5971 - Gold Heist

Založil zakm, 09.10.2009, 17:56:30

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

zakm

Pri prvom pohľade na tento set som mal veľmi zmiešané pocity , nevedel som čo mám od toho čakať , lebo s podobným typom setov sa málokedy stretávam.

BALENIE

Krabica má rozmery cca 30x30 cm . Set je zabalený do troch sáčkov . Okrem sáčkov s dielikmi vypadne aj návod a samolepky .

STAVBA

Celková stavba mi trvala vyše 30 min. Náročnosť stavby priemerne ťažká . Ked sa začne stavať tak prví sú minifigovia . Jeden zelený štvorruký mimozemšťan a jeden Space Policajt . Potom sa postavia malé lietajúce vznášadlo z pár kociek na ktorom jazdí zelený mimozemšťan . Po tomto sa začne stavať telo hlavnej lode , ktoré pôsobí veľmi labilne no je upevnené veľa oskami . Postupne sa k nemu pristavia kabína s otváracím viekom a prednou kapotou . Pod hlavné telo sa umietni žltá skrinka obsahujúca dve ,,zlaté ,, tehly ktorá sa upevní na dve tyče . Nakoniec sa k hlavnému telu pridajú krídla a turbíny .

CELKOVE HODNOTENIE

Pri  ceľkovom pohľade na kocky ma prekvapilo dosť nových dielov ktoré neviem či by sa dali využiť niekde inde ako v tomto sete . Celkový vzhľad setu po dostavaní pôsobí stále veľmi labilne , čo sa našťastie prejavuje len v časti s kapotou ktora je dosť náchylná na rozpadnutie . Čo sa týka hratelnosti tak určite sa dá s tým vyblázniť hlavne  pri rôznych prestavbách tohoto setu . Celý set je o vesmírnej naháňačke vesmírneho policajta a mimozemšťana o zlato .

Na záver :

klady
+ Niektoré dieliky sa pre mňa ako staviteťa zídu
+ Aerodynamický tvar
+ hrateľnosť

zápory

- labilita
-diely ktoré sa inde nedajú využiť
- samolepky

Ako zberate ľ by som si moc tento set nekúpil (Neviem kolľko bola jeho pôvodná cena ) no ako staviteľ sa budú dať niektoé diley dobre využiť . No ale každopádnesom rád , že som si mohol moju prvú recenziu oskúšať na tomto sete  :)



Link na fotky (nie sú moje lebo mám momentálne mimo prevádzky foťák ):
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=384582
...ak nájdeš v živote cestu bez prekážok ,tak nikam nevedie...