe, ale dobre. Avsak podla mna recenzia ma zmysel na vacsi set a nie na sety, kde vsetky dieliky vidim na krabici (tento pripad a pripad vsetkych ostatnych Impulse setov). Rovnako ta recenzia co linkoval Hardegon...prepac, ale to ako keby som recenzoval tie bonus packy co boli ku castle, piratom, kde boli 3 helmy, 4 kopije...atd. Jednoducho to je zbytocne.

Luky1987: Toto je diskusne forum, pozri si, co to znamena :) Recenziu som nikdy nenapisal, stavieb som prezentoval mozno 4. Neviem vsak, ci je tu nejaky limit, podla ktoreho musim mat min 10 postnutych MOCov a 12 recenzii, aby som mohol kritizovat nieco co sa mi nepaci :) Snad nie su nejake nove pravidla :)

Věšák: Suhlasim s tebou. Tiez uvazujem dlhsie o setoch, ktore stoja viac, ale prave recenzia na set, ktory stoji 89 Sk (?) ma "nepopostrci" nikam, pretoze to je taky peniaz, ze tam proste neuvazujem, ci sa mi do toho oplati "investovat".