LEGO 4996 CREATOR Plážový domek

Založil Luky1987, 01.02.2010, 08:46:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Luky1987

Obecná charakteristika

Rok vydání: 2008
Počet dílů: 522
Počet minifigů: 0

Dojmy před koupí

Set 4996 je z řady Creator, tudíž jdou z kostek v balení postavit tři různé domy. Také cenově vychází tato stavebnice vzhledem k počtu dílů velice příznivě.
Obsah setu podrobně zde : http://www.bricklink.com/catalogItemInv.asp?S=4996-1&v=1&bt=0&sortBy=0&sortAsc=A

Obsah balení a vlastní stavba

V krabici jsem našel tři poměrně silné návody formátu A4, pro každý domek zvlášť. Kostky byly rozděleny do osmi pytlíků dle velikosti. Dílky jsem tedy roztřídil a začal stavět.

Luky1987

Stavba 4996-3

Začal jsem stavbou číslo tři, domem který má tři patra a je poměrně štíhlý, stavba trvala včetně třídění dílů cca 90minut, což je myslím slušné. Dokonce po sestavení zbylo skoro 100 kostek. Mě osobně přišel tento domek jako nejslabší stavba z této trojice, proto jsem ho sestavil jako první. V každém patře má nějaké interiérové prvky, v 1.NP je krb, ve 2.NP je pracovna a ve 3.NP je "obývací pokoj" s rohovým gaučem ;). Venku pod přístřeškem je stolek s kuřecím stehnem a sklenicí G12. Zajímavé je okno jakoby do sklepa mezi záhonky.
Hratelnost tohoto domku je prakticky nulová a stavba působí velice podivně, zejména díky svým proporcím.

Luky1987

Stavba 4996-2

Jakmile jsem rozebral domek číslo tři, roztřídil jsem dílky a pustil se do doku číslo dva. Včetně třídění trvalo sestavení zhruba hodinku. Stavba byla o dost rychlejší než u domu číslo tři, přestože jsem použil téměř všechny kostky. Stavba již působí poněkud věrohodněji, v interiéru je kuchyňská linka s kávovarem (také by to ovšem mohl být stroj na zmrzlinu), mikrovlnkou a policí s kořenkami. Zajímavé je střešní okno, kterým se dá nakouknout do podkroví, ve kterém však nic k vidění není. Venku je sezení pod slunečníkem, na stole opět nechybí G12 ;).

Luky1987

Stavba 4996-1

Na poslední dům jsem se těšil nejvíce, jevil se mi ze všech jako nejrealističtější a nejvíce povedená. Po prvních dvou jsem si musel dát pár hodin přestávku, ale na večer jsem začal stavět. Výstavba trvala asi hodinku a čtvrt, dílky byly využity téměř bezezbytku. V přízemí je krb s komínem, který jde do druhého patra a ústí nad střechu, myslím, že je to povedený prvek. Do druhého patra vedou schody, ovšem druhé patro je zcela prázdné. Na střeše je velké otevírací okno, stejně jako na předchozím domě. Navíc je osazen satelit. Před domem se nalézá malá předzahrádka a poštovní schránka. Na straně domku je opět za plotem malé sezení pro dva, jak jinak než s G12.

Luky1987

Závěr

Na závěr bych řekl, že set splnil má očekávání, sice neobsahoval žádné minifigy a po stránce hratelnosti je to chabé, ale celkově je to dobrá koupě. Určitě to není nějaká rychlovka na půl hodinky, sestavit všechny tři je s přestávkami záležitost na celé odpoledne. A také jde o dobrou zásobárnu pro mě zajímavých dílků, jelikož jsem začátečník a mám teprve nějakých 4000 dílků, což je často velice omezující ;D. Přeji pěkný den.

Icewalker

Set jsem koupil před rokem, a hned po postavení domu č.1 jsem jej použil na stavební materiál pro svou vlastní stavbu. Ale je fajn, že Lego udělalo menší dům ;)

Díky za fotky domů 2 a 3, aspoň jsem se podíval, jak vypadají v reálu (což bývá rozdíl oproti promo-fotkám).
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Luky1987

Promo fotky vždy velice zkreslují, je to takový nešvar, v reálu je to většinou horší...

otaznik

Pěkná recenze. Musím říci, že od TLC je to skvělý krok, každý rok vydat nějaký dům v tématu Creator. Víceméně všechny takto vydané domy se mi líbí, myslím, že se všechny povedly.

germik

jj, souhlasím že tenhle ( a i ostatní) domeček je povedenej, mě se líbí černé slopes na střeše, a spousta tiles 1x1 ( pokud vím tak jich je tam nejvíc ze všech těchhle creator domků ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Luky1987

Díky za názory, mě osobně zavedené série, mimo SW nijak nenadchly, ale řada Creator se mi velice líbí. Tiles 1x1 je tam spousta jako venkovní dlažba, akorát to rozebírání :P
Ještě mám zálusk na http://www.bricklink.com/catalogItemInv.asp?S=4954-1 , je to podle mého skvělá zásobárna dílků, stěny v Tan a spousta černých dílků na střechu.

Rhox

Citace od: Luky1987 kdy 02.02.2010, 07:48:16
Ještě mám zálusk na http://www.bricklink.com/catalogItemInv.asp?S=4954-1 , je to podle mého skvělá zásobárna dílků, stěny v Tan a spousta černých dílků na střechu.
Ten sem si nedávno koupil jakožto odměnu za zkoušky a mohu ho opravdu vřele doporučit....

Bery

Dříve jsem o něm taky uvažoval a hodně se mi líbí.
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Zaha

Njn chlapi jenže ten už moc k sehnání není, mám doma jeden a ne a ne sehnat další další :-(

Petronel

zrovna na něj právě koukám u Numbiho v nabídce, tak jak neni k sehnání?  >:D

http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=26982.msg120383#msg120383