(vlastní) Dva autobusy

Založil hobby, 14.11.2005, 18:11:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

hobby

Když už tady byla řeč o autobusu, tak taky přispěji. Tyhle dva jsem si udělal nedávno, jako stafáž k vlakům. Samozřejmě jsem se inspiroval netem a obrázky na fóru. No, já vím, že to není "nic moc". Ale všichni víme, co je to za práci (z toho, co dům dal a ještě zpaměti) a že se to několikrát rozebere a znovu sestaví.
Včera se konala malá pub-venkovská hospoda - jen já a Jarmila + děti. Tak jsme pokecali o legu (jak jinak!).

hobby

ještě doplním

muzzo

Mně se víc líbí ten bílej  ;)

Micho

Citace od: muzzo kdy 14.11.2005, 18:19:12
Mně se víc líbí ten bílej  ;)

Pridávam sa aj ja. Obidve sú podarené a aj mne sa o niečo viac pozdáva červeno bielé prevedenie.  8)

Už aby sme si aj my (okrem toho fialového z HP) postavili nejaký solídny autobus.

TomG

Predpokladam,ze ty archy jsou sede, protoze nemas tyhle dilky v cervene ?
Only the best can survive.

hobby

Máte pravdu pánové, ten červenobílý se mi také líbí víc. Ty blatníky jsou skutečně šedé proto, že nemám červené.
Jinak bych chtěl poznamenat, že pro autobus by bylo lepší  zvolit osmičudlíkový modul, ale na to je třeba víc kostek a celkově je to o něčem jiném.

Cavelon

Na žltom sú super tie okienka, pomerne vzácne a riadne drahé. ;) Ale skôr sa hodia na vláčik. :) Také okná mali možno staré kraxne - tzv. prasiatka, čo jazdili v 70-tych rokoch minulého tisícročia. ;D Ale ináč sú tie busy veľmi sympatické. ;)

hobby

Citace od: Cavelon kdy 14.11.2005, 22:15:03
Na ľltom sú super tie okienka, pomerne vzácne a riadne drahé.
Však taky nepočítám, že tam zůstanou a že je použiji do trains. Jakmile to půjde, tak je nahradím skleněnými panely (pokud celej bus nezruším).
Ještě k barvám: skutečně je to o kostkách, zkrátka co dům dal.

Jarmila

Citace od: hobby kdy 15.11.2005, 08:31:18
Však taky nepočítám, že tam zůstanou a že je použiji do trains. Jakmile to půjde, tak je nahradím skleněnými panely (pokud celej bus nezruším).
Autobus nerušit, skleněné panely-okna už jsou na cestě ke mně. Dle naší rozpravy v naší soukromé pub-venkovské-lego-hospodě se s Vámi rozdělím. Teď jen je dopravit ode mne těch 40 km k Vám. Co děláte o víkendu? :D
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

KLF

Citace od: hobby kdy 14.11.2005, 21:42:34
Máte pravdu pánové, ten červenobílý se mi také líbí víc. Ty blatníky jsou skutečně šedé proto, že nemám červené.
Jinak bych chtěl poznamenat, že pro autobus by bylo lepší  zvolit osmičudlíkový modul, ale na to je třeba víc kostek a celkově je to o něčem jiném.

No ja som skusil v CADe (ale chcem to zrealizovat) aj inu mierku. ;) Vybrat tuto mierku nebolo vobec jednoduche, musel som brat ohlad na to, ake kolesa budu pouzitelne, ake obluky nad kolesami mozem pouzit, atd. Vysla mi z toho tato mierka. Mam v nej aj dalsie typy autobusov Karosa, autobusy Ikarus, trolejbusy Skoda.
Tu je mestska verzia autobusu Karosa. Presnym typovym radom vas nebudem zatazovat. ;)

P.S.: Bohuzial mi nejde renderovat v POV-Ray (problem popisujem na inom mieste v sekcii CAD), takze len takyto "render" priamo z ML-CADu. :/
Terminated.

Cavelon

Je to veľmi pekné. :)
Dopredu by sa Ti hodili 2 x Trans-Clear Brick 1 x 6 x 5 (3754):

J_BOB

tak ten vyCADený autobus je fakt super;)ak to niekedy naozaj postavíš tak to bude vážne kolos  :o :)
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

Cavelon

Bude to presne pasovať do Model Team série.
KLF, keď to budeš dodávať ako set, tak si hneď jeden objednávam! ;)

hobby

Citace od: Jarmila kdy 15.11.2005, 09:34:48
Co děláte o víkendu? :D
Asi budu pracovat na kolejišti "0", pokud mi to bude umožněno. Nebo, že bych radši sledoval Převelikého Big Brothera?
Citace od: KLF kdy 15.11.2005, 15:00:11
Tu je mestska verzia autobusu Karosa. Presnym typovym radom vas nebudem zatazovat. ;)
Velmi pěkné, to už je opravdu o něčem jiném a již se blíží skutečnému modelu. Zatímco ten malý je "modelová zkratka".
Škoda, pořádný autobus v legu není (ovšem kromě fotbalistů, což jako autobus moc nevypadá).

tazzy

ten bus v CADu je fakt good.. KLF můžeš přidat ještě trolejbus  ;)

KLF

Citace od: tazzy kdy 16.11.2005, 19:11:41
ten bus v CADu je fakt good.. KLF můžeš přidat ještě trolejbus  ;)

Muzu. Trolejbus Skoda 14tr.
(mam i dalsi vozidla...)
Terminated.

otaznik

Citace od: KLF kdy 22.11.2005, 17:48:34

Muzu. Trolejbus Skoda 14tr.
(mam i dalsi vozidla...)

Pěkný, ale dopředu bych zkusil kola Model Team, a i sklo bych udělal jinak, použil bych spíše panely místo bricků.

Colonel32

nebo aspon bricky bez vnitrniho studu

KLF

:) Klidek, je to len pracovna verzia. Pri realizacii urcite budu zmeny. ;)
Co sa kolies tyka - nemozu byt ine. Velmi prisne som ich vyberal, aby sadli do tych oblukov a do mierky. Modelteamacke by nesadli... :/
Co sa skiel tyka, tak su "plne" preto, lebo nie je tam interier. V realizovanej verzii s interierom by boli zrejme ciastocne nahradene panelmi.
Dolezite je, ze tento model je zostaveny z "light yellow" a tych nie je vela druhov. Tomu som musel usposobit cely model. Bola to makacka z toho mala dostupnych "light yellow" dielov to dat dokopy.
Terminated.

Colonel32

tak pouzivej zazloutle bile, ne?

KLF

Citace od: Colonel32 kdy 22.11.2005, 22:45:28
tak pouzivej zazloutle bile, ne?

hehe... vies ze som uz aj nad tym rozmyslal ?? ;) Len by som musel najst vsetky v jednom "odtieni"... ;) To by bolo sialene. ;) A asi by to nesadlo s niektorymi skutocnymi "light yellow" dielmi. ;) Ale napadlo ma to uz. Ved skusim sem dat este aj dalsie veci co mam... Kazdopadne je to zatial "len" CAD, ale chcem to raz zrealizovat. Ked budu diely... :/
Terminated.