Ninjové, jakou to má cenu?

Založil Laconi, 20.01.2010, 20:56:32

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Laconi

Doufám že se admin nebude zlobit, ale nevim jestli to je správná sekce.
Našel sem doma nějaké Ninja setíky + figy a zajímá mě přibližná cena, něco sem našel na bricklinku jen nevim jestli to má nějakou vypovídající hodnotu.

Zde jsou fotky. Stav je myslím vynikající, jen modrý pěšák (vlevo nahoře) ma zezadu prasklou jednu ruku.

Villa Legina

Ak to chceš predať - toto patrí do inzerce a cenu (tak ako všetko) to má len pre toho, kto to zbiera.
Ak to predať nechceš, nechápem, načo Ti je potrebné zisťovať od druhých akú to má cenu,
to musíš vedieť Ty sám ako si to ceníš.  :-\

Matošo

Tak třeba chce jenom vědět, jako u to má cenu, aby věděl, jakou má cenu jeho sbírka, ne?  ::)

Nakolik si to hodnotí sám nemá žádnou vypovídající hodnotu...

Já jsem tu taky zjistil, že můj první setík, který jsem dostal kdysi za vysvědčení má asi 400x větší hodnotu než na kterou jsem si ho cenil já sám a taky ho prodávat neplánuju...

smiky

Stačí se podívat na bricklink za kolik to inzerují ostatní. Podíval sem se ti na ty dva černé ninjy co máš na obrázku dole a cena se pohybuje průměrně v 5 dolarech za ks.

Villa Legina

Citace od: Matošo kdy 21.01.2010, 17:53:17
Tak třeba chce jenom vědět, jako u to má cenu, aby věděl, jakou má cenu jeho sbírka, ne?  ::)

Nakolik si to hodnotí sám nemá žádnou vypovídající hodnotu...

Já jsem tu taky zjistil, že můj první setík, který jsem dostal kdysi za vysvědčení má asi 400x větší hodnotu než na kterou jsem si ho cenil já sám a taky ho prodávat neplánuju...

ad 1 Tak snáď tu každý vieme čítať a nebudeme žiadať aby nám druhí zisťovali ceny na BL , alebo ?!!!

ad 2 Pre mňa je non sense aby som si nechávala set alebo diely len pre to, že niekto povie že to má cenu.
Keď k niečomu už nemám vzťah, tak si to nenechám a predám to
(a nebudem zneužívať túto sekciu na to aby som na ponuku upozornila).
A keď predať nechcem a mám k tomu vzťah, má to pre mňa cenu,
aj keď niekto povie, že to cenu nemá.  Punktum

maeror

leggino, chápu sice i tvůj úhel pohledu, ale dovolím si upozornit, že:
a) Laconi je nováček tady na fóru (a možná i v afol světě Lega).
b) psal, že se na BL díval, ale (vzhledem k tomu, že je nováček?) není si jist, nakolik se BL řídit.

Takže se zároveň trochu divím té lehké nedůtklivosti ve tvé odpovědi (odpovědích), koneckonců odpovídat přece nemusíš, když nemáš chuť, ne? Ano, jasně, nováčci by si měli povinně přečíst pravidla, faq a všechny důležité příspěvky, koneckonců i na vyhledávání často zapomínají, ale na druhou stranu by ostatní členové měli mít aspoň trochu trpělivosti, vždyť každý jednou nějak začínal, a nás tady navíc spojuje i něco společného... Navíc si myslím, že ta otázka byla formulována docela slušně.

Tudíž, Laconi, pokud ti jde o potenciální hodnotu tvého Lega, tak bricklinku opravdu důvěřovat můžeš, jenom ten fig s prasklou rukou je docela na nic, ledaže bys ho zkusil prodat na Aukru, tam občas lidi nakoupí všelicos. :)

Ondra

Laconi tu dal jasnou otázku, na kterou jde odpovědět zcela jasně.Kdežto on dostal filozofickou úvahu a vlastní názor, přes který nejede vlak  :P.

Jestli by Leggino občas nechtělo přehodnotit své odpovědi a když se něco nechová tak jak vy chcete, tak to prostě nechte být.
Přesvědčování o názorovém proudu zde, podle mně, nemá místo.

Villa Legina

Citace od: Ondra kdy 21.01.2010, 20:56:20
Laconi tu dal jasnou otázku, na kterou jde odpovědět zcela jasně.Kdežto on dostal filozofickou úvahu a vlastní názor, přes který nejede vlak  :P.

Práve to je ten problém, že na túto jasnú otázku sa nedá odpovedať celkom jasne. Jedine, že by sme BL pokladali za Písmo Sväté.

maeror

Nemyslím, že bych tu kdy někoho viděl citovat epištoly z BL. ;)
Každopádně Laconi si nebyl jist, "jestli to má nějakou vypovídající hodnotu".

Tak nevím - jestli chceš zpochybňovat vypovídací hodnotu BL, tak to už můžeš rovnou zpochybnit i existenci toho Písma. >:D

Laconi

Takže asi tak, děkuji těm co se mě zastali, vim že dotaz nebyl úplně košer. Věc se má tak že mám doma tuhle sbírečku Ninjů a vzhledem k tomu, že jsem se nedávno stal AFOLem (mám dost lega z dětských let) a chci se zaměřit na jinou skupinu než zrovna Ninjové, tak mě prostě zajímalo jako má asi tato sbírečka hodnotu, protože nevím, jestli je bricklink dobrá volba když si člověk chce utvořit jakžtak představu o ceně. Chtěl sem prostě nějaké vodítko jestli se mi vyplatí sadu nabídnout k prodeji nebo si jí raději nechat.

otaznik

Citace od: smiky kdy 21.01.2010, 17:58:38
Stačí se podívat na bricklink za kolik to inzerují ostatní. Podíval sem se ti na ty dva černé ninjy co máš na obrázku dole a cena se pohybuje průměrně v 5 dolarech za ks.
Spíše 4 dolary. Za kolik to kdo inzeruje je nepodstatné, důležité je, za kolik se prodávají.

Matošo

Citace od: otaznik kdy 21.01.2010, 22:48:45
Spíše 4 dolary. Za kolik to kdo inzeruje je nepodstatné, důležité je, za kolik se prodávají.

No možná jenom neumím ten BL správně použít, ale z prodaných položek se nedá zpětně poznat v jakym byly stavu a dost často jsou tam i velký rozdíly (třeba 20 - 60 $)...
Takže "za kolik se prodávají" není taky na 100% vypovídající...

otaznik

Citace od: Matošo kdy 21.01.2010, 23:16:29
No možná jenom neumím ten BL správně použít, ale z prodaných položek se nedá zpětně poznat v jakym byly stavu a dost často jsou tam i velký rozdíly (třeba 20 - 60 $)...
Takže "za kolik se prodávají" není taky na 100% vypovídající...
Ehm...  ::)
1. nepsal jsem, že je to 100% vypovídající
2. nicméně je to rozhodně MNOHEM více vypovídající, než průměr nabídky

Matošo

Citace od: otaznik kdy 22.01.2010, 21:41:33
2. nicméně je to rozhodně MNOHEM více vypovídající, než průměr nabídky

Jelikož se nedá u prodaných zjistit stav (nebo to jenom neumim), tak pro mě to "mnohem" vypovídající rozhoně není...
Tvoje tvrzení se opírá o to, že by se všechny věci na BL prodávali ve stejném (respektive perfektním) stavu a tomu tak není.
Možná u figurek , ale u setů to jak 50 na 50.

otaznik

Citace od: Matošo kdy 22.01.2010, 22:35:52
Jelikož se nedá u prodaných zjistit stav (nebo to jenom neumim), tak pro mě to "mnohem" vypovídající rozhoně není...
Tvoje tvrzení se opírá o to, že by se všechny věci na BL prodávali ve stejném (respektive perfektním) stavu a tomu tak není.
Možná u figurek , ale u setů to jak 50 na 50.
Bavíme se tu o minifigách ninjů. Ale i kdyby ne, stále je průměr prodaných, ať chceš nebo ne, výrazně objektivnější než průměr nabídky. Prostě to tak v celkovém měřítku je. I podle mých zkušeností.