platba cez paypal

Založil supermachina, 25.05.2009, 09:10:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

supermachina

Ahojte, pred mesiacom som si kupil za 500libier LEGO sety od jedneho anglicana.  Tak som sa zaregistroval na paypal, kde hlasili, ze je to najbezpecnejsi sposob platby cez internet. Pred zaplatenim bol chalan priatelsky...ale po zaplateni sa uz viacej neozval. Tak som dal cez paypal riesit problem, kde som mal 21 dni na rozriesenie...tak som tam napisal, ze sa chlapik po zaplateni viacej neozval...z paypal mi napisali, ze je to v rieseni a do 21 dni sa to vyriesi. Minuly tyzden vo stvrtok mi napisali, ze uplynulo 21 dni, vec sa nadobro uzavrela a dufaju, ze sa ta vec aj vyriesila. Praju mi pekny den a dalsiu uspesnu spolupracu s paypal. Tak som im napsal, ze co bude s peniazmi??? A oni mi odpisali, ze to nie je v ich kompetencii, mam ist nas policiu a praju mi pekny den.

Otazka je: viete mi napisat meno nejakej institucie, ktora by mi pomohla dostsat aspon cast z tych penazi naspat?

Dopredu dakujem za lubovolne  napady

5o

Takto som aj ja raz ostal s dlhým nosom a bez nákupu a aj bez peňazí. A to tiež komunikácia viazla a viazla, až som sa nasr...No a na negatívne hodnotenie sa predajca ohradil, že vraj je nespravodlivé.
A čo v tomto prípade robiť? V riešení sporu cez Paypal, je adresa predajcu, skús mu napísať normálny list, napíšmu ešte mail, keď neodpovedá a hrá sa na mŕtveho chrobáka, daj mu negatív. Potom sa preberie. Ale hlavne daj ostatným vedieť, kto to je, aby sme od neho už nikdy nič nekúpili.
Ešte jedna možnosť, napíš mu, že si pre tie peniaze prídeš osobne ale cestovné náklady ti uhradí v plnej výške. Alebo sa spoj z nejakým známim v UK, veď hádam každý tam niekoho má, a ten nech spraví BU BU BU.
Preto lebo Lego...

supermachina

Napisal som mu , ale pochybujem...dokonca cez paypal ma aj oficialnu stranku:
http://www.kappich-itc.de/
ale neviem, ci je to ojeb alebo naozajstna stranka...

Shi-So

No na to ze je anglicam ma stranku v nemcine? ::)

Jinak ja sam jsem se spalil na Ebay, kdyz jsem kupoval telefon a typek nic po zaplaceni neposlal....
Reportoval jsem tedy na ebay a papyal a hle, opravdu mi po 21 dnech vratili plnou castku na ucet!
Ovsem ja se mohl ohanet tim, ze stejny telefon prodal evidentne naraz dalsim X lidem, kteri nic nedostali a rovnez to reportovali....

Snad taky poridis, ale nejake ,ze si nekam dojedes a bla bla, to podle me moc nezabere....
Navic neverim, ze nekdo z kamosu pujde delat v cizi zemi na nekoho bububu, pac by s tim mel akorat sam problemy..... ::)

5o

Citace od: Shi-So kdy 25.05.2009, 12:52:14
No na to ze je anglicam ma stranku v nemcine? ::)
To je aj mne trochu divné.
A s tým bu bu bu, to bol iba nápad. A v podstate stačí mať dobrých kamarátov na správnom mieste. Netvrdím aby mu hneď rozbil klapačku, ale keby sa ho aspoň išiel opýtať, v zatiaľ slušnom štýle ako to vyzerá s odoslaním. No a pokiaľ predajca uvidí záujem, tak by mal tovar poslať. Len treba ešte nájsť toho kamaráta v UK. Ja by som to pre vás spravil, ale tento týždeň nemám cestu okolo.
Preto lebo Lego...

supermachina

fakt to ani nebolo z UK ale z Germany...
Adresa:
Kappich IT-Consulting
Krautgärten 14

76744 Wörth am Rhein

otaznik

Citace od: petovlk kdy 25.05.2009, 09:10:43
Ahojte, pred mesiacom som si kupil za 500libier LEGO sety od jedneho anglicana.  Tak som sa zaregistroval na paypal, kde hlasili, ze je to najbezpecnejsi sposob platby cez internet. Pred zaplatenim bol chalan priatelsky...ale po zaplateni sa uz viacej neozval. Tak som dal cez paypal riesit problem, kde som mal 21 dni na rozriesenie...tak som tam napisal, ze sa chlapik po zaplateni viacej neozval...z paypal mi napisali, ze je to v rieseni a do 21 dni sa to vyriesi. Minuly tyzden vo stvrtok mi napisali, ze uplynulo 21 dni, vec sa nadobro uzavrela a dufaju, ze sa ta vec aj vyriesila. Praju mi pekny den a dalsiu uspesnu spolupracu s paypal. Tak som im napsal, ze co bude s peniazmi??? A oni mi odpisali, ze to nie je v ich kompetencii, mam ist nas policiu a praju mi pekny den.

Otazka je: viete mi napisat meno nejakej institucie, ktora by mi pomohla dostsat aspon cast z tych penazi naspat?

Dopredu dakujem za lubovolne  napady

Co a kde přesně jsi to koupil? Hoď odkazy.

olihope

Nos su na to aj spolocnosti ;)
www.nahanamedlznikov.sk napr. ...
ale aj tak on je pravdepodobne profik a peniaze uz nedostanes ....
Ahoj, mam rad lego :)

supermachina

Kupil som to cez ebay. Ked aj kupujem, tak si pozeram feedback a ten chlapik ma 25 ohodnoteni avsetko pozitivne...vsetci mu dakovali, ze je super rychly, vsetko bolo OK...atd...ale ked prislo na lamanie dreva tak neposlal nic...a ked som si potom pozeral feedback, tak nachytal este dalsich dvoch chlapikov...tak isto..

Anatyt

Aj nam prezradis o koho na eBay ide? :)

S.t.a.l.k.e.r.

Citace od: olihope kdy 25.05.2009, 20:10:00
Nos su na to aj spolocnosti ;)
www.nahanamedlznikov.sk napr. ...
ale aj tak on je pravdepodobne profik a peniaze uz nedostanes ....
Obavam sa, ze naklady spojene s vymahanim a pripadnou exekuciou by boli v cehranicnom pripade enormne.
Ak si kupoval cez eBay, nie je mozne reklamovat cez nich ?

supermachina

co sa tyka chlapika, ktory to je: Je toSebastiam Kasbian, nick je: sooderauchanders
adresu som napisal...a uz sa vymazal...tak neviem...a myslim si, ze ani ten negativny feedback mu nepomoze....ale mne to peniaze nevrati...
pisal som aj na ebay...ale bez odpovede. A Paypal pise iba to, ze dufaju, ze sa moj problem vyriesil a praju mi dokola prijemny den...

GNOSIS

Je to tento? sooderauchanders
Je to nějaké divné, protože má za poslední měsíc již 9 negativních hodnocení ....

5o

Citace od: Stalker kdy 26.05.2009, 10:20:41
Obavam sa, ze naklady spojene s vymahanim a pripadnou exekuciou by boli v cehranicnom pripade enormne.

Toto si žiaľ nikto nezoberie, možno ak by to bolo vo väčšej hodnote, aby z toho aj vymáhateľ tiež niečo mal.
Preto lebo Lego...

5o

Citace od: Stalker kdy 26.05.2009, 10:20:41
Ak si kupoval cez eBay, nie je mozne reklamovat cez nich ?
Áno, dá sa. Ale tam ťa tiež iba odpinkajú na právne oddelenie. Samozrejme so želaním úspešného uzavretia tvojho problému a želaním pekného dňa.
Preto lebo Lego...

supermachina

Je to presne ten tipek. Aspon nie som jediny koho oj*bal...

Shi-So

Citace od: petovlk kdy 26.05.2009, 14:04:42
Je to presne ten tipek. Aspon nie som jediny koho oj*bal...

Pak ale nechapu, ze kdyz jsi platil pres Pay Pal ,ze te poslali do.....
Neustale se dusuji, jak je to bezpecne a me opravdu po 21 dnech penize komplet vratily....
Zkusil bych to znovu, muzes se oprit o ta negativni hodnoceni dalsich lidi.....

otaznik

Citace od: petovlk kdy 26.05.2009, 11:06:38
co sa tyka chlapika, ktory to je: Je toSebastiam Kasbian, nick je: sooderauchanders
adresu som napisal...a uz sa vymazal...tak neviem...a myslim si, ze ani ten negativny feedback mu nepomoze....ale mne to peniaze nevrati...
pisal som aj na ebay...ale bez odpovede. A Paypal pise iba to, ze dufaju, ze sa moj problem vyriesil a praju mi dokola prijemny den...
Nechápu, proč jsi sem nehodil odkaz na tu aukci a odkaz na prodejce...
Plus by bylo dobré vědět, co jsi do Paypalu poslal za text.

supermachina

Ja to naozaj nechapem! Vsetci, ktory kupili od neho, mi odpisali, ze im vratili cez paypal peniaze...len mne nevratili nic...a ked pisem, preco mne nevratili, tak len dostavam odpoved, ze preslo 20 dni a nedostanem nic...pritom som naozaj napisal o probleme, ze sa chlapik neozval a nic ceposlal a aj tak dostavam tu istu odpoved, ze mi praju pekny den....

eNTy

Jenom pro jistotu...počítám, že sis dobře přečetl podmínky paypalu. Ne každá paypal platba ze eBay zboží je pojištěná. Jen ty, kde je to výslovně uvedeno (Buyer Protection - jsou různé ikonky). Podmínkou pro vrácení peněz je teda:

- nákup zboží s touto ochranou vyznačenou
- do 45 dní od platby podat Dispute
- do 20 dní od podání Dispute eskalovat na Claim (pokud toto neuděláš, paypal to zavře a končíš)

Pokud si nějakou lhůtu nespnil, případně máš kvůli jazykové bariéře problém rozumět podmínkám či žádostem o doplňující informace od paypalu, tak máš asi smůlu.

Cavelon

Presne tak. Mne sa doposiaľ stalo dvakrát, že som čakal na zaplatený tovar a nič. Tak som využil tento postup Paypalu - jeden predajca mi okamžite po otvorení Dispute refundoval plnú čiastku a druhý mi počas Claimu tovar poslal. Mne teda Paypal zachránil nejakých 50 €. Je ale skutočne nevyhnutné si dobre všetko preštudovať a napremárniť stanovené lehoty, lebo potom je to už v ťahu...