Knihy a brožury

Založil peter, 18.01.2005, 10:03:32

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 5 Hosté prohlíží toto téma.

peter

Objevilo se tu pár dotazů, jestli existuje nějaká česká kniha o Legu.  O knize žádné nevím avšak ve své sbírce různých prospektů a katalogů mám jednu českou brožuru.

V této brožuře "Univerzální koncepce hry" je na pár velkých stranách (A3) napsáno něco málo o historii, vývoji a politice koncernu Lego. O jiném podobném česky napsaném materiálu bohužel nevím. Na své stránky v sekci katalogy, jsem umístil její sken ;)

Ve světě se však dá sehnat spousta knih o LEGU. Pokud umíte anglicky a máte možnost si je nějak objednat tak máte vystaráno. Jinak pro ty, kteří tu možnost nemají, ale umí anglicky, nebo aspoň chtějí mít zajímavou knížku o Legu, tak některé se dají objednat u Brněnského internetového obchodu VLTAVA.CZ. Zde jsem si objednal i já například knížku - "Building Robots with LEGO Mindstorms" od Mario Ferrari.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Mičánek

Musím říct, že to je to nejzajímavější, co jsem kdy četl o Legu. I když je to z roku 1994, jsou zde cenné informace. Fascinoval mě údaj o tom, že ,,ročně zabalí více než 60 000 000 ks stavebnic". Rád bych znal jakou používá firma logistiku aby v takovém množství nenastal zmatek. Fakt dobré a doporučuji si to přečíst.

Maci

Někdo se tu před časem zmínil, že existoval časopis pro děti o Legu, ale že zašel na úbytě nebo tak něco?! Nebyl to náhodou časopis Lego Akce! , našla jsem ho na internetu v nějakých dávno mrtvých stránkách. Měl ho vydávat Egmont, ale na jejich stránkách nic takového není a na emaily nereagují.

Mičánek

Když skončil časopis Lego Akce (mám bohužel jen dvě čísla), jsem psal vydavateli, že bych koupil starší čísla, která jim zůstala. Přišel balíček s několika časopisy (bohužel úplně o něčem jiném) a v dopise bylo, že se omlouvají že jim žádná čísla nezůstala. Asi měli pravdu, jinak by něco poslali. Dost mě mrzí, že jsem tento časopis nekupoval když vycházel (zdál se mi dost drahý).

Adamsith

Já mám doma cca 8 - 9 čísel... a řekl bych, že i přesto, že byl zaměřen na hodně malé čtenáře, mohl mít něco do sebe... zvláště v pozdějších číslech tu byly ukázky práce designérů na nových i starých sadách, což bylo o pravdu chválihodné. Faktem je že cena nebyla nejmenší.
(V Německu vychází obdobný klubový LEGO časopis, víte někdo o něm něco bližšího? Respktive jak se dá obejdnat, aby chodil do ČR? :))

Jindroush

Nedá se objednat, zkoušel jsem. Česká Republika je prostě po všech stranách nepodporovaná. I když třeba Service +- funguje, stejně ti to hned na začátku napíše, že jsme unsupported.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Mičánek

Konečně jsem našel ve svém archivu knihu o Legu. Na této adrese http://www.lego.com/books/ je možno do této knihy nahlédnout a na této adrese je možno ji koupit link na Vltava.cz Protože se o tomto titulu nikdo nezmínil, předpokládám, že si ji asi nikdo nekoupil.

peter

Citace od: Mičánek kdy 24.01.2005, 01:58:48
Konečně jsem našel ve svém archivu knihu o Legu ... a na této adrese je možno ji koupit http://www.vltava.cz/store/...

Tak tak, ale bohužel není v češtině, viz můj třetí bod v úvodu tohoto tématu:

Citace od: peter kdy 18.01.2005, 10:03:32
Ve světě se však dá sehnat spousta knih o LEGU. Pokud umíte anglicky a máte možnost si je nějak objednat tak máte vystaráno. Jinak pro ty, kteří tu možnost nemají, ale umí anglicky, nebo aspoň chtějí mít zajímavou knížku o Legu, tak některé se dají objednat u Brněnského internetového obchodu VLTAVA.CZ.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

gruzinec

CitaceMusím říct, že to je to nejzajímavější, co jsem kdy četl o Legu. I když je to z roku 1994, jsou zde cenné informace. Fascinoval mě údaj o tom, že ,,ročně zabalí více než 60 000 000 ks stavebnic". Rád bych znal jakou používá firma logistiku aby v takovém množství nenastal zmatek. Fakt dobré a doporučuji si to přečíst.

Jeden známý si ji kdysi koupil, nebo jsem ji u něj alespoň viděl, ale asi mi ji nepůjčí...

dubak

Citace od: peter kdy 18.01.2005, 10:03:32Zde jsem si objednal i já například knížku - "Building Robots with LEGO Mindstorms" od Mario Ferrari.

Zaujímal by ma názor na túto knižku. Stojí za to?

Colonel32

Citace od: Mičánek kdy 24.01.2005, 01:58:48
Konečně jsem našel ve svém archivu knihu o Legu. Na této adrese http://www.lego.com/books/ je možno do této knihy nahlédnout a na této adrese je možno ji koupit link na Vltava.cz Protože se o tomto titulu nikdo nezmínil, předpokládám, že si ji asi nikdo nekoupil.

tak tohle doma ciste nahodou mam... ale me spise nez creations zajimaly stare katalogy, pac jsem nikdy nerozumel tomu, jak to, ze na zadni strane navodu na 7715 je fotka 7735 a 7745, prestoze v katalozich z te doby nebyly...vysvetleni jsem nasel o 15 let pozdejc, kdyz se ukazalo, ze 12v system byl delany pouze pro evropu, ale do sad se balily svetove katalogy - ted jsem trochu OT - jestli by si nekdo z Prazaku chtel tu knihu pujcit, tak zadny problem

peter

Building Robots with LEGO Mindstorms od Mario Ferrari
Osobně si myslím, že pokud se zajímáš o LEGO robotiku, tak se knížka neztratí.
Kniha je rozdělena do mnoha kapitol. Obsah je na celkem 614 stranách a  doplňuje ho mnoho obrázků. První kapitoly jsou zaměřeny na techniku stavění, kde jsou vysvětleny převody, pneumatika, motory, geometrie a další tipy a triky důležité pro stavbu.

Další kapitoly se zabývají popisem všech LEGO Mindstorms senzorů a možnostech programování RCX.
Ve zbytku knihy už jsou popsány nejrůznější druhy robotů, jako: kolové, chodící, manipulační, herní až po roboty, kteří vám mohou doma skutečně pomáhat.

Já jsem s knihou velmi spokojen a myslím si, že zájemci o robotiku se ji vyplatí mít.
Na závěr zde ještě odkaz na stránky Amazon.com: Books: kde si můžete prohlédnout celkový obsah knihy a také jednu z prvních kapitol.

peter

Citace od: Colonel32 kdy 27.03.2005, 10:32:04
... jestli by si nekdo z Prazaku chtel tu knihu pujcit, tak zadny problem

No já bych docela rád ;)

peter

V levných knihách nabízejí za 29,- Kč toto:

bartas

Citace od: peter kdy 13.08.2010, 08:43:18

Bezva tip, díky.

Hned to koupím. :)

bartas

Citace od: peter kdy 13.08.2010, 08:43:18

Byl jsem v levnychknihach a nabízejí toho daleko více..
http://levneknihy.cz/VysledekHledani.aspx?ht=lego

alladjex

Když jste tu zmiňovali časopisy, tak já občas čtu Hispabrick. Poslední číslo je zde: Hispabrick 008. Ale samozřejmě je také v angličtině.

MeNadruhou

Nerad otevírám staré téma, ale kvůli jedné knize další vlákno zakládat nebudu:

Na netu jsem objevil knihu LEGO-Adventure-Book .
dá se najít na netu v PDF a "nahlédnout" do ní zde, ale nezastávám pirátství .
Bohužel je knížka v angličtině, ale i tak mě velmi překvapilo její zpracování. zkušeným stavitelům toho moc nedá, ale pro děti to může být ohromná věc.

Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

William

PM na obálce, musím mít!