(Vlastní) Běžné budovy (POZOR, nejsou použiti Minifigové!!!)

Založil Luky1987, 17.03.2010, 09:55:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Který koncept se Vám nejvíce líbí?(obrázky viz příspěvek číslo 164 strana 6)

1
2
3
4
5
6
7
8

Ivansliz

Luky se opět pochlapil.  ;D

Do Vánoc se ještě jednou zajdu do KŽ podívat s rodinou "Hujerových", takže se těším, až tam Lukyho scénu uvidím. ;)
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Togaran

Musím říct, že mě tahle "směska" domů zaujala :)
Naopak mi přijde, že veškerá zařízení a komíny a ventilace tam svůj smysl mají. Chtěl bych se jen zeptat - co je to bílé co se táhne po dvou domech? je to designový prvek nebo vedení instalací?
No a škoda že to není oživené no :-D
Moje stavby: Brickshelf, Flickr

Luky1987

Tak již můžu odprezentovat finální stav.
Stavba čeká na převezení do KŽ.
Togaran: to bílé je jen design, poznávací prvek ;)

Mates

Citace od: Luky1987 kdy 07.11.2011, 07:59:13
Tak již můžu odprezentovat finální stav.
Stavba čeká na převezení do KŽ.

Čtvrť z Tvých domů vypadá celkem zajímavě, když jsou pohromadě, musela Ti na to padnout slušná hromada kostek. Máš spočítáno, kolik jsi použil kostek a jak dlouho jsi to stavěl? ;D >:D
Od kdy to bude v KŽ k vidění? ;)

Luky1987

Počet kostek jsem odhadnul na 14.000ks a čas ke stavbě na cca 15 hodin čistého času bez přestávek a plánování ;)
K vidění by to mělo být cca posledních šest týdnů tohoto roku.

peki

johnik007

Hlavně abych to v Praze dokázal složit  ;D Jinak pěkné, pěkné!

germik

No, teď mi docvaklo odkud se vzal na mém školním projektu ten bílý pruh >:D Pravdou ale je, že to budovu umí oživit ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Ivansliz

Citace od: johnik007 kdy 07.11.2011, 21:24:34
Hlavně abych to v Praze dokázal složit  ;D Jinak pěkné, pěkné!

Ty to tam budeš lukymu skládat?  ;D

Luky1987: Opravdu nádherná dominanta.  ;)
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Luky1987

Díky za komentáře.
Pokud mě o posledním víkendu v listopadu někdo odveze do Prahy a zpátky,klidně si to složím sám ;)

Luky1987

Po téměř třech měsících se opět vracím na nějaký čas ke starým dobrým běžným budovám...
Po fatálním neúspěchu v sekci Space, kde jsem se dozvěděl, že jsem prakticky největší lama, která by zde radši neměla své výtvory vůbec prezentovat, protože na to nemá a nedosahuje ani průměrné kvality zdejších MOCů, to bude pro mě vítaná změna ;)
Pokud bude zítra dobré světlo, představím nejméně dva domky, další jsou ve výstavbě.

Petronel

Máš zkrátka svůj jedinečný styl, to ale není nic špatného, tím aspoň vynikáš. Jen asi ne všichni tomu dokážou porozumět  ;) Ale nevzdávej to, já to taky nevzdal. Udělej aspoň úpravy těch fotek jak byla řeč. Hoď za to vesmír a hned to prokoukne!

P4tr1cius

Citace od: Luky1987 kdy 31.01.2012, 19:31:17
Po fatálním neúspěchu v sekci Space, kde jsem se dozvěděl, že jsem prakticky největší lama, která by zde radši neměla své výtvory vůbec prezentovat, protože na to nemá a nedosahuje ani průměrné kvality....

Je dobré, že si to celé zakončil vtipom.  ;D A už sa teším na ďalšie budovy.

Luky1987

votrelec

Celkom fajn, ale tie budovy vyzeraju, ako keby sa prepadli do zeme. Hlavne ta prva. Prizemie je nizsie ako prve poschodie. Taketo typy domov mali vzdy pivnice, alebo bytiky pre sluzobnictvo.

Luky1987

Pravda, první patro má devět studů a druhé jedenáct. Máš dobrý postřeh.
Ale i modulární domy co mám doma (hasičárna a GG) mají vyšší druhá patra a navíc já osobně bydlím v činžáku z předminulého století, který má světlou výšku ve vyšších patrech o 70cm vyšší než v přízemí.
Proto mi to možná přijde normální. V Plzni je takto řekl bych valná část domů.
Také jsou v patře vyšší kvůli pokusu o nějaké ty ozdobné prvky nad okny.

Justin

Veľmi dobre vyzerajú tie zaoblené rohy budovy.
Sú nejaké prvky priamo aj na ploche strechy?

J.

nerow

Tak ten první objekt mně naprosto uchvátil. Jen možná škoda, že ty zaoblený rohy (bosáž?) nejsou vytažený až po vrch 2 NP.

Luky1987

Justin: Na střechách tentokrát nic nemám. Spíše jsem se soustředil na výraz fasády. Výstavy se množí a fabriky už byly, nerad bych dělal něco, co už bylo k vidění. To mi přijde hloupé. Leda by byl velký zájem.

Nerow: Díky ;) Vysvětlení je jednoduché, došel materiál...

otaznik

Zaoblené rohy jsou moc dobrý, krásně to vypadá.

Myslím, že by stálo za úvahu začít používat i jiná okna, tyto domy si o to vyloženě říkají.

Luky1987

Koukám, že rohy mají úspěch :)
Mám objednána Dark Green okna, uvidíme, co s nimi vymyslím...

Luky1987

Další várka budov :)
Jen pro info, boční okna jsou jen jako doplněk, domy jsou myšlené jako modulární do řady vedle sebe, čili jen "vycpávka", aby na fotce nebyla prázdná zeď...

P4tr1cius

killco

Až na tie presklené dvere na balkóne. Mne sa viac páči ten v tan farbe pred ním.

Justin

Strecha vyzerá úplne skvele. Na červenom dome IMHO nesedia round plates, väčšina výrazných prvkov na stenách je pravoúhla, resp. štvoruholníková.
Veľmi bijú do očí. Stĺpy ale sedia akurát. Klobúk dolu, skvelé stavby.
J.

Michal Budinský

Všetky stavby su moc fajn :) prvé tri sekundy som mal dojem ,že pozerám na fotky niehoho ulice ako predlohy :)

otaznik

Béžový dům je fajn. Ty vysoké sloupy ale navozují dojem, že by dům měl být větší (minimálně do šířky).

AdamKo

Luki, už opravdu dlouho, jsem nenavštívil tvé vlákno. Máš tu pěkné kousky, jen co je pravda. Je fajn, že aktivně tvoříš. :D

Citace od: otaznik kdy 04.02.2012, 23:33:55Béžový dům je fajn. Ty vysoké sloupy ale navozují dojem, že by dům měl být větší (minimálně do šířky).
Zrovna ten béžový dům je echt kočkopes!
Dokážu si představit, jak tuto fotku ukážu pár lidem. Ti začnou bouchat pěstmi do stolu a plivat oheň..."Já Vám to říkal už na začátku, dávejte dobrý pozor, protože pak nevznikne takové nesmyslné podnikatelské baroko!"
Třešničkou na dortu je zdvojený vysoký řád ionský s piedestalem, co má vlastní volutový polštář ;D  ;D  ;D

Na mě udělal z posledních výtvorů největší kladný dojem ten tmavě červený.

Luki, já vím, že oba nejspíš přemýšlíme v jiných rovinách, ale měl bych pro tebe doporučení.  :)
Na průmyslovou zástavbu a na běžné budovy - neozdobené činžáky z 20. stol - se všechna ta jednoduchá okna, dveře a velké prosklené panely, která rád používáš, hodí. Sednou tam, jak prdel na hrnec. Je to moderna, tam není na místě hrát si s detaily.
Pokud bys chtěl stavět činžáky z 19. Století, nervi tam ty stejné panely za každou cenu. Zkus si z plates a tiles vytvořit vlastní. Dá to o dost větší práci, ale výsledek bude úplně na jiné úrovni.
Na benzince to vypadá skvěle. Ale ruku na srdce, proč by měl být ten samý panel v úrovni chodníku v přízemí činžáku? Benzinky v 19. století taky neexistovaly.
("V 15. storočí som tiež niebol majorom, a terazky hej" prosím neber jako precedens.)
Aby se to v reálu nestalo/nestávalo/nestávalo moc často, existuje profesionální druh hnidopichů - tzv. památkářů.

Luky1987

Díky za obsáhlý komentář, je v něm hodně pravdy.
Je to "jen Lego" ;) a jde mi hlavně o to, aby to na pohled pro normální lidi vypadalo hezky, rozmanitě a zajímavě.
Ovšem chápu, že někoho (s obsesivní poruchou osobnosti, jako třeba Scheldon Cooper ;)) to může iritovat...
A památkáři jsou často, ne vždy, velké ZLO >:D

Luky1987

Citace od: otaznik kdy 04.02.2012, 23:33:55
Béžový dům je fajn. Ty vysoké sloupy ale navozují dojem, že by dům měl být větší (minimálně do šířky).

Původně jsem zamýšlel udělat ho na šířku 48 studů, ale nakonec jsem se rozhodl pro jednotnou šířku jako u ostatních domů.