(vlastní) Heavy transport

Založil Plutoone, 21.03.2010, 18:43:28

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Plutoone

Ahoj všichni,
chtěl bych vám představit svůj nový model, jedná se o tahače s podvalníkem na přepravu nakladače. Tahač je 6x4 s pohonem 2 XL motory, jedním M motorem pro zatáčení a druhým pro zapřahání točny. Dále má funkční řadový čtyřválec, otevírací dveře atd. Návěs má jeden M motor, který buď pohání nohy v podobě 2LA, nebo sklápí a zvedá nájezdy. Bagr je lego set, takže o něm nemá cenu mluvit. Model je hodně těžký, tak byla největší prekérka, aby se vůbec uvezl. Naštěstí nic nepřeskakuje, ani se neprohýba. No posuďte sami.

http://www.youtube.com/watch?v=3OgkzbHSA54

Jujko

Mne sa to moc páči, hlavne motorizácia, ale mohol by si sem hodiť nejaké lepšie fotky. :)

Bery

Model se ti moc povedl, vypadá jako v reálu. Taky jsem o něčem podobném uvažoval, ale nemám dost dílků.
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Martys08

Vypadá to pěkně.Jen se mi zdá ,že je to na toho panáčka moc velké.

Bery

Nadměrný náklad je vždy s porovnáním s lidmi moc velký. ;)

Plutoone

Díky za kladné ohlasy, ano na panáčka je to poněkud velké, ale většího bohužel lego nedělá ;D pár fotek přihodím

hadato

Vypadá to pěkně, funkčně je to perfektní. Jediné, co se mi na tom nezamlouvá je motor uprostřed kabiny a ty zrcátka mi příjdou strašně nízko, jinak  je to fajn.

Opravdu na tobě obdivuju, jak dokážeš chrlit tolik staveb.

Plutoone

Díky, nevím, jestli si někdy seděl v kamionu. Ale motor je opravdu mezi sedadly. Jen záleží na typu, jak je vysoko. Sou tahače, které mají mají rovnou podlahu, ale hlavně starší typy měly motory dost vysoko.

grohl

Mně se to zamlouvá, ale zrcátka jsou opravdu  neobvykle nízko. Zapřahání přívěsu je skvělá vychytávka.

Plutoone

Zrcátka sou spíš malý, než nízko. Na fotce je vidět, že zrcátka jsou podle celýho sloupku čelního skla.

hadato

To sice ano, ale máš dos dlouhé ty přední sloupky oproti tomu opravdovému kamionu a vypadá to divně, myslím, že  by ta zrcátka pomohla.

Měch

Mě se to líbí jak to je....jenom mám otázku k pohonu - nepřeskakujou ti ty nové diferenciály v rámech? Já nemám s rámy vůbec žádnou zkušenost, tak bych to rád věděl.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

OtaH

Mě nepřeskakujou a to je zatěžuju dost ;)

eNTy

Člověk na pár dní vyrazí na hory a tady se dějou takový věci. Moc pěkný, konečně tu máme zas pořádně velkej Technic.

Plutoone

Citace od: hadato kdy 22.03.2010, 16:03:12
To sice ano, ale máš dos dlouhé ty přední sloupky oproti tomu opravdovému kamionu a vypadá to divně, myslím, že  by ta zrcátka pomohla.
V reálu to nevypadá tak hrozně. Sklon okna je sice větší, než u klasických tahačů, ale není to tak extrémní, jak to vypadá na fotce.

Plutoone

Citace od: malý Měch kdy 22.03.2010, 16:14:38
Mě se to líbí jak to je....jenom mám otázku k pohonu - nepřeskakujou ti ty nové diferenciály v rámech? Já nemám s rámy vůbec žádnou zkušenost, tak bych to rád věděl.
Opravdu ne. Stalo se mi, že přeskočily ve chvíli, když se auto opřelo o zeď, nějakou chvíli hrabaly kola a pak to přeskočilo, ale při normální jízdě je klid.

Bery

Já ty nové dify mám a zkušenost je docela dobrá . :)

Plutoone

No tak nakonec mi to nedalo a zrcátka sem předělal. Okno je teď jen mírně nakloněné a zrcátka jsou větší. No posuďte sami, jestli je to lepší. Já myslím, že jo. Takže hadato a grohl měli pravdu.

hadato

Určitě to vypadá líp.
Ještě jednou musím vyseknout pochvalu za výborný model.

Blade

Opět velmi povedený a funkční model,postavený ve velmi krátké době, co říci víc jen snad tichá závist :)

AdamS

Též se přidávám a chválím, model se mi velice líbí.
Mám rád funkčně propracované stavby tohoto typu.

Podle fotek se mi zdá, že by se battery box dal umístit těsně za sedačky, ne?

Už jen zmotorizovat nakladač ;)

Plutoone

Citace od: AdamS kdy 24.03.2010, 09:40:20
Též se přidávám a chválím, model se mi velice líbí.
Mám rád funkčně propracované stavby tohoto typu.

Podle fotek se mi zdá, že by se battery box dal umístit těsně za sedačky, ne?

Už jen zmotorizovat nakladač ;)

Určitě by se tam vešel, ale podobné těžké tahače mají za kabinou zbytek agregátu, což má v tomto případě znázorňovat BB. Jo z motoryzování nakladače by nebyl problém, pokud bych měl prachy na další buldozér. zbylo mi totiž už jen jedno M a 2x BB s tím se už moc parády nenadělá :)

Shmade