(Vlastní) Land Rover

Založil jakpet, 18.03.2009, 00:21:49

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

jakpet

Rozhodl jsem se postavit středně velkou káru, která by jezdila, ale taky nějak vypadala a vyklubalo se z toho toto ;D ;D
K pohonu slouží dva PF M motory - jeden pro jízdu, druhý pro zatáčení. Bohužel se do auta nevešel BateryBox, auto je na kabel. :-\
přední světla svítí, bohužel ne ty velká, ale ty v prostředku. Pohon je veden přes diferák, který je umístěn v horní části auta a pohon je od něj veden řadou převodů až ke kolům. Bohužel je převodů příliš moc a způsobují velké tření, takže auto jede jen po naprosto rovném povrchu a ještě s obtížemi a poté začnou převody přeskakovat :'( :'(
V kabině se točí volant, vedl jsem to třemi ozubenými koly.
Omlouvám se za žlutý zadek - nedostatek šedých dílů.
Fotky: http://jakpet.rajce.idnes.cz/priblizne_land_rover_z_lega/

germik

Nó tak snaha se cení :). A ten kabel by asi nebyl tak hroznej, kdyby od b. boxu vedl jen jeden a ne 3 nebo kolik :-\ . Stačilo by je třeba jen nějak "svázat" :-\

EDIT: A taky nechápu proč to dáváš do TOWNu, protože je to podle mě spíš TECHNIC.
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

MwK

Kedže sa do motorizácie nijak nerozumiem,okomentujem len design...
A teda nech sa nato dívam ako sa dívam,viac mi to pripomína Wrangler alebo CJ5 než nejaký Rover... :-\
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

jakpet

Citace od: MwK kdy 19.03.2009, 10:02:33
Kedže sa do motorizácie nijak nerozumiem,okomentujem len design...
A teda nech sa nato dívam ako sa dívam,viac mi to pripomína Wrangler alebo CJ5 než nejaký Rover... :-\

To je pravda, v tomto sektoru se příliš nevyznám, to je spíš orientační označení.... Mám na mysli nějaký teréní autobil tohoto typu ;)

grohl

Nechápu funkci receiveru, když je battery box mimo automobil. Doporučil bych ti to přestavět, aby se baterie vešly do auta. Raději bych auto udělal větší, než aby vypadalo jako čerstvě vyvržené zvíře.  ;)

jakpet

IR ovládání tam mam proto, že mam jen jednu switch, takže to nemůžu ovládat moc jinak :-\

jakpet

Citace od: germik kdy 19.03.2009, 07:18:12
Nó tak snaha se cení :). A ten kabel by asi nebyl tak hroznej, kdyby od b. boxu vedl jen jeden a ne 3 nebo kolik :-\ . Stačilo by je třeba jen nějak "svázat" :-\

EDIT: A taky nechápu proč to dáváš do TOWNu, protože je to podle mě spíš TECHNIC.

To asi jo, ale nejen, že po technické stránce to nefunguje příliš dobře a krom toho jsem to nestavěl kvůli technice, ale kvůli vzhledu, technika je na druhém místě.

otaznik

Mno, to bychom měli prototyp a teď už finální verzi - buď plně s IR ovládáním nebo plně na kabelu (dlouhém).