(Vlastní) Motorizace buginy 8048

Založil eNTy, 04.05.2010, 09:01:31

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

eNTy

K narozeninám jsem dostal tohodle pěkného drobka.

Přišel mi docela "děravý" a tak mně napadlo, že by se dala ta bugina snadno motorizovat. Včera večer jsem si k tomu asi na hodinku sedl a šlo to opravdu snadno.

Jedinou větší změnou bylo rozšíření (o stud) zadní části, aby se tam vešel pohonný PF M motor a odstranění sedaček abych tam dostal další motor na zatáčení a PF reciever.
O napájaní se stará malinká plochá LiPo připevněná zespoda. Asi by se i vešel originální Lego LiPo pack, ale nemám ho a možná by byl moc velký/těžký pro takového drobka.

Bugina jezdí docela svižně a kluk z ní má velkou radost.

Další fotky včetně detailů upevnění motorů

peter

Další pokus o motorizaci tohoto setu, avšak mnohem lépe provedená. Výborná práce! Takto bych si to představoval i já a myslím, že zejména uživatel martin15, by od tebe mohl získat řadu cenných rad ;)

Jen se chci optat. Jak moc se trápí pohonný motor při jízdě v zatáčce? Vidím, že zadní náprava je pevná, bez diferenciálu. Možná by stálo za pokus, to pravé zadní kolo připevnit k té pohonné ose např. přes axlepin with friction. Potom by v obloukách to pravé kolo proklouzávalo a tím by se simulovala funkce diferenciálu. Tím by se motoru ulehčilo, takže i rozjezd v zatáčce by mohl být snazší.

BTW: kdyby se vyhodil/pozměnil ten převod pro pohon čtyřválce, tak toto by se do prostoru krásně vešlo:

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

eNTy

Máš pravdu, absence diferenciálu je znát při rozjezdu do zatáčky. Diferenciál se bohužel nevejde bez zásadnější přestavby zadní části (zejména zvednutí toho čtyřválce) a já chtěl zachovat původní vzhled co nejvěrněji. Ta lineární spojka není špatný nápad, juknu na to.
Ještě jsem uvažoval o náhonu pouze jednoho kola, ostatně tak to měla první auta, než byl diferenciál vynalezen. Pro domácí ježdění by to stačilo.

ass

Buď je to schválně, nebo tady někdo neumí nandavat pneumatiky.  ;D

eNTy

Citace od: ass kdy 04.05.2010, 14:06:32
Buď je to schválně, nebo tady někdo neumí nandavat pneumatiky.  ;D

Nojo, ani sem si toho nevšiml. Pneumatiky navlíkal tříletej syn, vyřídím výtky a zařídím nápravu  ;)

ass

Citace od: eNTy kdy 04.05.2010, 14:46:15
Nojo, ani sem si toho nevšiml. Pneumatiky navlíkal tříletej syn, vyřídím výtky a zařídím nápravu  ;)

V pořádku. :)