(vlastní) Bellvile test boat :)

Založil Jamesek, 07.09.2009, 21:01:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jamesek

Poprvé od rekonstrukce bytu mě mrzí, že nemám vanu :)

Při minulém nákupu na BL jsem si všimnul trupu loďky a ze zvědavosti ji šoupl do košíku. Při troše šikovnosti by se ji mohlo podařit motorizovat pomocí PF prvků.

Při rozbalení balíku jsem byl ohromen její velikostí. Z obrázku na BL to nevypadá, ale loď má délku 52 studů!

Dnes jsem měl chviličku a tak jsem během půldruhé hoďky narychlo sešil funkční motorizaci, nasadil mou jedinou lego vrtulku a zapojil baterie. Zdálo se to funkční. Narychlo tedy najít největší nádobu v bytě, nanosit vodu do provizorního jezírka a jezdit. Konstrukce je velmi jednoduchá, tak sem jen dávám tři fotečky a video jak to jezdí.

Venku už je docela zima, ale pokud bude při závodech LTR čas a nějaké jezírko kolem, vyzkouším s touto konstrukcí i outdoor a pořádnější ježdění. Snad se nebudu muset koupat při ztrátě IR signálu :)

Celý příspěvek berte jako průzkum v neprobádané oblasti Technic lodí ...
A ještě omluva za fotky - je tma - a video - zvuk :)

peter

... že by se příští ročník outdoor závodů podíval na otázku závodních lodí?  >:D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

grohl

Výborné. Přidat ještě jednu vrtulku a zaměnit XL motor za M kvůli úspoře hmotnosti, tak by to mohla být docela živá mrška.

peter

Citace od: grohl kdy 07.09.2009, 21:08:57
Výborné. Přidat ještě jednu vrtulku a zaměnit XL motor za M kvůli úspoře hmotnosti, tak by to mohla být docela živá mrška.

a nebo tam dát duo pomocí dvou buggy motorů ... >:D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Jamesek

Potenciál je obrovský, myslím, že se to rozjede i teď slušně. Motor nemá skoro žádný odpor, šlo by převodovat hodně do rychla a hledat lepší vrtuli. Bohužel není kde testovat.

No nic, kupte trupy, budeme závodit na vltavě :)

vasek

Citace od: Jamesek kdy 07.09.2009, 21:12:16
Potenciál je obrovský, myslím, že se to rozjede i teď slušně. Motor nemá skoro žádný odpor, šlo by převodovat hodně do rychla a hledat lepší vrtuli. Bohužel není kde testovat.

Ahoj,
nějaká kašna se u tebe v okolí asi nenachází co ? Tak do tašky a hurá do města, ale ten trup vypadá opravdu nadějně !  Příští ročník nebude LTIR ale LTWR  8).

Jamesek

Citace od: vasek kdy 07.09.2009, 21:23:54

Ahoj,
nějaká kašna se u tebe v okolí asi nenachází co ? Tak do tašky a hurá do města, ale ten trup vypadá opravdu nadějně !  Příští ročník nebude LTIR ale LTWR  8).

Už je tma a já bych se buď bál, nebo vypadal jak úchyl s loďkou u fontány. Ale zas by nebyl problém s IR. Uvidíme v sobotu co se bude dát dělat, teď v týdnu už čas nebude.

vasek

Citace od: Jamesek kdy 07.09.2009, 21:40:58
Citace od: vasek kdy 07.09.2009, 21:23:54

Ahoj,

Už je tma a já bych se buď bál, nebo vypadal jak úchyl s loďkou u fontány. Ale zas by nebyl problém s IR. Uvidíme v sobotu co se bude dát dělat, teď v týdnu už čas nebude.
No jestli nechceš vypadat jak úchyl u fontánky, tak tě klidně zvu o víkendu k nám a můžeš jezdit na zahradě v bazénku (3,6 kulatý), ale ta voda už moc čistá není  >:D. Jen je to 50km za Prahou  >:D.

Woyta

Aby jste na te vltave nezavodili az k mori ci se nepodivali na lego ponorkove lodstvo. :)
Jinak lodni sroub v technicu mame http://www.peeron.com/inv/parts/6041 .
A z 8250 by se nam hodily i kryty sroubu http://www.peeron.com/inv/parts/2745
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Shmade

Výborné, do lodi jsem se chtěl taky pustit, ale o tomhle trupu jsem nevěděl a tak jsem vymýšlel nějaká jiná řešení. Tenhle je úplně super, já věděl jen o těch z city (hasiči, policie...) no a o takovým tom závodním katamaránu, na kterém jsem to chtěl zkusit postavit já, ale bohužel ho ještě nemám, tenhle je ale fakt super, asi si  ho taky seženu.

Jamesek

Citace od: Shmade kdy 08.09.2009, 00:48:23
Výborné, do lodi jsem se chtěl taky pustit, ale o tomhle trupu jsem nevěděl a tak jsem vymýšlel nějaká jiná řešení. Tenhle je úplně super, já věděl jen o těch z city (hasiči, policie...) no a o takovým tom závodním katamaránu, na kterém jsem to chtěl zkusit postavit já, ale bohužel ho ještě nemám, tenhle je ale fakt super, asi si  ho taky seženu.

Byla to pořádná haluz tak dobře koupit. Ukážu ti jej v sobotu.

eNTy

Tak Shmade, najdi pro LTR místo u vody s parkováním. Pokud bude, přinesu závodní katamarán s 2xbuggy :)

Když už nebude voda, tak aspoň to parkování, mám toho nějak moc :)

Jamesek

Citace od: xtepn01 kdy 08.09.2009, 11:00:23
Tak Shmade, najdi pro LTR místo u vody s parkováním. Pokud bude, přinesu závodní katamarán s 2xbuggy :)

Když už nebude voda, tak aspoň to parkování, mám toho nějak moc :)

Kdybych neměl buggy v závodním autě, dal bych je na loď. Teoreticky mám vymyšlenou konstrukci s dvojčetem, mělo by to fungovat dobře.
Do wanted listu přidávám lodní šrouby (i když tuším, že ta helikoptérová vrtule bude ve výsledku výkonější, než ten malý šroub).

MeNadruhou

Co strach z koupání motorů? a příjimače? Sice už jsem viděl rcx ponorku někde na Youtube, ale ne a ne to teď najít.
Citace od: Jamesek kdy 08.09.2009, 11:20:40
Kdybych neměl buggy v závodním autě, dal bych je na loď. Teoreticky mám vymyšlenou konstrukci s dvojčetem, mělo by to fungovat dobře.
Do wanted listu přidávám lodní šrouby (i když tuším, že ta helikoptérová vrtule bude ve výsledku výkonější, než ten malý šroub).

Ona ta vrtule je "řídká" a vodu spíše jen řeže , ten šroub v tom krytu bude výkonnější. Ony velké šrouby  z čelního pohledu jsou téměř kruhy. Jediná výhoda té vrtule je v tom že má náběžné hrany do tenka. Možná když by jsi dal dvě do kříže, tak pak možná.
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Shmade

Ale zas když vezmeš ten malej šroub, tak při uvážení motorizace ti před ním vyroste docela konstrukce, která bude bránit toku vody, leda ho dát na konec osy a táhnout ho rovnou pod nějakým úhlem... jinak už jsem si objednal taky tenhle trup, tak doufám, že brzo dorazí a já budu moct začít testovat, osobně dám přednost asi taky těm větším vrtulkám, možná zkusím i nějaký custom šroub, ale na to moc nesázím.

Jamesek

Citace od: Shmade kdy 09.09.2009, 13:09:47
Ale zas když vezmeš ten malej šroub, tak při uvážení motorizace ti před ním vyroste docela konstrukce, která bude bránit toku vody, leda ho dát na konec osy a táhnout ho rovnou pod nějakým úhlem... jinak už jsem si objednal taky tenhle trup, tak doufám, že brzo dorazí a já budu moct začít testovat, osobně dám přednost asi taky těm větším vrtulkám, možná zkusím i nějaký custom šroub, ale na to moc nesázím.
Custom mně nic kloudného nenapadlo (krom obrovské vrtule z technic panelů ;). asi is někde doobjednám i ty vrtulníkové vrtulky (když se pořádně rozotči, to by jste koukali na ten výkon ;) ... do závodu ale asi bezpředmětné ...

Koupání motorů se snad vyhneme. Námořní bitvy se prozatím neplánují ;)

Shmade

Jsem zkoušel někde najít, ale nenašel jsem... Má tenhle trup i nějaký study, resp. antistudy i zespod? Případně foto by bylo ideální...   Díky

Jamesek

Citace od: Shmade kdy 09.09.2009, 14:23:28
Jsem zkoušel někde najít, ale nenašel jsem... Má tenhle trup i nějaký study, resp. antistudy i zespod? Případně foto by bylo ideální...   Díky
Bohužel, zespod nepřiděláš vůbec nic (lego způsoby). Můžeš se pouze chytat na klasické study shora (dno lodi, zadní můstek a horni hrana). Šlo by pod loď něco podvěsit shora (kolem trupu), ale snižíš si hydrodynamičnost celé lodi ;)
Už tak je absolutně super to zadní snížení. Kdyby tam nebylo, všechny konstrukce pohonu by byly mnohem složitější.

Jestli si všichni pořídíme stejný trup, kdo první vyrobí šablony pro tvorbu vlastních samolepek na boky? .. ;)

danny01

Citace od: Jamesek kdy 09.09.2009, 13:32:02
Myslim si ze v ramci "security" by stacilo motor dat do plastoveho pytliku a zaviazat gumickou. Vyhnes sa tym poskodeniu v pripade potopenia ako aj agresii od vlhkosti a striekajucej vody  ;) Samozrejme dierkam pre uchytenie sa asi nevyhnes, i ked sikovna konstrukcia "okolo" motora by mohla pomoct...
Danny

Jamesek

Citace od: danny01 kdy 09.09.2009, 16:36:10
Myslim si ze v ramci "security" by stacilo motor dat do plastoveho pytliku a zaviazat gumickou. Vyhnes sa tym poskodeniu v pripade potopenia ako aj agresii od vlhkosti a striekajucej vody  ;) Samozrejme dierkam pre uchytenie sa asi nevyhnes, i ked sikovna konstrukcia "okolo" motora by mohla pomoct...
Možností je mnoho, jen sem to nechtěl rozmazávat. Myslím, že časem vykrystalizuje nějaké obecně jednoduché a účinné řešení samo. Nikdo asi nebude chtít závodit s igelitovým pytlíkem omotaným izolepou, ale s Lego člunem ;)

MeNadruhou

Citace od: danny01 kdy 09.09.2009, 16:36:10
Pytlík mě taky napadl ale přišlo mi to divný. Moc divný. Napadl mě jeden motor kterýmu by to nevadilo, rsp. dva ;) ale stejně by to nebylo použitelný.

Námořní bitva? Vítěz bude mít jako odměnu to, že si nevykoupal power function system ;D
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Shmade

Já asi žádnou ochranu používat nebudu, jako problém vidím spíš než nějaké namočení, převrácení... to, že IR fakt nemá venku moc dobrý dosah, takže na závod by to chtělo nějakého záchranáře v plavkách, nebo šikovného rybáře. :)

Jamesek

Citace od: Shmade kdy 09.09.2009, 18:04:52
Já asi žádnou ochranu používat nebudu, jako problém vidím spíš než nějaké namočení, převrácení... to, že IR fakt nemá venku moc dobrý dosah, takže na závod by to chtělo nějakého záchranáře v plavkách, nebo šikovného rybáře. :)
Nebo si najít šikovnou vodní plochu .. viz nová vodní kaskáda na náměstí před Dejvickou radnicí:

Ale spíše něco delšího a bez vodotrysků ;)

Shmade

Jsem si s trupem objednal i nějaký kotvy a až dnes mi došlo, že asi budou plavat. :)  Tak abych je mohl použít budu na ně muset dát nějaké závažíčka...  Kdyby někdo ze závodníků chtěl, tak budu mít 4 (edit: už jen 3) navíc, s radostí daruju... Je to tahle v černé barvě.

Woyta

Nema dutiny takze asi plavat nebude.

Papiňák

proč by měla plavat, když je z plastu? zrovna plast kterej Lego používá, neplave (vyzkoušeno)

Hardegon

Citace od: Woyta kdy 10.09.2009, 12:13:38
Nema dutiny takze asi plavat nebude.

PLAVE!  ;D Co víc, než jí prostě hodit do vody a koukat, co udělá. PLAVE!  ;D

Pokus trval 10 vteřin, 8 vteřin zabralo dojít do kuchyně a zpět...

Hardegon

Citace od: danny01 kdy 15.09.2009, 10:40:20
Ja kotvu nemam, tak som mohol vychadzat len z teorie...
Kotvicka je dost mala takze mozno ju drzi na hladine iba povrchove napatie, skusal si ju potopit - mozno by zostala na dne... Ale to uz som fakt cisty hnidopich  ;D

Druhý 10ti vteřinový pokus a zase stejný výsledek.

Teď čekám, až někdo ještě napíše jako barvu kotvy mam. Jestli neni rozdíl i v tom...  :-X

danny01

Citace od: Hardegon kdy 15.09.2009, 10:48:55
Citace od: danny01 kdy 15.09.2009, 10:40:20
Ja kotvu nemam, tak som mohol vychadzat len z teorie...
Kotvicka je dost mala takze mozno ju drzi na hladine iba povrchove napatie, skusal si ju potopit - mozno by zostala na dne... Ale to uz som fakt cisty hnidopich  ;D

Druhý 10ti vteřinový pokus a zase stejný výsledek.

Teď čekám, až někdo ještě napíše jako barvu kotvy mam. Jestli neni rozdíl i v tom...  :-X
A co farba, nema vplyv?  ;D ;D ;D
Ale v kazdom pripade dakujem za expertizu  ;)

P.S.> dva prispevky na toto tema som radsej zmazal, aby som nedostal ban za spamovanie fora...
Danny

Woyta

Tedka si hledam nejake info o jedno motoru a najednou koukam na tyhle motory.
http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=48064c02
http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=48064c01
Skoda, ze budou asi nepouzitelny.