Lego historie

Založil Pepíno, 09.10.2009, 12:08:05

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pepíno

Ahoj,
nedávno jsem navštívil Idea House v Dánském Billindu a pořídil hromadu fotek. O pár pro mě nejzajímavější bych se s vámi rád podělil. Mám nějaký problémy s vkládáním takže pokud se toto téma objeví dvakrát - omlouvám se.
Popis:
Město - nejúspěšnější set LEGA, který rozšířil oblibu LEGA do celého světa. Set následoval hlavní hodnoty LEGA. kreativní hračka, která zároveň učila dopravní předpisy.
První Lego kostky - Zářez na stranách je dle průvdkyně pro vkládání dveří a okének ale když jsem zkoušel kostky složit do sebe, bez těchto výřezů by se mi to díky nepřesné výrobě vůbec nepovedlo. Dle mého názoru je toto pravý důvod výřezů
První figury - zajímavé je, že když jste chtěli figuru posadit, museli jste jí přeskládat aby to alespoň vypadalo, že sedí :)
letadélko s méďou - první plastová hračka. Vstřikolys v té době stál stejně jako pěkný barák v Billundu :)

muzzo

gearcs

Taky se přimlouvám za pokračování. Bezva!

otaznik

Citace od: Pepíno kdy 09.10.2009, 12:08:05

První Lego kostky - Zářez na stranách je dle průvdkyně pro vkládání dveří a okének ale když jsem zkoušel kostky složit do sebe, bez těchto výřezů by se mi to díky nepřesné výrobě vůbec nepovedlo. Dle mého názoru je toto pravý důvod výřezů

Kostky z tohoto materiálu se kroutí a mění tvar věkem. Nepochybuji, že když byly nové, tak nebyl problém je sestavit dohromady.

Woyta

JJ.
Plasty v te dobe teprve se zacinaly rozjizdet.
BTW Dnesni vstrikovaci masiny a formy taky porad nejsou levne.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Pepíno

Fotek mám ještě asi 100 ale času tolik není :) je mi líto sem jen nahrnout fotky bez popisků takže bych to viděl na postupné dávky.  Pokračování slibuji do úterka  :P

Pepíno

Ahoj,
tak jsem tady zase s kouskem historie :)
Kachna - jedna z vůbec prvních hraček vyrobená ve společnosti Lego, ke které se váže legendární historka o vzniku neméně legendární věty.Godfred jednou večer přišel za svým otcem a povídá mu: "Tatínku dnes jsme vyrobyli stejný počet hraček za o třetinu kratší dobu, za o 10% nižší cenu a s téměř nerozeznatelným výsledkem"
Tatínek se zeptal jak se to povedlo a Godfred odpověděl : "Použili jsem místo dvou vrstev nátěru pouze jednu"
Ole se rozčílil a řekl svému synovi:"Teď jdi do dílny a celou noc budeš sám proacovat na tom aby do zítřka byly všechny hračky natřené podruhé. Pro naše zákazníky je jen to nejlepší dost dobré

Patent - další dva obrázky jsou o patentu herního systému Lego.Zajímavé jsou tři věci:
1 - Ole umírá velice brzy po zavedení patentu
2 - všimněte si na výlysku, že Godffred si nechal patentovat nejen kostku jak ji známe, ale i všechny možné další způsoby zacvakávání kostek, které jsou kompatibilní z jeho systémem. To je velký prozíravost :)
3 - Patent na LEGO stál 24 DKK. myslíte, že už se tyto náklady vrátili ? :)

Dům - jen pro zajímavost fotka vyhořelé budovy při jednom z požárů v historii LEGA. Tento je obzvláště pikantní neboť tento dům zapálili při hře Godtfred a Karl Georg

pokračování příště :) ....

Shmade

No, nevím kam s tím, nové téma mi přijde zbytečné, snad to tu ještě nikde neni, vyhledávánim jsem nic nenašel...

Takže: minifig patent

AdamKo

Citace od: Shmade kdy 25.11.2009, 01:57:20
minifig patent

Moc hezké!!!  Úplně to vidím: vytisknuté na velkém formátu, zasklené (nebo alespoň za nějakou průhlednou fólií)  a pověšené ve výstavním sále na výstavě Lega - třeba Roztoky  ;)