Funkce nadcházejícího 8043 Excavatoru

Založil eNTy, 28.12.2009, 10:00:50

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Jak bude motorizován nový bagr?

4 motory pro otáčení, rameno a lžíci, pojezd nemotorizován
7 (13.7%)
Plně motorizován se 6 motory
15 (29.4%)
Mechanické přepínání mezi pásy a nadstavbou
10 (19.6%)
Dálkové přepínání mezi pásy a nadstavbou
16 (31.4%)
Nějak jinak
3 (5.9%)

Celkem hlasů: 51

Bery

podle mě bude cena podobná jako u buldozeru příjde mi že 8043 má méně kostek ale nemůžu to tvrdit stoprocentně  :D 
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Ondra

Sugarfree smaž si tu confidential fotku, já jsem byl na to párkrát upozorněn a byť to není v pravidlech, fotky tohoto rázu tu nesmí přímo být.Prý to legu vadí stejně jako krádež  :P .

Tak se na to podíváme, speciální ovladač nikde  ;D  :-X .Stroj vypadá úžasně, ale od pohledu je tak zpřevodován že se bojím výdrže ozubených kol.

No na závěrečný vedikt si počkám až po videu, takhle jsem v celku spokojen  :) .

Sugarfree

To Ondra: Díky za upozornění ;) ...už jsem jí smazal ...Vypadá to pěkně to máš pravdu, ale pořád se bojím o funkčnost a hratelnost :) Ale video bude až za dlouho nebo ne? Na tom veletrhu hraček se objeví jenom nové fotky nebo snad i video?
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

Marios

Řešíte tu kofotiny! Funkce bagru podle mě budou následující: pojezd dopředu, dozadu, otáčení nádstavby, pohyb celého ramene nahoru a dolů, pohyb poslední části ramene nahoru a dolů a nakonec pohyb lžice nahoru a dolů. A to vše nezávisle na jiném pohybu, čili že žádný pohyb se nebude vykonávat souběžně s jiným pohybem jako třeba o bagru 8294, kde je spřažena funkce nabírání lžíce s druhým LA na pohyb poslední části ramene.
Jediný co možná nebude fungovat, je zatáčení bagru pomocí zastavení jednoho pásu jako u buldozéru, podle mě jsou oba pásy spojené přes diferenciál a jedou souběžně. Červenou páčkou se bude ovládat 4 motor na přepínání převodovky mezi funkcí pojezdu, otáčení nádstavby a druhou funkcí bagrování (pohyb ramene, respektive všech 4 LA nezávisle)
Po stránce designu vybadá užasně a kostek odhaduji tak kolem 1600 ks. Cena 3990 Kč
Koupím TECHNIC sety: 8438 a 8455.

Marios

Tak ještě dorbná oprava, po prostudování obrázku si myslím, že bude moct i zatáčet stejně jako 8275. Jde vcelku dobře vidět, že na každou stranu bagru (na každý pás) jdou převody zvlášť. Takže proč by to tak dělali, kdyby to mohli hodit na jednu dlouhou osu oba pásy a pohánět je naráz? Já vám říkám ten bagr bude umět všechny pohyby co reálný bagr a žádný s těch pohybů nebude závislý na jiném!

Maximálně nebude možné vykonávat víc jak dva pohyby naráz, čili třeba otáčení nádstavby a zvedání ramene, ale už nepůjde naráz otevírat lžíci, či zvedat poslední část ramene, nebo s bagrem popojíždět
Koupím TECHNIC sety: 8438 a 8455.

Woyta

Vypada to, ze moje teorie 3 funkcni a jeden prepinaci motor se potvrdila.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Ondra

Citace od: Woyta kdy 10.01.2010, 13:51:48
Vypada to, ze moje teorie 3 funkcni a jeden prepinaci motor se potvrdila.
No snad nebude ani jeden m motor zneužit pro přepínání, byla by ho škoda.Kéž by byl na tu funkci použit mikro motor  :D...

vasek

Citace od: Marios kdy 10.01.2010, 13:35:36
Řešíte tu kofotiny!  Cena 3990 Kč
No co jinýho taky řešit, že. Já si myslím, že oficiální cena bude 4899 Kč. Kolik za to skutečně dáme, to už je jiná. ;)

mike.kup

Citace od: vasek kdy 10.01.2010, 14:38:56
Já si myslím, že oficiální cena bude 4899 Kč. Kolik za to skutečně dáme, to už je jiná. ;)
Záleží, kde to budeš kupovat. Dráž jak těch 4899Kč to nebude nikde. Internet bude pochopitelně levnější.

Sugarfree

Já jsem buldozer sehnal za 3600,- samozřejmě nový a přitom na S @ H, ho prodávali za 4899,- ;) ..Myslím si, že s tímto setem to bude stejné, cena bude jako u buldozeru. Když si prohlídnete ten obrázek, tak celé rameno se nikdy nemůžu dotknout země, podívejte se pořádně na ty dva LA co ho zvedají, v jaké poloze jsou...ten bagr co je na obrázku se musí ještě změnit.

Bery

Citace od: sugarfree kdy 10.01.2010, 19:42:25
Já jsem buldozer sehnal za 3600,- samozřejmě nový a přitom na S @ H, ho prodávali za 4899,- ;) ..Myslím si, že s tímto setem to bude stejné, cena bude jako u buldozeru. Když si prohlídnete ten obrázek, tak celé rameno se nikdy nemůžu dotknout země, podívejte se pořádně na ty dva LA co ho zvedají, v jaké poloze jsou...ten bagr co je na obrázku se musí ještě změnit.
jo to s tebou souhlasím  ;)
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

mike.kup

Skvělý postřeh. Pro bagr by snad mělo být důležitější jít co nejhloubš, než zvednout rameno co nejvýš. Samozřejmě ideál je někde uprostřed, že..

Ondra

I na technicbricks říkají že tohle je nejspíš prototypovej moloch  ;) .Ty dva LA vedle sebe by nemohli normálně fungovat.

Sugarfree

Když by byli propojeny jednou osou, tak ne :) Ale kdyby každej byl na jiný ose, tak by to šlo...Jj na technicbricks, jsem to taky četl ;)

MeNadruhou

Trocha konspirace. mohlo by to být motorizovaný ještě jinak  ;D . 3m pro rameno, 1 otoč, podvozek nemotorizován, a bude se odstrkovatat ramenem tak by to splnilo ty šipky na krabici  ;D .

Beztak bydali tenhle obrázek, aby se to takhle řešilo v diskusích, oni si to přečtou, a pak to podle toho upravěj >:D
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

vasek

Taky doufám, že nakonec ten bagr bude vypadat jinak než na uveřejněném obrázku, ale zaujala mne ta černá hnací kola na podvozku, ty by se móóóc hodily.

jakpet

Všimli jste si někdo na té fotce té šedé věci vlevo od levého actuatoru? Já vůbec nevim, co to je, příde mi to jako nějaký nový PF prvek!

Měch

Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

mike.kup

Určitě je to to druhé. To stejné se použilo i u compact excavatoru 8047.

Sugarfree

Koukněte na tyhle fotky bagru a zaměřte se na rameno, podle mě takhle by mohl být vyřešen 4 LA na lžíci ;) Taky je tam použita ta součástka o které se zmiňujete výše :)

Odkaz:

http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=414033

MeNadruhou

Citace od: sugarfree kdy 12.01.2010, 16:22:11
Koukněte na tyhle fotky bagru a zaměřte se na rameno, podle mě takhle by mohl být vyřešen 4 LA na lžíci ;) Taky je tam použita ta součástka o které se zmiňujete výše :)

Odkaz:

http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=414033

Myslím si že když je to rameno ohnutý, tak to může být docela záběr pro ten motor
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Sugarfree

Na internetu jsem našel takový zajímavý obrázek ;) Vycházelo by to 4 motory na 6 funkcí. Nechci tady zase rozvádět nějakou dlouhou diskuzi jak jsem už několikrát slyšel o ničem, tak tady máte aspoň obrázek na zamyšlení :) Za chvíli bude veletrh v Norimberku a poté už snad budem vědět na čem jsme  :D

Woyta

JJ Takhle pomoci spojek jsem si jsem si to predstavoval.
Akorat nastava jedna otazka. jak povedou do spodni casti 2 osy?
Ze by trik s diferencialem?
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Sugarfree

Co třeba takhle? ;) Popravdě nevim jak to funguje, ale našel jsem to u jednoho bagru.

http://www.genuinemodels.com/

otaznik

Citace od: Woyta kdy 19.01.2010, 22:03:37
JJ Takhle pomoci spojek jsem si jsem si to predstavoval.
Akorat nastava jedna otazka. jak povedou do spodni casti 2 osy?
Ze by trik s diferencialem?
Jak už jsem tu psal, stačí se podívat na loňský set 8258.

MeNadruhou

Citace od: sugarfree kdy 19.01.2010, 22:00:08
Na internetu jsem našel takový zajímavý obrázek ;) Vycházelo by to 4 motory na 6 funkcí. Nechci tady zase rozvádět nějakou dlouhou diskuzi jak jsem už několikrát slyšel o ničem, tak tady máte aspoň obrázek na zamyšlení :) Za chvíli bude veletrh v Norimberku a poté už snad budem vědět na čem jsme  :D

takže pohyb ramene, nebo pojezd a otačení. ale lepší než chodit přepínat k modelu :(

Ondra

No, pěkně to bude uspořádáno  :). snad se to nebude převracet  ;D .

Jo a nemáš odkaz kde se nacházela ta fotka, takhle je to vytržené z kontextu.

Sugarfree

Měch

Myslím že ten "fígl" s diferenciálem jak tu někdo psal tam nebude, protože lego vymyslelo ten nový diferenciál.

K té fotce co je tu o kus víš: ten bagr by ale zatáčel jenom jedním pásem...Navíc nevím, k čemu je tam pak ten motor na levo- ten podle mě jenom posiluje ten pravý
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Sugarfree

To malý Měch: 4 motory z toho 3 motory na funkce a jeden na přepínání mezi funkcemi ;) Na jeden převod pojede celé rameno 3 funkce 3 motory a na druhý převod pojedou další tři funkce otoč a komplet podvozek 3 funkce 3 motory ;) Celkem 6 funkcí na 4 motory. Ale jsou to jenom debaty o nepodložených faktech, více se dozvíme už brzy na Norimberském veletrhu hraček 4. února.