8401 - City Minifigure Collection

Založil Vlada, 12.09.2009, 16:01:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Vlada

CHARAKTERISTIKA SETU 8401

Kategorie: Lego CITY
Rok vydání: 2009
Počet dílů: 60
Minifig: 4

OBSAH BALENÍ

Set obsahuje dva sáčky s díly, návod a aršík samolepek. Toť vše.

DOJMY PŘED KOUPÍ

Tento set upoutá už velmi hezkým obalem. Čili když jsem se prvně dozvěděl o tomto setu určeného na první pololetí pro rok 2009, tak jeho koupě byla pro mně jasnou volbou. Minifigů má každý stavitel málo a značek taktéž  ;).

SAMOTNÁ STAVBA

Stavba mi zabrala 10 minut stavění a není nikterak složitá. V prvním kroku se začíná zkompletováním samotných minifigů, načež druhý krok se započíná stavěním lavičky, rádia, hydrantu, dopravního semaforu a dopravních značek.

HRATELNOST

Hratelnost setu je přijatelná. V podstatě tento set se výborně hodí do městského prostředí, kde každý fig má své zastoupení, ale lze si dostatečně vyhrát i s jednotlivými dílky, které set obsahuje. Lze ztvárnit děj, kdy figyně sedí na lavičce a poslouchá svou oblíbenou muziku, čekajícího figa u semaforu, který netrpělivě vyhlíží, až padne konečně ta zelená..., figa - skladníka přepravujícího na radlíku bednu atd.. K červené kombinéze právě onoho figa - skladníka bych měl takovou malou připomínku. Má na kombinéze béžový kruh, který protíná šipka rotující právě okolo toho kruhu. Při prvním pohledu se mi spíše vybavil pracovník vesmírného centra, než jakýsi dělník v logistice, ale řekl jsem si, proč ne, vždyť i tento symbol konec konců může být i znakem přepravní společnosti a jeho zaměstnanci mají logo právě na oněch kombinézách.

CO LZE ŘÍCI NA KONEC...

Pěkný set, který jak už jsem zmínil, je výborným doplňkem do města. V setu najdete policistu, pracovníka skladu, figyni v hezkém květovaném tričku a figa, kterého je možné považovat např. za ředitele podniku či jen slušně oblečeného figa "kravaťáka". Každý určitě nějaké to místo figovi zcelajistě najde...  ;)

Určitým zklamáním pro mně byla skutečnost, že set místo již naneseného potisku na dopravních značkách obsahuje aršík samolepek, kde samolepka znázorňuje přechod pro chodce, semafor a nejvyšší dovolenou rychlost. Nevím proč, ale ony samolepky jsem na dopravní značku lepil s jistou dávkou nedůvěry. Bohužel TLC začíná tento "samolepkový" trend aplikovat čím dál tím ve více setech. Má to v sobě jen jedinou logiku a to tu, že potisk dílů v poměru k výrobě aršíku samolepek, je daleko nákladnější. Pokud samolepky nalepíte, tak alespoň vyzkoušíte jejich "minimální dobu trvanlivosti", než se Vám začnou odlepovat. Ale může se tak stát a také nemusí...  ;)

Jen na závěr bych chtěl říci asi toto, set určitě stojí za koupi a jsem osobně rád, že je na trhu opět alespoň takováto kolekce minifigů. Zde jsou fotografie setu, přátelé...

Icewalker

Lego samolepky nemusím. U značek by byly omluvitelné v případě, že by byl dodán aršík s větším výběrem, a člověk si mohl vybrat, které na značky nalepí.
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

maeror

Citace od: Vlada kdy 12.09.2009, 16:01:00
K červené kombinéze právě onoho figa - skladníka bych měl takovou malou připomínku. Má na kombinéze béžový kruh, který protíná šipka rotující právě okolo toho kruhu. Při prvním pohledu se mi spíše vybavil pracovník vesmírného centra, než jakýsi dělník v logistice, ale řekl jsem si, proč ne, vždyť i tento symbol konec konců může být i znakem přepravní společnosti a jeho zaměstnanci mají logo právě na oněch kombinézách.

S tím logem máš naprostou pravdu, koukni se tady - schválně, co ti to připomíná ;)

Vlada

Máš naprostou pravdu a Ty se zase pořádně koukni na tu minifigyni, co zdobí stromeček ve vánočním setu 10199. Minifigyně má též kombinézu jako minifig v tomto recenzovaném setu 8401. Pro vánoční set, řekněme, krajně nevhodné... :(

maeror

No jo, jsou všude kolem nás, infiltrovali už i Lego! :D