program na evidenci kostek

Založil Jotun, 07.02.2010, 16:35:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jotun

Ahoj, měl bych prosbu poradil by mi někdo nějaký spíše jednoduší software na evidenci/databázi kostek, pro vlastní potřebu. ???

Rhox

Nejlepší je asi přímo peeron.com ,ale ten je online.
Pak už asi hlavně Parts Catalog...

Woyta

"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Jotun

Děkuji za odpovědi, ještě upřesním možná jsem se špatně vyjadřil, mám na mysli spíše software do kterého bych si postupně přidával svoje vlastní kostky, abych věděl kolik čeho mám. Peeron používám, když potřebuji ziskat info. o daném setu či dílu.

Meduin

otaznik

Citace od: Jotun kdy 07.02.2010, 18:40:49
Děkuji za odpovědi, ještě upřesním možná jsem se špatně vyjadřil, mám na mysli spíše software do kterého bych si postupně přidával svoje vlastní kostky, abych věděl kolik čeho mám. Peeron používám, když potřebuji ziskat info. o daném setu či dílu.
No vždyť ano.
Já na peeronu svoje Loose Parts eviduji.

otaznik

Citace od: Woyta kdy 07.02.2010, 18:35:07
excel+peeron
To při každé změně updatuješ 2 seznamy? To je dost nepraktické. K čemu vlastně ten excel?

Luky1987

Já používám také excel, pokud mi ale někdo polopatě vysvětlí, jak během 20ti minut nacvakat do BL nebo Peeronu cca 5000 dílků (něco sety a něco BL) budu velmi velmi rád. Obě stránky jsou podle mého uživatelsky nepřátelské a po 5ti minutách bádání jsem to vzdal, a to s PC pracuji a angličtinu trochu ovládám...

peter

Citace od: Luky1987 kdy 08.02.2010, 07:34:52
Já používám také excel, pokud mi ale někdo polopatě vysvětlí, jak během 20ti minut nacvakat do BL nebo Peeronu cca 5000 dílků (něco sety a něco BL) budu velmi velmi rád. Obě stránky jsou podle mého uživatelsky nepřátelské a po 5ti minutách bádání jsem to vzdal, a to s PC pracuji a angličtinu trochu ovládám...

Za 20 minut to nenacvakáš ani do Excelu, tedy pokud nemáš jednotky druhů ve stovkách kusů. Peeron je velmi triviální. Nejčastěji stačí zadat do vyhledávání číslo dílu a po nalezení, už jen počet a barvu. Bohužel Peeron poslední dobou dost stávkuje, nejspíše díky velkému počtu uživatelů a nedostatečné kapacity serveru. Obdobou je Bricklink, bohužel zde je zase horší to vyhledávání. Já osobně jsem si před mnoha lety zvolil Peeron a držím v něm evidenci mé sbírky dodnes.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Shmade

Citace od: peter kdy 08.02.2010, 07:40:53
Bohužel Peeron poslední dobou dost stávkuje...

Souhlas, nechtěl jsem to sem ani psát, protože mi stejně asi nikdo neporadí, ale mě se na peeron nejde ani zaregistrovat, shodou okolností jsem začal pár dní před vznikem tohoto tématu taky řešit evidenci...  ale prostě to jen hodí error bez žádného upřesnění co je špatně...

Luky1987

Přesně tak, Peeron jde/nejde, na Bricklinku jsem na to prostě nepřišel a do Excelu to opravdu trvalo cca 20 minut ;), dělám v práci v Excelu několik hodin denně, takže ho mám v ruce, jde jen o to nakopírovat z BL skladbu setů, výpisy objednávek a jednotně to zformátovat ;) můj seznam má momontálně celkem 176 lotů...

Hardegon

Citace od: Shmade kdy 08.02.2010, 07:50:14
Souhlas, nechtěl jsem to sem ani psát, protože mi stejně asi nikdo neporadí, ale mě se na peeron nejde ani zaregistrovat, shodou okolností jsem začal pár dní před vznikem tohoto tématu taky řešit evidenci...  ale prostě to jen hodí error bez žádného upřesnění co je špatně...

U mě stejné. Nevím jak na to a kde je chyba.

Meduin

Krutas57

Já jsem uvažoval o naprogramování vlastní webaplikace v PHP, ale zatím na to nedošlo (mám cca 2000 dílků v 13 setech a žádný samostatně, takže k programování se přemluvím až když toho bude moc na evidenční program v mojí hlavě  :) ).

Ale pokud by o to tady byl obecnej zájem, tak takovej "malej peeron" by sem moh zkusit udělat.  ;)

Luky1987

Zkusil jsem prográmek Brick Store a ten naprosto nereaguje, skoro všechny volby jsou neaktivní a nic nefunguje. Proklikal jsem pečlivě všechny volby a tlačítka a nic...

otaznik

Pokud pominu to, že Peeron v poslední době občas nejede, tak se mi s ním pracuje velmi dobře. Větší množství dílů se dá snadno vložit importem (tedy práce, která trvá tak dlouho jako vložení dílů do excelu).
Stejně tak seznam dílů dostanu exportem, nic složitého.

dorfl

Citace od: Luky1987 kdy 08.02.2010, 08:52:27
Zkusil jsem prográmek Brick Store a ten naprosto nereaguje, skoro všechny volby jsou neaktivní a nic nefunguje. Proklikal jsem pečlivě všechny volby a tlačítka a nic...
Jestli nebude potřeba otevřít nový soubor - z menu File - New

Matošo

Citace od: Shmade kdy 08.02.2010, 07:50:14

Taky mi nešlo se zaregistrovat a když jsem zadával maily @seznam a @centrum, tak nic nedorazilo... až když jsem použil náš fakultní IMAP server, tak došel registrační mejl.

Ještě bych  měl takovou maličkost - v FF mi nejde se přihlásit ! Musim se vždycky přihlásit v IE a pak zadám, že chci být trvale přihlášen a následně to v FF funguje...  Dost na palici...
Vyřešil jsem to tak, že jsem si na FF nainstaloval takovou pluginu, která umí načíst v FF stránku a tvářit se u toho jako IE, takže tím se problém vyřešil, ale nechápu jedinej důvod, proč by stránka jako je Peeron neměla regulérně fungovat ve FF....

Matošo

Citace od: dorfl kdy 08.02.2010, 09:37:25
Citace od: Luky1987 kdy 08.02.2010, 08:52:27
Jestli nebude potřeba otevřít nový soubor - z menu File - New

Brick Store sice používám, ale jenom jako seznam setů, ale i tak s ním trochu bojuji.
Například vůbec nechápu, na co je tam asi 5 kolonek "cena" ? Je tam asi 10 sloupců, které nejdou vypnout - bulk, sale, comment ... 

Chtěl jsem zadávat původní cenu setů a porovnávat jí s tou aktuální, jenže kolonka Pr.Orig je zašedlá a z těch ostatních cen mi to rozdíl nespočítá... Neumí to jinou měnu než USD, takže si to všechno píšu jako v Kč, ale u ceny je Dolar - neplánuju to přepočítávat, obvzlášť, když kurs se neustále mění...

Navíc si program nepamatuje šířky sloupců, takže to mám vždycky po zapnutí roztahaný po celý obrazovce ...

Ale třeba ho jenom neumím používat...

peter

Citace od: Matošo kdy 08.02.2010, 09:41:46Ještě bych  měl takovou maličkost - v FF mi nejde se přihlásit ! Musim se vždycky přihlásit v IE a pak zadám, že chci být trvale přihlášen a následně to v FF funguje...  Dost na palici...
Vyřešil jsem to tak, že jsem si na FF nainstaloval takovou pluginu, která umí načíst v FF stránku a tvářit se u toho jako IE, takže tím se problém vyřešil, ale nechápu jedinej důvod, proč by stránka jako je Peeron neměla regulérně fungovat ve FF....

Tak s tímto jsem nikdy problém neměl a to na FF jedu od jeho založení.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

otaznik

Citace od: peter kdy 08.02.2010, 10:26:30

Tak s tímto jsem nikdy problém neměl a to na FF jedu od jeho založení.
Mně také Peeron jede v IE, FF i v Chromu.

Luky1987

Pokusil jsem se zaregistrovat na Lugnet a chce to po mě něco jako členský poplat minimálně 10 dolarů, co to znamená?

otaznik

Citace od: Luky1987 kdy 08.02.2010, 13:36:37
Pokusil jsem se zaregistrovat na Lugnet a chce to po mě něco jako členský poplat minimálně 10 dolarů, co to znamená?
Počkej, tady jsme v tématu Program na evidenci dílů a ty začneš s Lugnetem?  :-X

Woyta

Citace od: otaznik kdy 07.02.2010, 21:09:02
Citace od: Woyta kdy 07.02.2010, 18:35:07
excel+peeron
To při každé změně updatuješ 2 seznamy? To je dost nepraktické. K čemu vlastně ten excel?
Ja neeviduju nic.
Jen jsem tipoval metodu ala bazar.
Jinak zde doporucuji program brickstore.
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=17303.msg119784#new
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Jotun

Tak jsem dnes vyzkoušel ten BrickStore, a vypadá to zatím velice slibně, něco takového jsem si představoval ;) Díky za odkaz.

Luky1987

Citace od: otaznik kdy 08.02.2010, 17:07:08
Citace od: Luky1987 kdy 08.02.2010, 13:36:37
Počkej, tady jsme v tématu Program na evidenci dílů a ty začneš s Lugnetem?  :-X
Velice převelice se omlouvám, jen jsem se tak rozhlížel po peeronu a po odkliknutí odkazu na lugnet jsem si zkusil vyplnit registraci. Součástí registrace bylo uvedení, kolik dolarů přispěji, minimum bylo deset. Jen jsem se zeptal, když se tady v tomto topicu probírají různé zahraniční stránky pro inventarizaci setů a dílů. Dokážeš mi někdy odpustit? ;)

Micho

Citace od: Jotun kdy 08.02.2010, 21:26:48
Tak jsem dnes vyzkoušel ten BrickStore, a vypadá to zatím velice slibně, něco takového jsem si představoval ;) Díky za odkaz.

Používam ho roky a tiež sa mi veľmi osvedčil.  ;)