Vojenské letouny

Založil jvucka, 11.05.2009, 16:36:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

jvucka

Inspirován microscale šatlem (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=23452.0) jsem se rozhodl pustit do micro-/mini-scale vojenských letadel.
Tora tora tora!  :D

jvucka

Zde je jeden z prvních nadzvukových letounů:

jvucka

Volně inspirováno Flankerem:

jvucka

Představte si malou bé-dvojku (alternativně německý Horten Ho 229) skříženou s Gripenem! Veškerá výzbroj uvnitř trupu, neviditelnost na radaru a velmi vysoká manévrovatelnost až do Mach 2. Kdo by odolal?

jvucka

A teď vysloveně lahůdka! Bombardovací scramjet!
Mach 5+, let v horních vrstvách atmosféry, mezikontinentální dolet s plným nákladem jaderných zbraní, zkrátka ideální letadlo po všeobecném zákazu ICBM!
Vstup vzduchu do hlavního motoru na spodku trupu.

rukay

Sorry, ale žádná stíhačka dnešní technologie není schopná dosáhnout Mach 5 natož bombardér.  >:D
OZd
__________________  Tomu kdo vymyslel LEGO by měli dát Nobelovu cenu míru - kdo si hraje nezlobí!

Lego_Radek

Mě se náhodou nápad líbí, stavby jsou zajímavé, ale změnil bych barvy.

jvucka

Citace od: rukay kdy 11.05.2009, 17:18:44
Sorry, ale žádná stíhačka dnešní technologie není schopná dosáhnout Mach 5 natož bombardér.  >:D

No však právě proto zdůrazňuji, že je to scramjet.
http://en.wikipedia.org/wiki/Scramjet

:P :P :P

Krom toho už uvedení letounu 6. generace a odkaz na zákaz ICBM je nápovědou, že jde o letadla současná i budoucí.  ;)

grohl

Shuttle se mi líbil nejvíc, tyhle už jsou jen většími variacemi. A jak to máš s počtem dílků? Zvolil sis nějakou hromádku, ze které čerpáš nebo se limituješ pouze barvou?

rukay

Ale fyzika funguje vždycky a dokážeš si představit co by se stalo s člověkem při rychlosti Mach pět kdyby se pokusil o manévrování? Navíc největší letoun s motorem scramjet mělo jen pět metrů a let trval 11 sekund. A taky pokud čteš pozorně tak scramjet funguje jen od vysoké rychlosti, takže by tak velký stroj potřeboval obrovskou !urychlovací! raketu aby mohl scramjet použít. To se nedá použít!  ;)
OZd
__________________  Tomu kdo vymyslel LEGO by měli dát Nobelovu cenu míru - kdo si hraje nezlobí!

rukay

Tady je velikost urychlovací rakety u Scramjet, který měl jen pár metrů... představ si tu velikost u bombardéru.  ;D ;D ;D
OZd

peter

Citace od: rukay kdy 12.05.2009, 14:20:07Tady je velikost urychlovací rakety u Scramjet, který měl jen pár metrů... představ si tu velikost u bombardéru.  ;D ;D ;D

Jenže jak jvucka píše, jedná se o letadlo z budoucnosti, takže tam už mají všechno vymyšlený a dokonalý :P
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

rukay

1:0 pro tebe... budoucností se dá vysvětlit všechno  ;D. Trochu problém mám ale i u předchozího stroje. Teď se tady stačím spočítat kolik by bylo přetížení u té bé-dvojky skřížené s gripenem při strmé vertikálním obratu o poloměrů dva kilometry při váze letounu 1tuna a rychlosti Mach 2....uvidíme- gravitace funguje stejně i v budoucnosti. ;)
OZd

rukay

Tak a je to tady: výsledná síla podle vzorce F(odstředivá)=m.v2/r což je 2000 kilonewtonů. Wow...bylo by po něm!  ;D
OZd

Colonel32

Když se debatuje o tom, co by v budoucnu být mohlo nebo nemohlo, tak si vždy vzpomenu na hlášku ze Star Treku:

"Ve 14. století lidé věřili, že země je placatá, ve 20. století že stroj těžší než vzduch nemůže létat a ve 23. století věřili, že není možné se pohybovat rychleji než světlo. Tak proč by se nedalo vynalézt tohle?"

rukay

Protože už Einstein prokázal E(energie)=m(hmotnost).c2(rychlost světla2, že nelze cestovat rychleji než světlo- jde o hraniční rychlost...stejně jako je absolutní nula- prostě to nejde!!! (c=odmocnina z E/m) A Einstein se zatím v ničem nemýlil. ;) Ale je to jedno. ;D
OZd

jvucka

A co kdyby někdo z vás třeba řekl "ten flanker nevypadá špatně" místo řešení poloměru otočky!?   :P

BTW, s jakým poloměrem se dokáže otočit třeba takový Raptor s vychylováním tahu?

Citace od: grohl kdy 12.05.2009, 09:21:43
Shuttle se mi líbil nejvíc, tyhle už jsou jen většími variacemi. A jak to máš s počtem dílků? Zvolil sis nějakou hromádku, ze které čerpáš nebo se limituješ pouze barvou?

Obojí  ;), protože plochých oranžových mám málo a podstatnou část jsem zamontoval do jednoho MOCu. A chtěl jsem pokračovat v oranžové, protože jsem ji měl při ruce po tvorbě raketoplánu. Samozřejmě třeba taková černá by pro neviditelné letadlo vypadala dobře a mám jí dostatek. Že bych zkusil třeba F-19, když už jsme u těch fiktivních letadel? Hmmm ...

rukay

To přeci záleží na rychlosti. ::)
OZd

grohl

Citace od: jvucka kdy 12.05.2009, 16:13:22
A co kdyby někdo z vás třeba řekl "ten flanker nevypadá špatně" místo řešení poloměru otočky!?   :P

BTW, s jakým poloměrem se dokáže otočit třeba takový Raptor s vychylováním tahu?

Citace od: grohl kdy 12.05.2009, 09:21:43

Obojí  ;), protože plochých oranžových mám málo a podstatnou část jsem zamontoval do jednoho MOCu. A chtěl jsem pokračovat v oranžové, protože jsem ji měl při ruce po tvorbě raketoplánu. Samozřejmě třeba taková černá by pro neviditelné letadlo vypadala dobře a mám jí dostatek. Že bych zkusil třeba F-19, když už jsme u těch fiktivních letadel? Hmmm ...
Hezkou verzi?

Nebo tu ošklivější?

jakpet

to rukay: ty vůbec nepočítáš s novejma vynálezama... před sto lety neexistovaly letadla a teď? mach 12... proč za 50 let nemůže existovat bombardér s 5 mach?
samo že fyzika se nedá porušit, ale IMHO jsou i jiný řešení...
např. bezpilotní bojový prostředky????

rukay

Dobře, dobře -vzdávám se!

Ps.:Ten jeho bombardér má kabinu... :-\             ;D ;D ;)
OZd

Colonel32

Podle současné teorie fyziky není možné se konvenčními metodami pohybovat rychleji než světlo, ale IMHO se to dá řešit tím, že se v této fyzikální teorii buď najde nějaká chyba, nebo tím, že se obejde (eg. pohyb na bázi zakřivení časoprostoru a vytvoření červí díry... )

rukay

Uvidíme.  ;D ;D Teda spíš neuvidíme-nikdo z nás se cestování pomocí červí díry asi nedožije.  :'(
OZd

Benehallow

Jindroush

Žížaly běžně červíma dírama cestujou.  ;D
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

rukay

Ale ne rychlostí světla!!! ;D ;D ;D
OZd

jvucka

Citace od: rukay kdy 12.05.2009, 21:06:01
Ps.:Ten jeho bombardér má kabinu... :-\

V té kabině sedí robot a kouká ven z okýnka!
Kromě toho se u scramjetů s žádným divokým manévrováním ani nepočítá, tak nevím, proč si někdo stěžuje, že by to nešlo.

Ondra

Hele a co když ten bombardér pohybuje zemí a sám stojí na místě  ;D .

Hardegon

Citace od: Ondra kdy 13.05.2009, 17:10:58
Hele a co když ten bombardér pohybuje zemí a sám stojí na místě  ;D .

Pokud ano, postavil bych třeba 3 a čekal, co to udělá...  ;D