8036 - Separatist Shuttle

Založil Věšák, 25.01.2010, 20:32:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Věšák

Obecná charakteristika

Rok vydání: 2009
Počet dílů: 237
Počet minifigů: 5

Dojmy před koupí

Na tento set jsem si dělal zálusk již delší dobu. Hlavní zásluhu na tom měl fakt, že set obsahuje hned dvě mimozemské SW figurky. Samotný raketoplán na první pohled už tak dobrý dojem nebudil.

Obsah balení a vlastní stavba

Set obsahoval několik neočíslovaných sáčku, návod a (po důkladném prozkoumání krabice: byl zachycený-nebo přilepený na vnitřní straně krabice) také aršík se samolepkami.

Jak už to ve většině případů bývá, na počátku stavby se dají dohromady figurky. Onaconda Farr je vyveden velice dobře, Nute Gunray také. K oběma battle droidům a pilot droidovi snad nemusím nic dodávat, vypadají stejně jako obvykle.
Raketoplán samotný je rovněž vyveden relativně dobře. Upozornil bych především na skvěle vytvořené horní křídlo(pomocí kostek se study na stranách).
Srovnání s originálem uvedu níže.

Hratelnost

Hratelný prvek je tu, vyjma odklápěcího kokpitu, pouze jeden. Je jím otevírací záď.
Mechanizmus otevírání je snadný - stačí otočit kolečkem na boku. Vytknul bych mu ale jednu podstatnou věc: Dveře jsou ukotveny pouze na jedné liště, a proto jsou dost rozklepané a křehké.
Do zadního prostoru se samozřejmě vejde pouze jeden minifig.

Autentičnost

Raketoplán má představovat tuto klasickou separatistickou loď http://starwars.wikia.com/wiki/Sheathipede-class_transport_shuttle  a celý set znázorňuje situaci z 8.epizody seriálu TCW - Bombad Jedi.
LEGO verze této lodi má několik tvarových vad:
   1)spodek lodi je příliš hranatý a nepusobí to moc dobře.
   2)kokpit by asi měl být vypouklejší.
   3)model vlastně ani nestojí na přistávacích podpěrách, ale na břiše stroje. Podpěry jsou tudíž spíše
      pro okrasu.

Hodnocení

+Nové figurky, rozšíření arzenálu separatistů, použity dobré stavební metody

-moc neopovídá tvaru originálu, vachrlatý mechanimus otevírání dveří, samolepky

Závěrem bych dodal, že i přes své nedostatky si myslím, že sběratelé tento model ocení a děti určitě taky... :P
Toto je má první recenze, proto ocením vaše komentáře a názory na zlepšení :)

Meduin

Chtěl jsem se zeptat - jak jsou "pevné" přistávací podpěry. Neviklají se, příp. nerozjíždějí se? Pokud model, jak píšeš leží hlavně na břiše, tak bych to nečekal.

A ještě jeden dotaz - z fotek zcela přesně nevidím - je možné ty přistávací podpěry někam "zasunout"? Jako třeba u letadla.

germik

Nikam je nezasuneš, jenom se tak jako " obemknou kolem raketoplánu"
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Věšák

Citace od: germik kdy 29.01.2010, 18:39:48
Nikam je nezasuneš, jenom se tak jako " obemknou kolem raketoplánu"
Přesně tak, fotku  na který je to vidět jsem sem nakonec nedal, moc se mi nelíbila, ale teď jí přikládám.

Co se týká pevnosti podpěr...když jsem jim nastavil o něco prudší sklon, aby model neseděl na břiše, v pohodě to vydržely...