(vlastní) Rozhledna Trčkov

Založil Vlada, 12.09.2009, 21:45:34

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Vlada

Dobrý večer přátelé,

nedávno jsem podnikl pěší výlet na Králický Sněžník. Pod stejným názvem tam byla v letech 1895 - 1899 na vrcholu Králického Sněžníku kladskou sekcí Moravskoslezského sudetského horského spolku vybudována 33,5 metrů vysoká kamenná rozhledna. Po druhé světové válce nebyla udržována a v roce 1973 byl její stav tak žalostný, že musela být odstřelena...

... nosil jsem v hlavě takovou ideu, že bych si jen tak narychlo nějakou tu rozhlednu postavil. Pustil jsem se tedy do stavby a vznikla rozhledna pod jménem - rozhledna Trčkov...

... vystoupejte tedy vzhůru po dřevěných schodech až na samý vrcholek rozhledny, postavené roku 1332 a kochejte se z celkové výšky 29 bricků pohledem na svět... :D

Celá Brickshelf galerie této rozhledny je ZDE, průběh stavby rozhledny je nafocen ZDE.

Rozhledna Trčkov

Průvodce na rozhlednu Trčkov...

Chvilka odpočinku... Těsně pod rozhlednou Trčkov

Již první turisté na vrcholku rozhledny Trčkov...

Vznikla první fotografie...

Přízemí rozhledny, kde se nachází mapa a informace o rozhledně Trčkov

Beton

Krásná stavba! Není co bych vytkl. Líbí se mi hlavně informační cedule uvnitř. ;)

Detaily jako je papoušek na stromě, nebo had pod ztrouchnivělými deskami jsou parádní a taky oceňuji velice kvalitní fotky!

maeror

Bomba, rozhledna tady snad ještě nebyla, je to perfektní nápadem i zpracováním. Jestli ale přece jen můžu mít výtku - zdá se mi, že je v těle stavby málo oken, takže musí být na schodech hrozná tma - ty dvě lampy u vchodových dveří rozhodně nemohou stačit (když pominu fakt, že mi stylově ke stavbě nesedí, ale to už je opravdu jenom taková nicotná pižka).

Každopádně: palec nahoru :)

Vlada

Pánové, děkuji za komentáře. Uznávám, že těch okének mohlo být na rozhledně více, teď tam jsou celkem dvě okénka. Rozhledna byla postavena narychlo, prostě jsem zasedl ke stolu, rohlednu postavil, vyfotil a opět zase rozebral. Kdybych si na ní nechal více záležet, tak bych si s detaily více vyhrál... ;)

linhi

Rozhledna je zajímavá,bude později zasazena do nějakého dioramatu?  ;)

Aha,odpověď přišla mezitím... rozebráno..

Beton

A není to škoda hned jí rozebrat? ???

Vlada

Škoda je dobrého člověka, přátelé  ;). Postavíme novou a lepší...

Ryxe

Rozhledna se mi velmi líbí a nejen ona. Terén okolo je též moc dobře ztvárněn. Jak zde již někdo psal, fotky mají parádní kvalitu, takže mé hodnocení je určitě kladné ;)

Robbed

Povedená rozhledna se spoustou detailů. Jediné co bych vytkl je terén - prosvítající dark-bley baseplate nepůsobí moc dobře.

p.s. nějak chybí celková fotka (čelní pohled), jsou tam pouze pohledy z vrchu a pak už jen detaily.

gearcs

Rozhledna se mi moc líbí, máš tam pěkné detaily. A doufám, žes myslel vážně to "Postavíme novou a lepší", protože pak se máme na co těšit :)

Vlada

Citace od: Robbed kdy 13.09.2009, 18:32:32
Povedená rozhledna se spoustou detailů. Jediné co bych vytkl je terén - prosvítající dark-bley baseplate nepůsobí moc dobře.

p.s. nějak chybí celková fotka (čelní pohled), jsou tam pouze pohledy z vrchu a pak už jen detaily.

Terén jsem nechal v základní barvě, jako je ona baseplate, akorát jsem z tan plate dotvořil jakoby písčitou cestu, lemovanou, řekněme, kamením. Čelní pohled opravdu zachycen není, slibuji, že se příště polepším  ;).

Citace od: gearcs kdy 13.09.2009, 19:10:32
Rozhledna se mi moc líbí, máš tam pěkné detaily. A doufám, žes myslel vážně to "Postavíme novou a lepší", protože pak se máme na co těšit :)

Určitě postavím novou a snad i lepší. Mám to v plánu a snad to stihnu ještě tento rok...

Hana129

Mě se tento MOC taky líbí, i úprava terénu.  Těch fotek celku je škoda, že nejsou.
Na některých stoncích chybí kytky, ale možná to je schválně, asi už prostě odkvetly  ;))

Icewalker

Dle infopanelu soudím, že rozhledna Trčkov se nachází v Údolí půlměsíce ;D (Já vím, asi lepší, než tam umístit pirátskou mapu.)
Opravdu pěkná stavba. Celková koncepce a přiměřené množství detailů dodávají dílu realističnosti. Doufám, že avizovaná další rozhledna bude neméně poutavá, jako tato.
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Alasar

Mě osobně se líbí nápad je to i úžasně postaveno vše jako ve skutečnosti.