7754 Home One™ Mon Calamari Star Cruiser™

Založil Allconel, 10.09.2009, 18:58:01

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Allconel

Tak a máme to tu :
    Najskôr je to recenzia na 7754 Home One™ Mon Calamari Star Cruiser™, či Home One, vlajková loď admirála Ackbara, z Rebelskej Aliancii.
    A v úzadí fakt, že je to moja prvá recenzia, čo neospravedlňuje prípadne nedostatky. Na prvý krát som si vybral, myslím úctyhodný kúsok. Sám som za tento set hlasoval a tak som cítil aj potrebu si ho zakúpiť. Dom mi došiel poštou a origi prišiel až z Nemeckého skladu. Pokec o cene sa mi zdá impertinentný a tak neprezradím kúpnu cenu.

Ohľadom tohot setu je to prvá verzia, ktorú si zvolila StarWarsLegofilná komunita, predpokladám z celého  civilizovaného sveta, ktorý má pripojenie na internet, obchod, kde sa dá prísť k nejakému tomu LEGO setu, ovláda trochu angličtinu a vie čo je to Star Wars.  ;D no určite sa do osudia zamiešal aj hlas z krajiny, ktorá nespĺňa všetky podmienky no dotyčnému sa zadalo zábavné ovplyvniť náš svet.
    Aby som bol presný tak je to prvá verzia Home One, no tretie verzia stíhačky A-wing, prvý krát sa však A-wing objavil v zelenej farbe, musím priznať, že tmavo zelená mu skutočne pristane, a pristane aj k tomuto setu. Farba však nieje jediným plusom, o A-wingu viac v ďalších odsekoch.
    Ohľadom minifigov, to je iná reč. Verzia pilota stíhačky je tu už pochopiteľne tretia, čo sa týka Landa Calrissiana, je hanba priznať, že si nie som 100% istý, je to tretí pokus. Oproti minifigovi Landa z 10123 Cloud city a maskovaného zo setu 6210 Jabba's Sail Barge,  tu máme už generála Landa Calrissiana hrdinu z bitky o Taanab. Ostatná minifigúrky sú úplne nové.
    Očakával som príchod zásielky a bol som v takom vytržení, že som vytiahol z krabice kde skladuje postavené alebo polo postavený sety SW Rebelov a chcel som si spraviť malú prehliadku. Zásielková služba ma však predbehla a prišla o cca hodinu skôr. Prekazila mi plány urobiť si defilé vojska a letectva pri počúvaní soundtracku od Johna Williamsa, konkrétne pieseň "The Throne Room And End Title", ktorú všetci poznáme z konca Epizody IV. Musím, však priznať, že som bol rád a musel som sa krotiť aby som baly papiera hneď neroztrhal a nepustil som sa do stavby minifigov. Mám tu aj zopár fotografii.

Teraz už k reálnej stavbe setu. Klasicky pri väčších setoch ako je tento tu máme návod rozdelený do dvoch samostatných väzieb. Obe sú prehľadné a aj stavba je plynulá, teda ak nerátam, že som sa časom musel postaviť a natiahnuť sa. Čas kompletnej stavby cca 1 hodina a ¾. Koncom som sa už sám seba pýtal kedy to skonči, trvá to už jeden a pol hodiny. Musím ale priznať, set je vskutku vynikajúci, možno zo mňa hovorí len počiatočná eufória z vlastníctva, keď že to píšem len cca 4 hodiny po dostavaní, ale nebolo by to po prvý krát, keď ma set strašne zaujal. No časom očarenie opadlo a ja som pristúpil k odpredaju nejakého setu Star Wars. V tom to prípade to však nebude. Som sociologického stavu, je mojim údelom štúdiom poznávať ľudí a spoločnosť, seba poznám samozrejme najlepšie.

Set je rozdelený na tri časti, prvá časť a teda vrecúška s označením 1 sú určené k stavbe minifigúrok a A-wingu.

A-wing alebo stíhačka rebelov, ktorá sa objavila v Epizóde IV pre laickejšiu časť SW komunity. Ako som už spomenul A-wing v tmavo zelenej farbe skutočne ladí s celým setom, no vo všeobecnosti ho preferujem v purpurovej. Stavba stíhača je bezproblémová, nevidím žiadne chyby, ktoré by narúšali celkovú stabilitu. Nebudem sa zameriavať na odchýlky ku skutočnému modelu A-Wingu, zamerám sa skôr na svet LEGA. Ohľadom dvoch laserových kanónov na krajoch krídel musím skloniť hlavu, držia veľmi pevne a nehrozí zbytočné odpadávanie manipuláciu ako npr. pri sete 7657 AT-ST. Na konzolách, ktoré držia spomenuté kanóny a spájajú sa s trupom lode sú aj dve silá na torpéda ich základ tvory kocka x1855 http://media.peeron.com/pics/inv/custpics/x1855.1200263748.jpg, ktorá vyriešila mnohé problémy ohľadom skutočne vystrelitelných projektilov, nie len v rade SW či CW. Tento stíhač má tiež odnímateľný motor ktorý je celku štýlový a prepracovaný ako to na taký malý model ide, no poklopy, ktoré ho držia pod kapotou obrazne i doslovne také nie sú. A na tomto mieste vidím asi najväčší zápor A-wingu. Netreba tento set vlastniť aby ste vedeli o čom hovorím. Kvôli tomu to poklopu netesní ani samotná kabíny. Môj prístup k podvozku je v celku neutrálny, klasický ako pri ostatných stíhačoch s konvexným tvarom spodnej časti trupu.
     Ďalej tu máme pilota, ide o pilota v zelenej kombinéze, ktorá zodpovedá filmovej predlohe, no o helme sa to povedať nedá. Vzhľadom na to, že dnes sa používajú pre LEGO atypické tvary heliem ako môžeme vidieť v sete 8038 The Battle of  Endor, konkrétne na hlavách rebelov, v tom to sete má pilot starú klasickú helmu ako s pred roku 1999, keď boli na trh uvedené prvé sety SW. Potlač helmy je možno hodnoverný, no každý kto si spomenie na film http://farm2.static.flickr.com/1103/650969459_913558cca9.jpg?v=0, si spomenie že tvar helmy bol veľmi odlišný. Okrem helmy tu je najväčší mínus a hlavný dôvod prečo nebudem istú chvíľu tohto minifiga používať, ktorým je jeho face. Ten je strašný vždy ma veľmi rozhodí keď vidím že LEGO nechá uzrieť svetlo minifigurkú zo sveta SW a dám mu face s dvoma bodka miesto očí a oblúkom ako úsmev. Tak je tomu aj teraz. Osobne sa snažím vykupovať rúžové tváričky s rôznou potlačou aby som nimi nahradil tváre mojich pilot. A touto cestou sa chcem opýtať aj Vás, aký na to máte názor, že každý set z rady Indiana Jonesa má minifigúrky s prepracovanými tvárami. No SW sety si takúto česť asi nezaslúži, veď SW sety sa predávajú v každom prípade, toto si asi myslia v spoločnosti LEGO.
     Ďalšími sú minifigúrky Mon Calamari, preberieme si ich oboch naraz. Tvar hláv a ich farba je rovnaká pre oboch príslušníkov rasy (žiadny rozdiel medzi Admirálom a tým druhým). Hlava je prepracovaná, vyrobená z dobrého materiálu, nie z gumy ako to bolo pri Kitovi Fistovi  a sete 7661 Jedi Starfighter with Hyperdrive Booster Ring. Potlač oboch tiel je vynikajúca, ako sa na možnosti LEGA dá. Jedinou nevýhodou sú ich ruky. Zatiaľ čo ich hlavy majú špecifickú hnedú farbu, ich dlane majú klasickú hnedú. Viem , že ide o limitovanú edíciu stavebnice ale jednu várku dlaní mohli vyrobiť tak aby bol odtieň hnedej totožný. V každom prípade je admirál Ackbar skutočne hodný niesť svoju hodnosť aj v lego svete, ohľadom druhého minifiga, ľudkovia pomôžte mi zistiť jeho meno a skutočné zaradenie, pilot, technik alebo ide skutočne o oficiera. Admirál Ackbar má v tomto sete vlastný sklenený pohár, čo ho v sete skutočne robí živím, nieje to len minifig, je to ,,žijúci" tvor s ľudskými potrebami, hoci žije na vesmírnej lodi potrebuje oddych, jedlo a vodu z kuchyne ...
     Mon Mothma, bývalá senátorka Galaktického senátu a jedna z vedúcich osobností povstalcov. Nikdy som ani neuvažoval, že táto rarita by sa mohla vyskytnúť aj v svete LEGO. No ona prišla, vo veľkej paráde. Figúrka je jednoduchá face mohol byť prepracovaný viac ale táto jednoduchosť jej celkom pristane. Potlač a plášť, proste niet čo dodať vždy som z nej mal pocit, že je to jednoduchá a majestátna političky.
     Generál Crix Madine, niekdajší imperiálny dôstojník a generál povstaleckej armády. Postava nie veľmi známa, mne utkvel v pamäti hlavne kvôli účesu, ktorý je takmer totožný s klasickým tvarom LEGO vlasov. Musím sa priznať, že sa mi vynárajú spomienky na môjho bývalého spolužiaka z gymnázia, vždy sme sa smiali s jeho vlasov že vyzerá ako ,,lego pňačik". Vzhľadom na rok v ktorom bola Epizóda VI natočená, bol tento typ účesu bežnejší a teda sa niet prečo čudovať, že sa objavil aj v tak futuristickom filme, pravde podobne si George Lucas myslel, že tento účes pretrvá.
     Generál Lando Calrissian, človek narodený na planéte Socorro, ktorý viedol útok stíhačov proti Hviezde smrti II. Ide o jediného minifiga z tohto setu , ktorý je ozbrojený a to krátkym blasterom. Ak za zbraň nepokladáme multifunkčný kľúčoskrutkovač Mon Calamari člena posádky. Hoci Lando nemá v reálnej podobe účes ako gen. Madine v jeho lego podobe prehliadneme jeho účes, lebo nás pritiahne exotická potlač facu a farba jeho pokožky.
    Na záver k minifigom ešte jednu vec musím dodať a to je kvalita plášťov Mon Mothmi a Landa, a teda že plášte sa mi zdajú byť iné ako voľakedy, tenšie a viac papierové, až čas ukáže či je ich kvalita horšia alebo nie.

Vrecúška označené číslom 2 patria hangárovej časti setu. Tá je v celku stabilná a farebne zladená. V strede hangáru sa nachádza žliabok po ktorom jazdí jazdec slúžiaci ako plocha pre A-wing. Nie je však problém prispôsobiť hocaké menšie stroje na tohto jazdca a môžete hangár použiť aj na ne. Tento Jazdec nám dovoľuje stíhačku posúva po hangári a zároveň ňou otáčať o 360º. Stíhačka pevne drží a nežiadane nevyletí ani pri zvýšenej odstredivej sile. Nad pristávacou plochou je veľké rameno, po ktorom sa pohybuje ďalší jazdec s navijakom. Pohyb toho jazdca po ramene, ktoré je nad plochou nie je nijako upravený a teda, ak sa ma jazdec pohnúť musíme ho posunúť ručne.
     V hangári je malá plošina na ktorú sa ide schodmi (rebríkom) kde je umiestnená čerpacia konzola. Samotný A-wing je upravený aby sa dal ,, natankovať " na pravom konci stíhačky. V hangári sú dve odkladacie priestory, obe v podlahe každá na jednej strane, pri stene. Bohužiaľ sa tam môžu odložiť len menšie nie príliš hrubé veci ako zbrane, žiadne krabice. Keď hangár nie je spojený s riadiacim mostíkom dá sa veľmi jednoducho prenášať uchopeným za nemobilné rameno, čo už neodporúčam pri spojení s mostíkom, lebo set nie je vyvážený.

Vrecúška označené číslom 3 dávajú možnosť postaviť riadiaci mostík krížnika a holografickú sálu lode, kde sa stretli vodcovia a príslušníci Aliancia, pred útokom na Hviezdu smrti II. V strede miestnosti je holo projektor s projekciou ani neviem čoho. Podľa žltého jadra to bude asi samotná Hviezda, tvarovanie pripomína deflektorový štít okolo nej. Okolo projekcie je päť pódií, každý s vlastnou počítačovou konzolou. Táto sieň, či izba sa dá využiť skutočne polyfunkčne, hlavne teda na porady, alebo ako audienčnú sieň. V chodbách pod mostíkom sa skutočne dobre vynímajú vojaci aliancie ako stráž. Chybička sa však nájde aj tu a to vo fakte že neexistujú ani schody ani rebrík medzi mezonetovou sieňou a mostíkom na poschodí. Na poschodí, alebo na vyššej palube sa nachádza mostík, s dvoma pevnými miestami pre posádku a jedno otočné a pohybujúce sa kreslo pre kapitána/admirála.

Čo sa týka spoja medzi oboma časťami vlajkovej lode, musím dodať že je pevné podlaha sa spája fixne, a vyššie časti cez ďalšiu poistku, ktorej pohyb riadime manuálne. Už pri stavaní jednotlivých častí som však mal dojem že sa len tak nerozpadnú uvoľnením jednej súčiastky.

Záverom

Záverom by som chcel povedať, že ide o hodnotný set pre každého kto sa v SW sústreďuje na Alianciu rebelov, či novú republiku a to či už kvôli figúrkam, A-wingu, mostíku alebo kvôli celému setu. Akékoľvek chybičky sa dajú odstrániť vlastnou prestavbou alebo nahradením súčiastok s inou farbou. Tým, ktorý sa hnevajú že tento set vzišiel ako víťaz hlasovania chcem odkázať, nech nezúfajú LEGO určite bude pokračovať ešte dlhé roky s chrlením setov SW, a možno sa raz dočkáme aj kompletného krížnika Home One, aj keď to asi nie.
     Ďalej ma dokonca napadlo, že by lego mohlo do vyrábať k tomuto krížniku ďalšie paluby, ale nech si na nich dajú poriadne záležať. No vzhľadom nato, že z krížniku Home One a jeho interiéru sme toho veľa nevideli to asi nebude možné. Rasu Mon Calamariov však snáď ešte v nejakom sete uvidíme.
     Aby som však nezabudol  spomenúť obrovský nedostatok, a tým je čím ďalej častejšie sa opakujúci fakt., že lego už nevyrába kocky s potlačou ale prikladá do setu hárky s nálepkami, tak tomu je aj tu a to ma veľmi hnevá. A ďalší menši nedostatok je absencia ešte aspoň jedného minifiga. Podľa mňa by v sete mohol byť ešte jeden člen posádky, či už humanoid alebo Mon Calamari, a to z tohop dôvodu, že na mostíku by s admirálom mal byť vždy niekto a zároveň by mal byť niekto aj v hangári ako technik.

Prikladám pár fotografii

a niekoľko ich je už s pridanými minifigúrkami, ktoré nie sú súčasťou setu

Moje posledné slová na záver, dúfam, že moja recenzia nikoho neurazila a hlavne nikoho nenudila, môj nekonvenčný spôsob písania mi po čas štúdia často dotazovali. Čaro písania subjektívnych recenzii, biografii či písania reportáži som objavil už na gymnáziu, a ako študent univerzity je ďalej šľachtený, vzhľadom nato, že výsledky mojej práce sa podávajú vždy s doprovodom v písomne forme. Čakám veľa, veľa komentárov.       

ďiky by Allconel   

Hardegon

:o To by bylo na malou knížku. Na první pohled HODNĚ nepřehledné. Asi by to chtělo proškrtat. Ale co. Do půlnoci času dost, snad to přelouskam...

Allconel

Citace od: Hardegon kdy 10.09.2009, 19:30:50
:o To by bylo na malou knížku. Na první pohled HODNĚ nepřehledné. Asi by to chtělo proškrtat. Ale co. Do půlnoci času dost, snad to přelouskam...

vysvetlenie ohľadom rozsiahlosti recenzie som doložil na konci :D a ohľadom prehľadnosti , každý by si to mal prečítať celé, je gestalt

Hardegon

Citace od: Allconel kdy 10.09.2009, 19:45:16

vysvetlenie ohľadom rozsiahlosti recenzie som doložil na konci :D a ohľadom prehľadnosti , každý by si to mal prečítať celé, je gestalt

Uffff. Přelouskáno. Ale fakt by si to zasloužilo proškrtat. Popis celého setu je dlouhý jako popis figů. Chvílemi mi to přišlo né jako recenze na set, ale jako popis prostředí, které set zachycuje ve filmu. Takovouto rozsáhlou práci bych čekal, kdyby nebyly fotky a šlo pouze o slovní/písemný projev.

Ale set je to vážně pěkný + máš pěkné fotky, z kterých mám o vzhledu jasnou představu.

Allconel

Citace od: Hardegon kdy 10.09.2009, 19:53:27
Citace od: Allconel kdy 10.09.2009, 19:45:16

Uffff. Přelouskáno. Ale fakt by si to zasloužilo proškrtat. Popis celého setu je dlouhý jako popis figů. Chvílemi mi to přišlo né jako recenze na set, ale jako popis prostředí, které set zachycuje ve filmu. Takovouto rozsáhlou práci bych čekal, kdyby nebyly fotky a šlo pouze o slovní/písemný projev.

Ale set je to vážně pěkný + máš pěkné fotky, z kterých mám o vzhledu jasnou představu.

váźne ďakujem, nho a ohľadom fotiek som mal pochybnosti, nemal som po ruke kvalitný foťák len 5Mpix, v písaní som si istejší .

JimB

Na první pohled je recenze dlouhá, ale velmi čtivě napsaná, až mám dojem, že 7754 si musím koupit. :) Před přečtením jsem set považoval jen za průměrný. Použité díly nic moc raritního, celkový vzhled nenadchne, snad jen kvůli figům by stál za to.

... Popis celého setu je dlouhý jako popis figů. Chvílemi mi to přišlo né jako recenze na set, ale jako popis prostředí, které set zachycuje ve filmu. Takovouto rozsáhlou práci bych čekal, kdyby nebyly fotky a šlo pouze o slovní/písemný projev.

Vždyť 7754 je přinejmenším z poloviny právě o figurkách, jen si zkus představit, že by v setu nebyl ani jeden Mon Calamari...

EDIT: Je fakt, že popis účesů figů a reálných postav s recenzí nemá příliš společného.
Moje BS galerie k prohlédnutí zde

Hardegon

Citace od: JimB kdy 10.09.2009, 20:47:17
... Popis celého setu je dlouhý jako popis figů. Chvílemi mi to přišlo né jako recenze na set, ale jako popis prostředí, které set zachycuje ve filmu. Takovouto rozsáhlou práci bych čekal, kdyby nebyly fotky a šlo pouze o slovní/písemný projev.
7754 je přinejmenším z poloviny právě o figurkách, jen si zkus představit, že by v setu nebyl ani jeden Mon Calamari...

Ano, tím ten set získává 50% kvality. Ale Allconel má vše vypovídající fotky, tak neni potřeba tolik to rezepisovat. Stačí je vychválit nebo kritizovat a zbytek nechat na jiné téma než je recenze.  ::)

Allconel

ja osobne si nemyslím, že len preto že ide o LEGO recenzia ma byť "chabá" teda to čo ste čakali vy beriem za chabé. písal som recenzie na knihy, skutočne dobré knihy a také recenzie sú kvalitné, prepáčte, že som chcel vyšší štýl zaviesť aj sem. Asi pripravím ešte jednu kratší verziu ak nájdem čas.
A tým vlastne, že som sa zameriaval na účesy a face minifigov poukazujem vlastne nedokonalosti a teda že LEGO si dalo záležať na posledných figúrkach Kenobyho a A. Skywalkra, no tento set ako si pri Landovi obišla, aj keď to nieje nejako markantné, v tom to konkrétnom prípade.
A mňa skutočne hnevajú face s 2 bodkami a jedným oblúkom ... ale k tomu som sa už vyjadril.

Nho počkám ešte na komenty od ostatných fandov SW ..

Věšák

Citace od: Allconel kdy 10.09.2009, 18:58:01
     V každom prípade je admirál Ackbar skutočne hodný niesť svoju hodnosť aj v lego svete, ohľadom druhého minifiga, ľudkovia pomôžte mi zistiť jeho meno a skutočné zaradenie, pilot, technik alebo ide skutočne o oficiera.

Podle mě by to mohla bejt Thaneespi (http://starwars.wikia.com/wiki/Thaneespi)

Jinak recenze je sice delší, ale přijde mi celkem v pohodě...budu si jí asi pročítat průběžně :)

Allconel

Citace od: Věšák kdy 10.09.2009, 22:58:16
Podle mě by to mohla bejt Thaneespi (http://starwars.wikia.com/wiki/Thaneespi)

Nj, Thaneespi je ale, žena bola síce prvým dôstojníkom na Home One, ale mala na hlave daku čapicu, tohto figa by som mal radšej za chlapa :D predsa len jedna žena na set stačí.

Věšák

Citace od: Allconel kdy 10.09.2009, 23:13:32
Nj, Thaneespi je ale, žena bola síce prvým dôstojníkom na Home One, ale mala na hlave daku čapicu,

Tak na mon calamarskou hlavu by se čepice dávala špatně ;)

Citace od: Allconel kdy 10.09.2009, 23:13:32
tohto figa by som mal radšej za chlapa :D predsa len jedna žena na set stačí.

Nějakej zaujatej ne? ;) ;D

Allconel

Icewalker

Ano, recenze je rozsáhlá, ale také musím podotknout, že čtivá. Set si kvůli ní sice nejspíš nepořídím, ale přesto mi ho ukázala v o něco příznivějším světle. Díky.
Citace od: JimB kdy 10.09.2009, 20:47:17
Je fakt, že popis účesů figů a reálných postav s recenzí nemá příliš společného.
Nesouhlasím, takovéto detaily jsou také hodnotné. Dle mého názoru třeba na Mon Mothmu by se víc hodily klasické vlasy, než ty rozevláté Anakinovy z CW (jsou to ony, ne?).
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Allconel

Citace od: Icewalker kdy 11.09.2009, 12:11:41
Ano, recenze je rozsáhlá, ale také musím podotknout, že čtivá. Set si kvůli .....

Áno, snažil som sa aby pri tej rozsiahlosti bola aj pútavosť, čtivost ...

Čo sa týka účesu Mon Mothmy, mal som v úmysle to napísať, ide skutočne o Anakynov účes s CW, ten nieje úplne totožný s viď. http://www.portal-cifi.com/scifi/images/cifipedia/Mon-Mothma2.jpg a pritom majú  ofinu na druhú stranu ... ale, nieje to, až tak rezonujúci problém tohto setu.

Oliver

S.t.a.l.k.e.r.

Neprečítal som celú recenziu, lebo to proste nejde, menej by bolo viac. Tá prečítaná časť ma však utvrdila v názore, že by stálo za to mať tento set doma. Za sloh a gramatiku dostávaš 3 mínus. Dostal ma Lego pňak...

Allconel

Citace od: Stalker kdy 17.09.2009, 21:06:52
Neprečítal som celú recenziu, lebo to proste nejde, menej by bolo viac. Tá prečítaná časť ma však utvrdila v názore, že by stálo za to mať tento set doma. Za sloh a gramatiku dostávaš 3 mínus. Dostal ma Lego pňak...

Ak si celú recenziu ani neprečítal, tak to akoby sa ani nerátalo.
Ak si učiteľom jazyka, tvoje hodnotenie je irelevantné o to viac, že si ju celú neprečítal.

S.t.a.l.k.e.r.

Citace od: Allconel kdy 17.09.2009, 23:49:47
Ak si celú recenziu ani neprečítal, tak to akoby sa ani nerátalo.
Ak si učiteľom jazyka, tvoje hodnotenie je irelevantné o to viac, že si ju celú neprečítal.
O gramatike sa toho už na fóre popísalo dosť a nemusím byť práve učiteľom slovenčiny na to, aby som si všimol, že recenzia fakticky obsahuje gramatické aj syntaktické chyby, skús to po sebe prečítať. Čakal si veľa komentárov... Tak ešte raz, set sa mi páči, minifigy sú pre mňa nové, ale recenzia mohla byť kratšia.

MwK

Dlhé, dlhé a dlhé... :o
Niekedy je málo oveľa viac, a myslím že tá fráza je pravdivá. :P

V každom prípade si sa snažil, a je to zaujímaví štýl recenzie, nemôžem povedať že je zlá, ale je iná.
A niekedy až príliš zaujatá, trochu chautická, hlavne fotky by som oddelil od textu no ale v celku sa to dá, aj keď treba to nabudúce skrátiť.

K setu, naozaj ide iba o minifigy, včera som pri ňom v Toysruse dokonca stál, ale odolal som, nejak ma nezaujal, vôbec. Teda jasné že ho chcem, ale umňa sú prednejšie iné sety toto je len krabica a pár dielov za ťažké prachy aby sa uviedli nové minifigy... :P

Aj keď je pravda, že keby vyhralo hlasovanie zatkuntie Palpatina, asi by som bol menej kritický aj keby ten set stál 300 €... ;D

(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

Allconel

Citace od: MwK kdy 20.09.2009, 10:12:41
Dlhé, dlhé a dlhé... :o
Niekedy je málo oveľa viac, a myslím že tá fráza je pravdivá. :P

V každom prípade si sa snažil, a je to zaujímaví štýl recenzie, nemôžem povedať že je zlá, ale je iná.
A niekedy až príliš zaujatá, trochu chautická, hlavne fotky by som oddelil od textu no ale v celku sa to dá, aj keď treba to nabudúce skrátiť.

K setu, naozaj ide iba o minifigy, včera som pri ňom v Toysruse dokonca stál, ale odolal som, nejak ma nezaujal, vôbec. Teda jasné že ho chcem, ale umňa sú prednejšie iné sety toto je len krabica a pár dielov za ťažké prachy aby sa uviedli nové minifigy... :P

Aj keď je pravda, že keby vyhralo hlasovanie zatkuntie Palpatina, asi by som bol menej kritický aj keby ten set stál 300 €... ;D

Tak to ma zaujalo, že chaotická .... je chaotická ? alebo sú len tie obrázky ?
a musím priznať, že časti,  hangár a mostík nemusia byť pri sebe, spolu pôsobia trochu rušivo, aj ja ich vystavujem oddelene.  teda hlavne mostík ten sa mi páči.
A ohľadom zatknutia kancelára, tak si predstavujem tento set v celku podobne. Bola by tu časť s otačacím kreslo, miestnosť by bola kruhová (podobná ten na mostíku), k tomu možno nejaké dvere a chodba so súsošiami a samozrejme 5 minifigov, teda tuším, že ich tam bolo 4 jedi a kancelár. aj keď LEGO, by tam strčilo asik aj kancelárovu gardu.