7017 a 7019

Založil Ravenhorn, 12.11.2005, 19:11:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ravenhorn

Tak jsem si dnes v legačku koupil 7017 katapult Vikingů. Jdu na to.Až ho postavím dám vědet jak se mi líbí. A jedna otázečka. Kdo má tu Vikingskou pevnost 7019. To je to poslední co mi chybí. Krabice je mega velká tak se těším až to budu mít.Kdo má doma ať napíše nějaký dojem z ní.
Castle, Pirates a Star Wars.

Dejv

7017 mám taky, moc se mi líbí minifigs. Krásný zbraně. Drak je supr, ale na můj vkus je na něm málo univerzálních dílků. Znáš to, jako v Bionicle. To už pro mně není to pravý lego. Katapult střílí pěkně, v nejbližší době udělam nějakou bitvu...

Blake

Vikingové mají všechny válečníky a zbraně na jedničku, příšerky tak za dva až tři. Lépe než za čtyři  ;). Výtka by tu byla, mně osobně moc chybí kůň. Vikingové neměli koně?  ???

Colonel32

ja osobne bych u vikingu asi ocenil expansion pack s figama... jinak, jak jsem psal v recenzi na drakar, figy rlz, sekerky rlz, hlavne to, jak se daji delat ty obourucni

Ravenhorn

Obouruční si asi taky jednu udělám. Je to nádhera. A tu 7019 budu snad mít jako dárek k Vánocům. :P

Ravenhorn

Tak už mám i tu 7019. Teď je moje sbírka co se tyče vikings...    1x 7019, 2x 7018, 2x 7017, 2x7016, 4x 7015.

rdk

Co myslíte těma "obouručníma" sekyrkama?? Bar 4L se dvěma Battleaxe Blades?

Co je na tom obouručního??

EDIT: Nebo myslíte toto?

TomG

Koukam, ze Ravenhorn co se tyce vikingu rozhodne neni troskar :)
Only the best can survive.

Colonel32

vychazejice z predpokladu, ze sekerka uz je sama o sobe docela tezka, a pokud ma ostri na obe strany, tak bude 2x tak tezka. A takova sekera se dle meho nazoru ve skutecnem svete bude drzet v obou rukou... a co se tyce te jedne sekery na dlouhe tyci, tak to je taky obourucni, ale spise nez sekerka m to prijde jako nejaka z husitskych zbrani

rdk

To je blbost. ;D

Fig na obrázku níže bude držet sekyrku v jedné ruce bez ohledu na to, kolik ostří bude mít. 8)

(Doufám, že nehodláme míchat historická a fyzikální fakta s legem. ;))

Colonel32

pokud budes akceptovat to, ze je to obourucni sekera, tak te klidne nechame, aby ji tvoji figove drzeli v jedne ruce

rdk

Citace od: Colonel32 kdy 16.11.2005, 18:54:58
pokud budes akceptovat to, ze je to obourucni sekera, tak te klidne nechame, aby ji tvoji figove drzeli v jedne ruce

V žádném případě. Je to dvoubřitá sekera, nikoliv obouruční. xadmin

TomG

No nebyt to lego a mit tuhle sekeru dvoubritou, tak s ni jednoruc pujde sekat dost blbe i kdyz se asi nasli vikingove, co tohle meli v jedne ruce a ctvrtili tim nepratele :)

Aki

Citace od: TomG kdy 16.11.2005, 21:15:39
i kdyz se asi nasli vikingove, co tohle meli v jedne ruce a ctvrtili tim nepratele :)
No spíš ty příšerky ne? Nepřátele v lego světe zatím žádné nemají...... A ve skutečném světě by obouruční dvoubřitou ( ;D ;D ;)) sekeru nikdo nepoužíval - to je spíš něco do "mytology".

TomG

Citace od: Aki kdy 17.11.2005, 15:59:59
Citace od: TomG kdy 16.11.2005, 21:15:39
i kdyz se asi nasli vikingove, co tohle meli v jedne ruce a ctvrtili tim nepratele :)
No spíš ty příšerky ne? Nepřátele v lego světe zatím žádné nemají...... A ve skutečném světě by obouruční dvoubřitou ( ;D ;D ;)) sekeru nikdo nepoužíval - to je spíš něco do "mytology".

No staci jina skupina vikingu co nebude mit pratelske umysly a hned mas nepratele :)

otaznik

]

Nemyslím, že by nikdo nepoužíval obouruční dvoubřité sekery,ale to je trochu OFF TOPIC :-)

Colonel32

ja je pouzivam...

davam je vikingum do jedne ruky

Aki

Citace od: otaznik kdy 18.11.2005, 10:59:50
A ve skutečném světě by obouruční dvoubřitou ( ;D ;D ;)) sekeru nikdo nepoužíval - to je spíš něco do "mytology".
Nemyslím, že by nikdo nepoužíval obouruční dvoubřité sekery,..

Mluvíme-li o Vikinzích, tak nikdo. Mluvíme-li o našich postavičkách, tak se tu jistě mnoho takových najde.

A protože trocha vzdělání, nikomu neuškodí, tak tady je něco o vikingských sekerách (to aby jste věděli, že na topůrko patří jen jedna):
Citace
Vikingové v boji nepoužívali dvoubřité sekery  a tento omyl pramení buď z chybné záměny seker za vývojově starší, někdy oboustranné,  sekeromlaty používané již od pravěku jako úderné zbraně nebo starověké maloasijské dvoubřité sekery zvané labris. Ačkoli šlo v případě labrisu původně skutečně o blízkovýchodní zbraň, po Evropě se rozšířila pouze jako symbol a atribut - většinou v rukou bohů plodnosti či hromu a počasí, a to už v dobách Říma. V době Vikingů se však již sekeromlaty dávno nepoužívaly a ani starověký labris nikdy nezdomácněl v rukách bojovníků. Typickým příkladem symbolu a atributu odvozeného od sekeromlatu  či labrisu je např. proslulé hromové kladivo boha Thora  - Mjölnir.

Vikingové sekery jako takové samozřejmě používali v hojné míře, protože ne všichni se zmohli na meč. Drahé meče opatřené kvalitní franskou čepelí si mohli dovolit pouze jejich předáci - náčelníci, jarlové a králové, kteří své bohatě zdobené sekery používali spíše výjimečně. Levnějších, domácích a méně kvalitních mečů sice bylo již mezi bojovníky relativně dost, ale byly přece jen dražší než sekery a jejich výroba nestačila průběžně pokrýt ohromné potřeby vikingských vojsk. Naopak jednoduchá sekera byla relativně levná a dostupná zbraň širokým vrstvám bojovníků a zároveň dostatečně účinná. Vikingové používali jak jednoruční, tak obouruční těžké sekery. V obou případech se jedná o jednobřité sekery s dvojím typem používaného ostří. I seker bylo nalezeno dostatečné množství, aby se mohl s jistotou stanovit jejich vzhled. Starší z nich - skeggöx - používaná již od 8. století, má ostří nesymetrické, protažené dolů a nazývá se podle tvaru připomínajícího kozí bradu - bradatice. Mladší široká, která se výrazněji rozmohla až od 10. ale hlavně v 11. století má ostří tvaru symetrického lichoběžníku.  Levnější sekery byly pouze železné, lepší a dražší mívaly navařované ocelové břity a nejdražší výjimky bývaly bohatě vykládané stříbrem, zlatem, nebo je pokrývaly rytiny.
A ještě nějaký ten obrázek:

Mimochodem ta poslední je obouruční (ale jednobřitá).  8) >:D
Zdroj!