Recenzia - 7751 Ahsoka's Starfighter and Vulture Droid

Založil S.t.a.l.k.e.r., 10.05.2009, 00:19:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

S.t.a.l.k.e.r.

S uvedením animovaného seriálu The Clone Wars sa portfólio setov Star Wars rozrástlo o mnoho nových zaujímavých kúskov. Medzi nimi sa nachádza aj tento set uvedený na slovenský trh začiatkom 2. Q 2009. Ahsoka Tano sa ako nová postava objavila hneď v pilotnom filme k seriálu, jej stíhačku si možno preštudovat v epizóde 19. Keďže ma Clone Wars celkom oslovili, na tento set som sa celkom tešil a nechcel som si ho nechať ujsť.

Krabica o rozmeroch 380x260x55 mm. obsahuje 4 sáčky s 291 dielmi a 84 stranový stavebný návod o formáte 197x124 mm. Vzhľadom na veľkosť krabice mohol byť návod radšej väčšieho formátu o menšom počte strán, príp. krabica mohla byť menšia...
Stavba začína skompletovaním minifigov Ahsoky, astromech droida R7-A7 a dvoch Buzz-droidov. K Buzz droidom asi toľko, že sú identickí s Buzz droidom zo setu 7252 Tri-droid fighter. To sa už nedá povedať o Vulture droidovi, ktorý je na rade ako ďalší prvok na postavenie. Táto verzia je štvrtou verziou, ktorú mám doma a každý je iný. Supí droid zo setu 7111 ešte nemal rakety, droidi zo setov 7256, 7660 a 7751 sú už vybavení raketami, posledné dva už aj s roztvárateľnými krídlami a navyše vedia otáčať hlavou. Avšak droid zo setu 7660 nemal riešené uchytenie rakiet, takže tieto pri roztvorení krídel samovoľne vypadávali. Vulture droid z tohoto setu (7751) je už tejto chyby zbavený a IHMO sa jedná o najlepší model zo všetkých štyroch. Napriek tomu má ešte TLC práve pri tomto droidovi čo zlepšovať.
Ako posledný prichádza rad na stavbu stíhačky. Stavba je plynulá, návod neobsahuje žiadne chyby alebo nepresnosti. Konštrukčne je model takmer identický s Anakinovou stíhačkou zo setu 7669. Modelu dominuje elegantná tmavá bordová farba v kombinácii s bielou a hráškovo zelenou. Vzory sú z veľkej časti riešené nálepkami, za veľkú devízu považujem fakt, že diely 42061px7 z prednej časti sú miesto nálepiek riešené potlačou.

Na záver asi toľko, že sa jedná o podarené modely a pekný príspevok do Jedi hangáru.

MwK

Pekná recenzia,ďakujem. :)

Síce už dávnejšie si mi spomínal že je tam potlač,ale ajtak škoda že ju dali zrovna tam,tešil som sa na tie diely v čisto bordovej. :P

Inak nejaké vlastné fotočky nebudú?
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...