Amazon

Založil eNTy, 04.12.2009, 16:09:45

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

eNTy

Pro ty, co nakupují v zahraničí: počínaje dnešním dnem, německý, francouzský a britský amazon začíná zasílat libovolné zboží do ČR za velmi přijatelné poštovné (typicky 6Euro + 0,50 za Kg).
Hračky (potažmo Lego) - jakožto jedinou výjimku krom knih a DVD - už zasílají několik let a ceny a výběr jsou většinou výhodnější než v ČR. I při započítání poštovného a zejména z UK.

Peto

A Americký nie?(je to trochu OT, ale chcel som z tade kupiť multifunkćné)

otaznik

Tohle platí už cca 3 týdny, rozhodně šly z Německa poslat hodinky apod.

US je problem, zkoušel jsem si nechat poslat brašnu na notebook (72 USD) , ale napočítali mi poštovné 93 USD, takže jsem to zrušil.

Jindroush

Dá se v tom zatraceným krámu nakoupit, aniž bych jim permanentně svěřil číslo karty? Lehce mě to odrazuje...
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

rdk

Citace od: Jindroush kdy 04.12.2009, 22:18:42
Dá se v tom zatraceným krámu nakoupit, aniž bych jim permanentně svěřil číslo karty? Lehce mě to odrazuje...

IMO ne... leda použít "zamykací" kartu typu eBanka...

Darth

Já na Amazonu nakupuju už pět let, už jsem tam zadal dvě karty (jedné skončila platnost) a nikdy nebyl vůbec žádný problém (MasterCard). Zároveň tam nakoupuju na školní kartu (odborné knihy) a taky bez problémů (VISA). U tak velkých obchodů, jako je Amazon, se rozhodně nebojím, že by udělali nějaký podraz -kdyby se to provalilo, přišli by o tolik zákazníků, že by jim to nenahradilo ani kdyby jednomu člověkovi vyluxovali účet. Není to malý krámek někde v Bronxu na rohu, takový kolos si podobné excesy nemůže dovolit.

Btw. naposledy jsem objednal nějaká DVDčka ve středu večer, normální poštovné a DHL zazvonilo u nás v pátek v poledne. Koukal jsem jak puk. Rychlejší než českou poštou. Normálně je dodací doba cca týden, ale odesílají téměř ihned.

Mimochodem, komu nevadí na DVDčkách absence češtiny, tak už rok probíhají skoro 70% slevy na komplet DVD nejrůznějších seriálů za ceny, o kterých se u nás může jen zdát. Například teď komplet všech 10 sérií přátel za 39GBP (u nás bude jedna série za cca 1200 Kč, jestli někdy vyjde), komplet SG1 10 sérií za 96 liber, atd. A jednotlivé filmy na DVD za cca 3-4 GBP, BluRay za 14GBP (např. všechny 3 díly Starship Troopers za 17GBP - na BR).

Lego mě tam ale moc nezaujalo, ceny mi připadly při přepočtu za doporučené, ale koukal jsem jen na licencované (SW, Indy).

Jindroush: mají celkem zabezpečený přístup pro info o kartách, jen při zadání se tam zobrazí, při příštím přihlášení (i kdyby ti někdo ukradnul přístupové údaje), je vidět jen poslední čtyřčíslí karty. A při další objednávce nemusíš už kartu zadávat, vybereš ji ze seznamu. Myslím, že Amazon toto má zabezpečené dostatečně, nejsou na trhu chvíli a ještě jsem nikde na netu nečetl, že by se někdo zvenku dostal k číslům karet právě přes Amazon.

Ad. poštovné - myslím, že je docela nesoulad, např. u kompletu všech sérií SG1, který váží snad tri kila, mi naúčtovali poštovné 3 libry a u třech jednotlivých DVD bylo poštovné 8 liber. Mají na to nějaká pravidla, každopádně je dobré vše naházet do košíku a jet až na konec (bez odeslání - proceed to checkout, ale ne Send order) a zjistit, na kolik celkové poštovné vyjde (a pak se pohrát s obsahem objednávky před konečným odesláním). Americký Amazon mě odrazuje právě tím vysokým poštovným a nebezpečím přidání cla a DPH v ČR (takovén nebezpečí nehrozí u britského nebo německého Amazonu)

eNTy

Citace od: Jindroush kdy 04.12.2009, 22:18:42

Mně naopak vyhovuje, že ho nemusím pořád zadávat, na Amazonu mám už asi pátou kartu během cca 12 let. Opravdu bych se jich nebál. Jiný tak spolehlivý, důvěryhodný a ochotný obchod neznám.

danny01

Pripajam sa, uz som tam minimalne 3 roky, mam za sebou 5 nakupov a ako bolo spomenute vyssie, rychle dodanie bez akychkolvek problemov.
Danny