Funkce nadcházejícího 8043 Excavatoru

Založil eNTy, 28.12.2009, 10:00:50

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jak bude motorizován nový bagr?

4 motory pro otáčení, rameno a lžíci, pojezd nemotorizován
7 (13.7%)
Plně motorizován se 6 motory
15 (29.4%)
Mechanické přepínání mezi pásy a nadstavbou
10 (19.6%)
Dálkové přepínání mezi pásy a nadstavbou
16 (31.4%)
Nějak jinak
3 (5.9%)

Celkem hlasů: 51

Měch

Sugarfree, já mluvím o tom podvozku, né o těch motorech ještě víš - ty jsou bezva
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Ondra

Ehmm  ;D , myslím že se dozvíme všechno a nic.Set bude vystaven, ale nikdo ho nebude smět ošahávat nebo nedejbože rozebrat.
Jediné co dostaneme nad rámec bude video, na kterém se bude pohybovat tak, aby si neudělal nějakým "přehmatem" ostudu  >:D.

A né že bych legu nevěřil , ale čím více je to složitější tím je větší šance na neúspěch.

hadato

Citace od: malý Měch kdy 20.01.2010, 20:01:29
Myslím že ten "fígl" s diferenciálem jak tu někdo psal tam nebude, protože lego vymyslelo ten nový diferenciál.

K té fotce co je tu o kus víš: ten bagr by ale zatáčel jenom jedním pásem...Navíc nevím, k čemu je tam pak ten motor na levo- ten podle mě jenom posiluje ten pravý
To na tom obrázku je vlastně to tamé jako fígl s diferenciálem, akorát místo diferenciálu jsou tam části z převodovky, ty červené věci, které jsou průchozí, takže to funguje úplně stejně. ;)

Sugarfree

To malý Měch: Dobře, ale proč myslíš, že by zatáčel jenom jedním pásem?! ;)

To Ondra: To máš asi pravdu. Myslíš, že bude i to video? Já jenom doufám, že ten bagr tam na tom veletrhu někdo na fotí nebo natočí :)
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

MeNadruhou

...Navíc nevím, k čemu je tam pak ten motor na levo- ten podle mě jenom posiluje ten pravý
oběma, jedna hřídel vede středem, a ta druhá kolem ní- tam není ta vroubkovaná spojka uvnitř.

edit:
Myslíte si, že to budou mít "vychytaný"? Tím myslím to , že když se bude vršek otáčet, tak pásy budou stát. Stalo se mi když jsem jednou něco takového stavěl, tak mi jeden z pásů pojížděl.

edit dva: Na ten veletrh, ovladače sebou! >:D
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Woyta

Pasy se pohybovat pri otaceni nebudou.
U motoru se preklapne spojka a kolecka se muzou volne protacet. Pasy budou rozhodne klast vetsi odpor.

Ovladace nepomohou, kdyz nebudou baterky.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

MeNadruhou

Citace od: Woyta kdy 20.01.2010, 22:59:37
Pasy se pohybovat pri otaceni nebudou.
U motoru se preklapne spojka a kolecka se muzou volne protacet. Pasy budou rozhodne klast vetsi odpor.

Ovladace nepomohou, kdyz nebudou baterky.

1. předpokládám že budou 3 funkce ramene naráz, a zbylé 3 taky naráz(pojezdy a otoč) .čili když budu chtít točit vrškem, budou spojky v poloze spojeno, až do doby než zapneš zase rameno, to se pak uvolní.
Tak mě napadá že to pojede samo z kopce když přepnu na rameno, teda pokud tam nebudou šnekový převody ;).

2. to je taky fakt. ALe na prezentaci by mohli předvédst jak se to hýbe naživo
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Měch

Citace od: hadato kdy 20.01.2010, 20:40:13
K té fotce co je tu o kus víš: ten bagr by ale zatáčel jenom jedním pásem...Navíc nevím, k čemu je tam pak ten motor na levo- ten podle mě jenom posiluje ten pravý
To na tom obrázku je vlastně to tamé jako fígl s diferenciálem, akorát místo diferenciálu jsou tam části z převodovky, ty červené věci, které jsou průchozí, takže to funguje úplně stejně. ;)

až teď je mi to jasné, už to vidím, je tam na tom červeném zámku ještě takové to prodloužení (viz 8466-převodovka) a jestli vevnitř není ta vroubkovaná spojka tak to pojede
Fotky

hadato

Citace od: malý Měch kdy 21.01.2010, 20:12:54
Citace od: hadato kdy 20.01.2010, 20:40:13

až teď je mi to jasné, už to vidím, je tam na tom červeném zámku ještě takové to prodloužení (viz 8466-převodovka) a jestli vevnitř není ta vroubkovaná spojka tak to pojede

No Ani se ti nedivím, jak si to po sobě tak čtu, tak to moc dobře napsáno nebylo. ::)

mike.kup

Přátelé, musím uznat, že jsem na daný model zvědavý čím dál tím víc, neboť jak jsem tak koukal na ten obrázek a z něj se snažil něco obšlehnout do vlastního bagru, tak mi tam dost věcí nesedělo.

Sugarfree

No jasný tenhle obrázek, je jen takový pre-obrázek, celkový, konečný model bude vypadat trochu jinak ;)

Sugarfree

Pro zatim jsem našel jenom tuhle malou fotku sestaveného modelu ;)

Edit: Na další fotce je i vidět kolik bude mít dílku: 1123
Poznámka: Ten jeřáb 8053 bude mít: 1289

peter

No hlavně je tam hezky vidět, že to nejspíše jezdí jen dopředu dozadu, tedy asi nelze ovládat každý pás samostatně. Alespoň tak ten obrázek chápu já.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Sugarfree

Jj bohužel, ale je to tak ;) Pro mě je spíš hlavní, že to má 3 pohyby ramena :)

vasek

Citace od: vasek kdy 28.12.2009, 11:53:27
Ten obrázek je opravdu velmi špatný a já nevidím šipku před druhým pásem (horním), buď tam není a nebo ho překrývá rameno. Myslím si však že když je u dolního pásu tak je divné že by nebyl u horního. .... , takže podle mne pásy budou ovládány, zadali každý zvlášť nebo oba najednou to netuším !!

Ajjajaj, nemožnost ovládat každý pás samostatně je pro mne dost flustrující. A délka pojezdu se mi jeví jako malá, ovšem jako základ pro přestavbu by to mohlo být dost dobré. Vyslal jsem do Norimberka zvědy s foťákem tak jsem zvědav co vyfotí!

Sugarfree

Citace od: vasek kdy 04.02.2010, 10:02:24
Vyslal jsem do Norimberka zvědy s foťákem tak jsem zvědav co vyfotí!
Faktt?? No výborně ;) Už se těším co nafotí, doufám, že toho nafotí co nejvíc :)

Citace od: vasek kdy 04.02.2010, 10:02:24
Ajjajaj, nemožnost ovládat každý pás samostatně je pro mne dost flustrující. A délka pojezdu se mi jeví jako malá, ovšem jako základ pro přestavbu by to mohlo být dost dobré.
Přesně tohle jsem si řekl taky, když jsem to poprvé uviděl, že pro přestavbu je to dobrý základ :)

vasek

Jeden známý tam jel, ale jestli bude mít čas a jestli mu tam vůbec dovolí fotit to opravdu netuším, rád bych tam jel sám, ale bohužel nemám čas a přitom je Norimberk tak hezké město a pod sněhem jsem jej ještě neviděl  :'(.

Jsem opravdu zvědav jestli se opravdu dají pásy ovládat jen naráz, přecejenom se mi to nezdá, ale obrázek mluví jasně a žádná šipka do strany jako u buldozeru tam není !

Ale dílků, receiverů a motorů už mám celkem dost, zkušenosti s pásovým podvozkem jsem taky nějaké nazbíral tak se to prostě předělá.

Měch

Jestli to bude jezdit jenom dopředu a dozadu, tak to bude pro jeden M motor dost záhul. Anebo to bude tak zpřevodované, že by to předhonil i ospalý šnek...
Fotky

vasek

Citace od: malý Měch kdy 04.02.2010, 11:02:16
Jestli to bude jezdit jenom dopředu a dozadu, tak to bude pro jeden M motor dost záhul. Anebo to bude tak zpřevodované, že by to předhonil i ospalý šnek...

I kdyby to měl ten ospalej šnek tahat tak si ho koupím, teda pokud za něj nebudou chtít bůra.  ;)

Sugarfree

Vašku ty mi snad dnes mluvíš s duše ;) I kdyby celý pojezd nebyl motorizován, tak si ho stejnak koupím a dodělám, připádně upravím podle svého ;)

Měch

Nechtěl jsem říct, že si to nekoupím, chtěl jsem tím jenom naznačit, že LEGO udělalo chybu, že tam nedali XL motory na pásy a každý pás zvlášť a že toto řešení se mi nelíbí. Samozřejmě že ten bagr skončí u mě na stole a vydovádím se na něm, že bude sprintovat jako drak ;D

PS: jsem zvědavý na B-model  ;)
Fotky

vasek

Citace od: malý Měch kdy 04.02.2010, 11:11:15
Nechtěl jsem říct, že si to nekoupím, chtěl jsem tím jenom naznačit, že LEGO udělalo chybu, že tam nedali XL motory na pásy a každý pás zvlášť a že toto řešení se mi nelíbí. Samozřejmě že ten bagr skončí u mě na stole a vydovádím se na něm, že bude sprintovat jako drak ;D

PS: jsem zvědavý na B-model  ;)
No, že nevyužili potenciál který tenhle set má bylo jasné když se ukázalo, že má jen 4 m motory a dva receivery, ale že se s ním nebude moct zatáčet je trochu silný kafe. Jen doufám, že rameno bude vyřešeno pořádně aby se dalo použít na jiném podvozku.
Na obranu návrhářů mohu uvést že se určitě museli vejít do nějaké částky za který se bude prodávat. Ovšem já osobně bych raději zaplatil o tisícovku víc za set s plnou motorizací.

Sugarfree

Citace od: vasek kdy 04.02.2010, 11:23:07
Ovšem já osobně bych raději zaplatil o tisícovku víc za set s plnou motorizací.
Ty možná ano a pár dalších taky, ale LEGO má bejt i pro děti, nejen pro Afoly. Rodiče, kteří dětem LEGO kupují si myslím, že si rozmyslí, jestli koupí dětem plně motorizovaný bagr od LEGA nebo jim koupí plně motorizovaný model od jiné firmy o mnoho levnější a se stejnými vlastnostmi. Myslím, že u většiny NEAfolů rozhodují finance ;)

Citace od: vasek kdy 04.02.2010, 11:23:07
Na obranu návrhářů mohu uvést že se určitě museli vejít do nějaké částky za který se bude prodávat.
Asi tak :)

Shmade

Já si zas myslim, že z edukativního hlediska, které podle mě Lego, zejména technic, z mého pohledu určitě má, může být absence řízení podvozku dobrá. Bude to určitě motivovat k modifikacím a přestavbě na řízený podvozek, kdy se bude každý následně prát se svou vlastní invencí. Mě jako rodiči, (i když ještě nejsem) by to nevadilo. Prostě když někdo půjde koupit nějakou dálkově ovládanou hračku, tak si myslím Lego nevybere tak jako tak, no a kdo půjde pro Lego odnese si Lego... 

vasek

Myslím že se nad bagrem můžeme pozastavovat, dohadovat, chváli či hanět ale to je asi tak vše. Nakonec budeme stejně hlasovat peněženkama.

Na druhou stranu si myslím, že jeden set s kvalitou buldozeru by Lego mít mělo. Mě osobně k Legu po letech přitáhl právě buldozer, pokud bych nekoupil klukům buldozer 8275 ale jen 8292 a 8295 tak bych Legu nepropadl. A za ten rok a něco jsem už TLC díky tomu nějakou kačku taky pustil - a myslím že né málo.

Marios

Náhodou bagr bude skvělej a je úplně jedno jestli bude zatáčet a nebo ne. Vypadá parádně, do vytrínky bude pasovat jako prdel na hrnec!  :)
Koupím TECHNIC sety: 8438 a 8455.

MeNadruhou

no obrázek mluví za sebe, a pokud nebude zatáčet, tak je tam 3fce ramene, a pojezd ,otoč a 3. motor by měl volno ;).
stále doufám v zatáčení ;D

werrac

Tak jak koukám na první fotku, není to rozhodně konečný model.
Je to šité horkou jehlou, podívejte se dobře např. na pásy, jasně
je tam poznat, že jedno z opěrných kol je mimo pozici, jeden pás
je prohnutý a druhý ne ....
Díky použití lehčích motorů se ušetří, což pomůže ceně ......
pokud se dobře podívám na ovladač, je jasný systém, protože na
4 M motory je psaných na krabici celkem 5 funkcí, takže platí stále:
3x motor pro LA na ramena X 2x motor pro podvozek + motor pro otoč,
a 1x motor pro přepínání. Spojit podvozek (pásy) pevně, by nemělo
smysl, neboť otočí lze provést bez problému 2 nezávislé hřídele .....

Marios

Kdyz tak zkoumam ty fotky, tak ta lopata je k bagru moc velka, lego by to melo radsi jeste prepracovat a dat tam lzici treba z 8868, tam je idealni velikost
Koupím TECHNIC sety: 8438 a 8455.

Marťas

Citace od: Marios kdy 04.02.2010, 19:59:28
Kdyz tak zkoumam ty fotky, tak ta lopata je k bagru moc velka, lego by to melo radsi jeste prepracovat a dat tam lzici treba z 8868, tam je idealni velikost

U 8868 ale lžíce neni...  ???