6562 - Gas Stop Shop

Založil Vlada, 12.09.2009, 16:45:10

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Vlada

CHARAKTERISTIKA SETU 6562

Kategorie: Lego SYSTEM - Town
Rok vydání: 1995
Počet dílů: 216
Minifig: 3

OBSAH BALENÍ

Set obsahuje čtyři zatavené sáčky s díly, návod, sešitový leták s nabídkou setů na rok 1995 a volně ložený samolepkový aršík.

DOJMY PŘED KOUPÍ

Tento set se mi moc líbil a tak jsem si ho do mé Octan sbírky zakoupil. Dnes jsem si udělal chvilku času, set sestavil a zrecenzoval...

SAMOTNÁ STAVBA

Stavba je jednoduchá, rozdělená na tři části a zabere nejvýše 45 minut stavění. Dle přiloženého sešitového návodu, který vás vede v jednotlivých krocích, se při stavbě nevyskytly žádné záludnosti. Stavba začíná zkompletováním tří minifigů, pokračuje se stavbou malého odtahového vozidla, čerpací Octan stanice a cisternového automobilu.

K odtahovému vozidlu snad ani nelze nic podotknout. Čerpací stanice je stavěna v jednodušším stylu, avšak obsahuje vše potřebné pro případný servis vozidla a hlavně pohonné hmoty, které jsou k dispozici u dvou stojanů, z nichž každý stojan má své číselné označení, ztvárněné pomocí samolepky. Mezi oběma stojany se nachází pokladní automat. Cisternové vozidlo je pěkně navrženo, líbí se mi, že kabina obsahuje dveře a střešní okénko, avšak opět postrádám absenci sedadla v kabině. Na podvozkové konstrukci se nachází ovládací páka, která dává impulz k přečerpání pohonné látky z cisterny do tanku. Samozřejmě nechybí signalizační panel pro kontrolu stavu. Na vrchu cisternové nádrže se nacházejí dvě vpustě a k zadní části cisterny je připevněna černá přečerpávací hadice.   

HRATELNOST

Hratelnost tohoto setu je výborná. Pokud se vyskytne závada u automobilu, malé servisní odtahové vozidlo je připraveno auto odtáhnout do nejbližšího servisu. Malé cisternové vozidlo doručí vždy pohonné hmoty na místo určení. Samotná čerpací stanice obsahuje dva stojany pro pohonné hmoty, samozřejmě i s dvěmi tankovacími hadicemi. K dispozici je i široká škála nářadí, plus hever, koště a kartáč, takže lze i zajistit malý servis přímo u čerpací stanice.

CO LZE ŘÍCI NA KONEC...

Set po sestavení se mi moc líbí. Je to klasický set z 90. let a zlatá éra čtyřstudových vozidel. Tento set mohu ke koupi vřele doporučit, na BL je tento set snadno dostupný. Je výborný na hraní, ale velkou radost udělá především sběratelům Octan setů. Jen na závěr ještě dodám, že jsem byl při stavbě malinko zklamán, poněvadž jsem postrádal bílý brick 1x2 s potiskem. Je to ten brick, určený jako monitor přečerpané pohonné hmoty na čerpací stojan. V setu se měly nacházet dva kusy, ale balení obsahovalo jen jeden brick. Tím pádem mně jeden brick bílé barvy bez potisku přebýval. Naštěstí jsem ve svých zásobách tento brick s potiskem měl, takže vše je zachráněno...  :)