(Vlastní) Space Police 3 - modely

Založil JimB, 04.09.2009, 17:16:10

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

JimB

Rozhodl jsem se založit jedno společné téma pro své modely postavené do Space Police soutěží pořádaných tady na fóru.

Do soutěže #1 jsem postavil vinětu, která nakonec získala v hlasování třetí místo a set 8400. Zde máte podrobnější popis scény:

V nočních hodinách došlo na ulici k slovní potyčce mezi příznivcem classic spacu a příslušníkem nepříliš populární rasy Insectoids. Hádka eskalovala a oba její aktéři neváhali použít svých zbraní. Bezúhonní občané probuzení nenadálým rámusem rychle zalarmovali policii a ta na místo vyslala svůj transportér k uklidnění situace. Policista nejprve vyslal robota aby on sám neutrpěl zranění světelným mečem, robot však neuspěl a policista se nyní chystá použít svůj paralyzér a sjednat pořádek.

Ještě doplním, že další stavba, o jejímž osudu v soutěži nyní rozhodujete svými hlasy, zde bude prezentována v pondělí.
Moje BS galerie k prohlédnutí zde

grohl

Tohle je moc pěkná Vignette. Opravdu dobré využití prostoru a ten zadek/bok policejní lodi nemá chybu.

Jindroush

Citace od: JimB kdy 04.09.2009, 17:16:10
Ještě doplním, že další stavba, o jejímž osudu v soutěži nyní rozhodujete svými hlasy, zde bude prezentována v pondělí.

Nebije se tohle náhodou s pravidlem o anonymitě soutěže (s přihlédnutím k tomu, že jsi použil figa vyhraného v předchozí soutěži a figa umístěného na fotografii výše)?
IMO velmi nešťastné a zbytečné prohlášení.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

JimB

Chtěl jsem, aby byl objasněn smysl tohohle tématu. Přece jen dát sem fotky, které už tu jednou jsou a většina lidí je již viděla, je zbytečné, i když jsou doplněny o slovní popis.
Já se nepřihlásil ke svému dílu, ale k tomu, že jsem vůbec něco postavil. Prostě nemám tolik tematicky vhodných figů, kolik máš například ty. Proto jsem také vyhraného figa ze setu velmi přivítal a ihned použil. Je snad něco špatně na tom, že se snažím zlepšit své stavby?
Ano, vím, že ty jsi nepoužil squidmana ze setu 5969 i když jsi mohl. Na druhou stranu, co kdyby stejného figa jako já použil ještě někdo další? Mohl si zakázat použití originálních Space Police figů. Také si nemyslím, že si někdo, kromě tebe, dal práci se srovnáváním a došlo mu, že #1 jsem stavěl já. Tys to ještě měl usnadněné z mých dotazů na pravidla. Navíc třeba já jsem poznal, že Robbed stavěl #5 hned jakmile jsem si prohlédl všechny jeho fotky.

EDIT: Slíbená prezentace modelu ze soutěže #2 zde bude zítra, dnes ještě nejsou schválené fotky na Brickshelfu.

JimB

Do soutěže #2 jsem si vybral téma tunerská garáž lumpů a rozhodl se ho doplnit o malý bunkr coby doupě pašeráků. V hlasování se můj model umístil na druhém místě, což považuji za nehorázné štěstí :D a chci tímto poděkovat všem, kteří mému modelu dali hlas. Konkurence byla silná a nebojím se říct i lepší než moje stavba. Nyní, když už máme dohlasováno a zveřejněny výsledky, můžu prezentovat svůj model lépe včetně textu a většího množství fotek.

A teď už příběh domu č.p.31 (Colonel 32 promine ;D): 10ti patrový věžák nechala v roce 2486 postavit banka Galactics jako svou 953 286. pobočku. Proslýchalo se, že banka za svůj nebývalý úspěch vděčí mafii, nicméně toto tvrzení nikdy nebylo potvrzeno. A to ani po vyšetřování oné osudné noci, kdy 2 po zuby ozbrojené stíhačky napadly a téměř srovnaly se zemí právě 953 286. pobočku. Při útoku byla použita tzv. špinavá bomba a tak byl pozemek pod domem kvůli radiaci uzavřen a oplocen. V průběhu 20ti let zbytek budovy chátral, pozemek zarůstal a pomalu se měnil v skládku. Bezúhonní obyvatelé města si začali s přibývajícím časem vyprávět povídačky o bloudících duších, podivných zvucích, světlech a kdoví o čem ještě. A právě tehdy si torza budovy všimli pašeráci, hledající úkryt. Č.p.31 pro ně bylo ideálním místem pro noční akce, lidé se báli k domu jít za dne natožpak v noci. Jedinou nevýhodou byla absence skladu materiálu. Pašeráci dům pečlivě vyztužili, opravili propadlou podlahu a strop v přízemí zřícené budovy, zavedli ventilaci, vybavili ho hangárovými dveřmi (prostor bývalého vstupního sálu banky k tomu přímo vybízel), také si zaplatili zónu zákazu stání před domem, aby měli vždy možnost bezproblémového odletu. Nakonec zrenovovali bývalý bankovní trezor a zařídili si relativně pohodlné bydlení. Za pozornost stojí koupelna, kam se i přes minimalistický půdorys 4x7 vešlo veškeré potřebné vybavení. Dnes tedy č.p. 31 nepozorovaně slouží jako hangár pro opravování a upravování lodí a jako centrála pašeráků.

Ač to není na první pohled patrné stavba celkem spolkla 4837 dílků (+/- 50, chybička se mohla vloudit). Zní to divně, ale už od počátku jsem se potýkal s jejich nedostatkem. Nejdříve došly tiles 1x1 v sandblue a dark bluish gray barvě, krátce na to černé bricky 1x2 potom černé bricky 1x1 a pak to šlo z kopce i s černými plates 1x1,1x2,1x3,1x8,1x12. Několikrát jsem při stavbě musel jít přes mrtvoly a výsledek je tak trochu potěmkinův dům. Na fotkách nepoznatelné, ale z druhé strany některých zdí už je kde co, hlavně když černý díl měl alespoň jednu stranu ve formě bricku 1x2. V mých původních představách budova totiž měla místo dvou stěn průhled do interiéru, po dotazu na pravidla jsem ale musel stavět čtyři stěny.

Součástí modelu je i stíhačka, která se mi natolik líbí, že jsem se jí rozhodl věnovat samostatný příspěvek s fotografiemi.

Fotky si můžete prohlédnout na BS. Rozdělil jsem je do tří skupin, ,,b" v názvu fotky znamená budova, ,,d" dílna, ,,i" interiery bunkru. Oproti 5ti soutěžním fotografiím, jich nyní můžete vidět mnohem více. Připojím zde popisy fotek, na BS si potom najdete co vás zaujalo:

b1-4 - budova č.p.31 ze všech možných stran
b5 - stíhačka uchycená v držácích v dílně
b6 - detail na garážová vrata do dílny
b7 - pohled na budovu po odstranění střechy a dvou stěn

d1-6 - vybavení dílny
d7 - použití figové
d8 - práce na stíhačce
d9 - vozíčky na nářadí, rakety a kompresor (nebo jak ten modrý vozík nazvete)

i1 - pohled na podzemní bunkr zezhora
i2 - pokladnice, zde pašeráci uchovávají své jmění
i3 - kulatý stůl, aneb všichni jsou si rovni
i4 - hlavní obytná místnost
i5 - detail na kontrolní centrum, po levé straně si všimněte velkoplošné TV na stěně
i6 - kuchyňský kout
i7 - pohled zezhora na ložnici, koupelnu a pokladnici
i8 - vstup do ložnice
i9 - vstup do koupelny
i10 - koupelna zezhora

EDIT: Ach ten pravopis...

JimB

A teď ke stíhačce zmíněné v předchozím příspěvku. Stíhačka je imho nejlepší částí celého modelu, dokonce i její fotky jsou kvalitnější než fotky garáže. ::) Technické řešení je podobné jako u Rebel Snowspeederu, jedná se o rychlý stroj pro pilota a zadního střelce vybavený dvěma pevně uchycenými předními blasterovými děly a jedním zadním výškově nastavitelným dělem. Rozdílem oproti snowspeederu je možnost letu stíhačky mimo atmosféru. Inspiraci jsem čerpal u Robbedových po stránce snotu (a vlastně i všech ostatních stránkách :)) nádherně propracovaných modelů a u Togaranova Space race. Do kategorie závodních lodí by moje loď mohla spadat, tvar na to má, jen ty děla trochu kazí dojem. Taky se mi zdá, že jsem se podvědomě inspiroval tvary BVP. Při pohledu zepředu (foto 05) je tahle podoba jasná, i když při stavbě jsem si na BVP ani jednou nevzpomněl.

Fotografie stíhačky si můžete prohlédnout zde. V galerii najdete i několik fotek odhalujících konstrukci modelu.

Robbed

Jak jsem již psal, tato stavba se mi velmi líbí. Příběh to pěkně doplňuje. Potvrdilo to můj dojem, že se jedná o zbytek velké budovy přebudovaný na doupě.
Interiér je velmi povedený a propracovaný. Líbí se mi že všechny dveře jsou pohyblivé (do trezoru pouze pokud jsou ty druhé zavřené (dobrá bezpečnostní pojistka ;)).

Stíhačka taky není špatná, akorát to trochu kazí zbraně (a modré piny). Lepší by byly z více dílků a třeba v tmavě šedé. Plusem je, že se ti  povedlo odstranit všechny přebytečné study, takže je krásně hladká.

Jinak mě moc těší, že jsi čerpal inspiraci z mých modelů :D.

Hana129

Tak toto dílko je z hlediska stavitelského taky skvěle propracováno, ale zvolená kombinace barev(černá-hnědá) na mě působila trochu "pesimisticky", ale ono to tak asi má být, když je to pašeracké doupě.  ;)