Osobné hobby vizitky Kostky.org

Založil Micho, 09.07.2009, 16:27:45

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Micho

Už dlhšie som uvažoval, si spravím osobnú vizitku v rámci nášho fóra. Hodí sa to pri nejakom našom stretnutí, výstave a pod. Lego aktivitách. Neriešim teraz vizitky pre predajcu, ale hobby vizitky na identifikáciu. Mám vizitku akurát od Mičánka z výstavy v Brne, má to dobré spravené.  8)

Náš grafik mi niečo narýchlo nahodil podľa mojej hrubej predstavy, chce to ešte dopilovať. Logo kostky.org je s tými súčasnými príšerkami, to ešte vymením, len musím Jindrosha popýtať o klasické.

Robil si niekto z Vás vizitky? Môžete tu prípadne hodiť na fórum, ako to máte?

Spríbuznené témy na fóre:
Minifigové vizitky - http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=22524.msg98970#msg98970
Lego platobné karty - http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=18817.msg85702#msg85702

eNTy

Ahoj Micho.
- máš tam ten JPEG v CMYKu, takže ho jen tak někdo neotevře
- barva pozadí mi přijde - odpusť - strašná, navíc se nehodí k červenému Santa-Fe. Jestli to dělal grafik, tak potěš
- byl bych opatrný s použitím LEGO loga, jinými slovy, nemá tam co dělat

EDIT: Ještě mne teď při pohledu na vizitku napadlo to nejdůležitější
- Santa-Fe je sice pěkná, ale svádí to k představě, že se jedná o vláčkařské forum. Volil bych něco více typického pro LEGO, stačí IMHO kostka, bude to vypadat i profesionálněji.
- je tam dvakrát kostky.org, IMHO to logo obsahuje i adresu, takže to vpravo je zbytečné

Micho

Citace od: xtepn01 kdy 09.07.2009, 16:40:00
- máš tam ten JPEG v CMYKu, takže ho jen tak někdo neotevře
- barva pozadí mi přijde - odpusť - strašná, navíc se nehodí k červenému Santa-Fe. Jestli to dělal grafik, tak potěš
- byl bych opatrný s použitím LEGO loga, jinými slovy, nemá tam co dělat
Vďaka xtepn01 za pripomienky.  8) 8) 8)   

Prehodil som vizitku do RGB. Viď táto príloha. Zatiaľ vizitku schválne nechám ako v prvej verzii. Žltú farbu som dal ja pokynom, takže grafik nemal skoro žiadnu možnosť to ovplyvniť.  ;D

Citace od: xtepn01 kdy 09.07.2009, 16:40:00
EDIT: Ještě mne teď při pohledu na vizitku napadlo to nejdůležitější
- Santa-Fe je sice pěkná, ale svádí to k představě, že se jedná o vláčkařské forum. Volil bych něco více typického pro LEGO, stačí IMHO kostka, bude to vypadat i profesionálněji.
- je tam dvakrát kostky.org, IMHO to logo obsahuje i adresu, takže to vpravo je zbytečné
Bola verzia aj s 3 brickmi 2x2 v rôznych farbách, to sa mi nepáčilo. Je to individuálna záležitosť. Chcem tým ukázať môj vzťah k Lego vlakom a k Legu ako nástroju na perfektné modely.  ;)

Uvidíme, čo sa ešte v tomto vlákne nazbiera.  ;)

eNTy

Ještě mne napadly poslední dvě věci:

Vyvaroval bych se použití více fontů naráz. Vidím tam minimálně tři + logo kostek + logo LEGA. Je to velmi roztříštěné a opět to vyvolává pocit, jako když dítě tiskne nadšené možnostmi Wordu. Byl bych pro jeden font  (jednoduchý, ne omalovánky) a maximálně tučný řez navíc. Kurzíva se na vizitky nehodí - patří do plovoucího textu a slouží ke zvýraznění.
Také bych volil spíše patkový font, který je na papíru čitelnější, i když uznávám, že je to dnes móda a těch pár slov na vizitce se dá s bezpatkovým fontem přežít.

Santa-Fe má strašlivý stín, což dělá to použité žluté pozadí, buď pořádně odmaskovat, nebo použít bílé pozadí. Pokud by sis dával tisknout vizitky do tiskárny, tak bude levnější (a hlavně hezčí) nepoužívat plnobarevný CMYK ale jen jednu-dvě barvy. To ale asi stejně nepůjde, vzhledem k tomu, že kostky.org nemají tiskovou variantu (aspoň co já vím). Možná kdyby se dalo to logo černobíle...

Micho

Úprimne vďaka za všetky pripomienky. Mohol som to dať spraviť pedantnejšie, bolo to robené narýchlo, viď ďalej v texte.  :D

Citace od: xtepn01 kdy 09.07.2009, 17:06:56
Vyvaroval bych se použití více fontů naráz. Vidím tam minimálně tři + logo kostek + logo LEGA. Je to velmi roztříštěné a opět to vyvolává pocit, jako když dítě tiskne nadšené možnostmi Wordu. Byl bych pro jeden font  (jednoduchý, ne omalovánky) a maximálně tučný řez navíc. Kurzíva se na vizitky nehodí - patří do plovoucího textu a slouží ke zvýraznění.
Také bych volil spíše patkový font, který je na papíru čitelnější, i když uznávám, že je to dnes móda a těch pár slov na vizitce se dá s bezpatkovým fontem přežít.
Správne.  8)  Tie fonty som si vedomý, robil to kolega na svojom PC vo Photoshope a poslal mailom v psd formáte. Ja som do toho zasiahol (vymazal meno ...). A keďže nemám ten font, tak mi to zmenilo.  ;)

Citace od: xtepn01 kdy 09.07.2009, 17:06:56
Santa-Fe má strašlivý stín, což dělá to použité žluté pozadí, buď pořádně odmaskovat, nebo použít bílé pozadí. Pokud by sis dával tisknout vizitky do tiskárny, tak bude levnější (a hlavně hezčí) nepoužívat plnobarevný CMYK ale jen jednu-dvě barvy. To ale asi stejně nepůjde, vzhledem k tomu, že kostky.org nemají tiskovou variantu (aspoň co já vím). Možná kdyby se dalo to logo černobíle...
OK, som si vedomý, čo píšeš.  ;) Je to pracovný obrázok. Ak sa rozhodnem ho nechať, tak to vyčistíme. Moji chlapci sú v týchto veciach super, veď robia denne kopu grafických prezentácií. Bolo to urobené za 15 minút na konci smeny.  8)

Micho

Ešte k logu KOSTKY.ORG. My kostkári vieme o čo sa jedná, ale niekto mimo fóra to nemusí pochopiť a dobre prečítať. Tak si mi javí vhodne tam mať jasne napísané www.kostky.org.   ;)

Zaujímali by ma aj názory, čo by tam prípadne ešte malo byť. Napríklad ma napadá niekde vložiť "založené v roku 2004". Napríklad k logu do spodného toho textu: Československé LEGO fórum založené 2004.   

blackrabbit

No já nevim na co bych dával na akcích vizitku, že jsem členem fora kostky.org. Spíš by možná bylo lepší, kdyby na výstavě byla vizitka jenom čistě kostky.org. Bez nicku a podobně ... Je to jen můj názor.

EDIT: Jinak líbilo se mi na výstavě v Brně to, že každý kdo hlasoval v anketě měl vizitku o koho se jedná...  ;)

Hana129

zajímavý a pěkný nápad.

Dostala jsem vizitku z lego.com tak přikládám pro zajímavost jeji grafické zpracování, na druhé straně mají obrázek figa.  ;)

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]

Micho

Citace od: Hana129 kdy 09.07.2009, 19:51:14
...
Dostala jsem vizitku z lego.com tak přikládám pro zajímavost jeji grafické zpracování, na druhé straně mají obrázek figa.  ;)
Vďaka, som rád, že si tu dala oficiálnu vizitku. Mne sa celkom páči to použitia minifiga na zadnej strane. Zpredu vyzerá vizitka decentne a zozadu navodzuje patrične pocit Lega.  :D

Citace od: blackrabbit kdy 09.07.2009, 18:44:29
No já nevim na co bych dával na akcích vizitku, že jsem členem fora kostky.org. Spíš by možná bylo lepší, kdyby na výstavě byla vizitka jenom čistě kostky.org. Bez nicku a podobně ... Je to jen můj názor.
Nápad čistých vizitiek je výborný. Kombinoval by som osobné vizitky s čistými.  8)

Micho

Zneužil som dnes nášho kolegu grafika, že má trochu voľnejšie (ja som šéf, takže je to OK).  ;D  Jindroush mi poslal originál logo KOSTKY.ORG, tak sme to tam zapracovali a doladili niektoré detaily ...  ;)

Micho

Súčasne mi kolega spravil návrhy na všeobecné vizitky KOSTKY.ORG bez mena, ako navrhoval blackrabbit. Tu som kolegovi nechal voľné pole pre jeho tvorivosť. Sú tam použité kocky dupla, len na jednej narýchlo odfotil 2 malé kocky, čo mám po ruke v práci. Ak bude pozitívna odozva, tak odfotíme lepšie nejaké základné bricky a vymeníme tie fotky.

Skúsil som to spraviť v češtine podľa názvov jednotlivých threadov, takže ak tam niečo nebude česky správne, tak mi to odpusťte, ak to bude použiteľné, tak to opravíme. Obsah je moja tvorba, grafické stvárnenie môj kolega.

Uvažoval som aj o priebežnej ankete, uvidíme po prvotných odozvách ...  ;)

TomB

Ta varianta č. 4 mi přijde jako nejlepší možná varianta......
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

Colonel32

Vy skutečně používáte slovo "Obmezení" místo "Omezení"?

Já měl doteďka dojem, že na cisternách "Lihovar v Chrudimi, společnost s ručením obmezeným" je překlep.

Micho

Citace od: Colonel32 kdy 10.07.2009, 13:29:31
Vy skutečně používáte slovo "Obmezení" místo "Omezení"?

Já měl doteďka dojem, že na cisternách "Lihovar v Chrudimi, společnost s ručením obmezeným" je překlep.

Uvedomil som si to, keď som dával na fórum, že v češtine to bude zrejme omezení. V slovenčine je to obmedzenie, vyskúšaj na:
Slovník slovenského jazyka   ;)

Omezenie tam nenájde (v slovenčine).

peter

No já se k žádné konkrétní variantě uchylovat nebudu, jelikož každá má v sobě něco, co se mi líbí a naopak, co se mi nelíbí. Je mi jasné, že to všechno jsou jen takové nástiny a návrhy, ale i tak bych měl pár vítek.

U vizitek s mašinou se mi nejvíce líbí modrá, jelikož je taková příjemná na pohled. U žluté mě to až moc bije do očí a bílá mi přijde taková neslaná-nemastná. Vadou na této variantě vidím, že u lokomotivy retušováním zmizely kusy horních houkaček.

Vizitky s kostkama se mně osobně líbí více, jelikož předem nesvádějí neznalých k zaškatulkování našeho klubu (vláčky). Nejvíce mne oslovuje návrh dvě a tři. Dvojka opět příjemnými jemnými odstíny barev a trojka, i když je bílá je pro mě hezky doplněna "barevnou mozaikou" - jen bych asi volil jinou modrou, spíše bych zkusil něco bližšího k originál barvám Lega (mdblue, sandred, sand green apod.). Bohužel se přiznám, že moc neovládám slovenštinu, ale i tak mi text přijde takovým mixem obou jazyků. Zejména poslední odrážka "bez věkového obmezení" - pokud česky tak spíše "omezení".

EDIT: tak se omlouvám, ale než jsem ten svůj sloh napsal, tak se problém se slovem vyřešil ;D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

S.t.a.l.k.e.r.

Na vizitkách s menom sa mi páči žltá aj modrá varianta, samotná lokomotíva mi tam nevadí, nezvádza ma to k názoru, že sa jedná o fórum zamerané na vlakovú problematiku - ale je to asi aj tým, že som členom tohoto fóra.
Bolo by problematické vytlačiť na celé pozadie - ale len veľmi jemne, monochromaticky, napr. svetlým odtieňom šedej - napr. časť budovy nejakého setu? Podone ako na tomto obrázku ale svetlejšie. Samotný typ a veľkosť  budovy si nevšímajte, je to len na ilustráciu

Micho

V návale kreativity kolega spravil ešte ďalší návrh, kde ma zaujalo použitie piktogramov. Veď posúďte samy.   :D

maeror

Přijde mi tam toho textu až příliš.
Proč tak lpět na roce založení - to už je pět let opravdu tolik, aby to stálo za chlubení?
Proč udávat počet registrovaných uživatelů - až překročí 2000 budou se tisknout nové vizitky? Nebo už po 1500? >:D
Proč vypisovat "všechny" druhy stavebnic? Zasvěcení ví, jaká Lega jsou, nezasvěceným to tolik neřekne.
Proč se vůbec zmiňovat o volné diskusi, odkazech, věkovém neomezení? Vždyť to je naprosto běžné na všech debatních fórech co jich na internetu je...
Kdo bude všechen ten text číst? Jestli to má být vizitka, musí být stručná a přehledná: kdo jsem / jsme, kde jsme, čím se zabýváme. Jinak je z toho román od Dumase.

Nechal bych základní logo + adresu + nějaký text ve smyslu "debatní fórum pro převážně dospělé fanoušky stavebnice Lego" (i když v téhle podobě s tím také nejsem 100% ztotožněn; je to jen návrh).

maeror

Citace od: Micho kdy 10.07.2009, 14:14:32
V návale kreativity kolega spravil ešte ďalší návrh, kde ma zaujalo použitie piktogramov. Veď posúďte samy.   :D

To je lepší, ale mám pocit určité nesladěnosti jednotlivých obrázků - měly by mít jednotnější vzhled, ne?

Frco

ta posledna varianta mi pride naj, ale na tych obrazkoch by sa mohlo popracovat :)

eNTy

Tady je můj rychlý nástřel vizitek. Přední strana je vlastně vizitkou fóra jako takového a je LEGO "neutrální".
Měla by okamžitě a jasně identifikovat o co jde.
Zadní strana je vždy pro konkrétní osobu. Vybralo by se pár minifigů, kteří by odkazovali na "specializaci" daného člena. Teď jsou tam jen vzory, co jsem našel narychlo na webu.

TomB

Tak to je asi zatím nejlepší, co se zde ukazovalo......
Ale něco mi chybí na přední straně mezi hromadou kostek a logem fóra....
IMHO by se tam hodilo něco na způsob "Založeno v roce 2004" nebo něco takovýho.
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

maeror

Opravdu pěkné, líbí se mi poměrně netradiční orientace vizitky na výšku, já bych na tu přední stranu přidal možná adresu fóra, jinak bych to nechal.

Shmade

Nic bych tam dopředu nedával, koho zajímá kdy bylo fóum založeno, a adresa? Proč tam mít pod sebou dvakrát kostky.org?  To www stejně do prohlížeče psát nemusíš... :)

Jinak pěkná práce, takhle se mi to líbí, chtěl jsem taky něco udělat, ale už je to zbytečné, protože můj nápad byl v základním smyslu hodně podobný, jen jsem to neměl na výšku.

eNTy

Nad tím bílým místem jsem taky chvíli uvažoval, dost mně provokovalo tam něco přidat. Nakonec mi přišlo, že to bude provokovat každého, kdo vizitku uvidí a tak si tam třeba sám něco přikreslí a dotvoří. Tak jsem to tak nechal, třeba jen na poznámky...  :)

mirek

Citace od: xtepn01 kdy 10.07.2009, 17:06:24
Tady je můj rychlý nástřel vizitek. Přední strana je vlastně vizitkou fóra jako takového a je LEGO "neutrální".
Tento rychlý nástřel u mně získává nejvyšší počet možných bodů.
Graficky jednoduché - přehledné - výborné.
Orientace vizitky na výšku dává prostor pro většího minifiga. Další plus.
Vhodné i pro Roztoky.

Moje vizitka přeplácaná informacemi byla nutnost i pro nezasvěcené.

edward193

Super nápad s vizitkami, najmä ak to skončí realizáciou...
Ja mám so svojou "vizitkou" na platobnej karte - http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=18817.msg85702#msg85702 - veľmi dobré skúsenosti a ohlasy. Platenie touto kartou viedlo k niekoľkým príjemným rozhovorom pri pokladni v hračkárstve - medzi iným aj v Berline, v Legoland Discovery Centre  ;D.

tazzy

Vizitku bych na výšku neorientoval, příjde mi to nepraktické...

Micho

Som rád, že som otvoril takúto diskusiu k téme vizitky a že padli ďalšie konkrétne grafické návrhy. Všetkým vďaka.  8)

Nájdu sa ešte ďalšie myšlienky, nápady a podnety k tejto téme? Chcel by som tu ešte niečo napísať, len rád počkám na ďalšie podnety. Má ešte niekto spravenú svoju osobnú Lego vizitku?  ;)

Colonel32

a budou se ty vizitky taky sbírat?

něco jako "dám tři er dé káčka a otazníka navrch za jednoho gírcse" ?