8402 - Sports Car - NEW 2009

Založil Vlada, 12.09.2009, 16:15:23

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Vlada

CHARAKTERISTIKA SETU 8402

Kategorie: Lego CITY
Rok vydání: 2009
Počet dílů: 68
Minifig: 1

OBSAH BALENÍ

Set obsahuje dva sáčky s díly, z nichž jeden sáček obsahuje větší díly a druhý sáček obsahuje menší dílky. Dále se v setu nachází návod a volně ložený ovocný strom.

DOJMY PŘED KOUPÍ

Tento set jsem kupoval především s pozdějším zakomponováním do města. Samozřejmě jsem byl zvědav, jak konstrukce vozidla bude vypadat, poněvadž takovýto set na trhu dlouho chyběl...

SAMOTNÁ STAVBA

Stavba je jednoduchá a zabere nejvýše 10 minut stavění. Dle přiloženého návodu, který vás vede v jednotlivých krocích, se při stavbě nevyskytly žádné záludnosti. Stavba začíná zkompletováním minifiga, silničního telefonu a poté se přechází na samotnou stavbu červeného osobního vozidla. K silničnímu stojanu s telefonem nelze nic namítat, je to skvělý doplněk k tomuto vozidlu. Stojan obsahuje čelní panel, který je proti dešti chráněn čirou stříškou. Líbí se mi též i praktické umístění sluchátka z levého boku stojanu. K samotnému vozidlu snad nelze nic namítat. Elegantně řešený vzhled moderního vozidla. Oceňuji přítomnost modrého sedadla v kabině vozu, avšak možná trošku pociťuji absenci samolepky, která by plnila funkci poznávací značky. Zadní část vozidla by jistě tato značka učinila reálnějším.

HRATELNOST

Hratelnost tohoto setu je poměrně dobrá. Minifig vložený do modrého sedadla vypadá v celkovém pohledu na vozidlo moc pěkně a nejedna Lego slečna bude projevovat sypmatie, ať k už samotnému minifigovi či vozidlu...

CO LZE ŘÍCI NA KONEC...

Set po sestavení se mi moc líbí. Je to skvělé moderní čtyřstudové vozidlo, které se hodí do moderního města. Jak jsem se již na úvodu zmiňoval, tento set tu chyběl a je určitě přínosem, že TLC tento set vydalo. Zejména musím ocenit, že set obsahuje doplněk, kterým je silniční nouzový stojan a ovocný stromek. V takovémto malém setu se stromek už poměrně dlouhou dobu neobjevil.