(Vlastní) de_aztec - plant A

Založil JimB, 09.03.2009, 17:30:36

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

JimB

Po dlouhé době jsem tady zase s nějakým svým výtvorem. Předlohou tomuto MOCu byla počítačová multiplayerová střílečka Counter Strike. Konkrétně se jedná o část mapy (prostředí ve kterém hrajete) a to místo určené k položení bomby. Ve hře spolu bojují teroristé, jejichž cílem je vyhodit do vzduchu nějaký objekt, a policisté, kteří v tom musí teroristům zabránit.

Nápad vytvořit mapu z Counter Striku mi dali kamarádi, že prý když pořád stavím z Lega, tak proč nezkusím i tohle. Inspirací mi byla i stavba matesa9. Mapu de_aztec jsem vybral hlavně kvůli její jednoduchosti a také proto, že jsem si chtěl ověřit kolik mám šedých dílů (ano, používám peeron, ale proč si nepohrát :)). Stavět jsem začal na začátku prosince loňského roku a s velkými přestávkami pokračoval až do nedávno skončených jarních prázdnin. Celá stavba spolkla něco málo přes 3000 dílů, hlavně mdstone a yellow bricků. Použil jsem také nelego flexi trubičky (viz. zde) a musím říct, že umožňují spoustu nových spojení kostek.

Největší slabinou téhle stavby jsou fotky, nebylo ideální počasí, ale hlavně jsem neměl stativ (a i s ním by to bylo focení z dost krkolomných úhlů).

Chtěl jsem napsat i popis jednotlivých fotek, jen mám dojem, že tam vlastně nejsou žádné záchytné body, které by se daly popsat.

EDIT: Fotky uploadovány na BS, prohlédnout si je můžete zde
Moje BS galerie k prohlédnutí zde

JimB

Pokračování fotek, tentokrát i s popisy. Připojuji i několik fotek z průběhu stavby.
11- můstek
12- pohled z pod mostu
13- podpis
14- způsob stavby zábradlí pomocí nařezaných flexi trubiček
15- screen ze hry - takhle nějak to mělo vypadat

B- úplný začátek stavby, fáze vymýšlení rozměrů
C- pokračování stavby
D- začátek stavby patra

JimB

A ještě další fotky. Detailní pohled na figy a zbraně. Zbraně nejsou můj originál, použití ručiček od figů jsem odněkud obšlehl, jen si nepamatuji kde přesně. Také přikládám pár momentek ze hry.
figy1- teroristé Elite Crew a Guerilla Warfare
figy2- policisté GSG9 a SAS
zbrane- zbraně (nevím originální názvy ze skutečnosti, takže jen podle hry: duálky, MP5, AWP, AK-47)
M1- pokládání bomby
M2- míření z pohledu policisty
M3- míření z pohledu oběti
M4- podpora při položení bomby
M5- na ráně
M6- Elite Crew připraven k akci
M7- kempení za dveřmi

expertik

Za poslednu dobu sa tu ukazali mnohe uzasne MOCy, ale na tento musim zareagovat! Genialne pripomenutie pre mna uz nostalgickej zalezitosti. To boli casy.... (do rannych hodin stravenych za bednou :-D )
Jakub, klobuk dole aj co sa tyka stvarnenia casti mapy.
100 bodov.

Robbed

Musím se přidat, je to skvělé. Aztec je naprosto legendární mapa (často ji předělávají do jiných her). Kdysi jsem také toužil stavět různé mapy. Hlavně jsem hrával Unreal Tournament a jednou jsem i jednu mapu postavil (akorát to bylo strašně barevné).

MwK

Waw! :o
Tvoje úžasné dielo ma doslova vtiahlo do spomienok keď som CSko ešte drtil... :D
Normálne som si spomenul na taktiky spojené s touto mapou,na najlepšie triky a takzvané "kempenie" za bedničkami ktoré si dokonale vystihol...
Vlastne celé je to tak dokonale že v tom nevidím chybu a musím uznať že je to vynikajúca replika.
Dávam 20 bodov z 10 možných! ;D

A nesmiem zabudnúť,všetky klobúky dole... :)

Teda napadá mi ešte,čo takto aj "B" a ostatné časti? >:D
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

JimB

Díky za ohlasy. :)
Citace od: MwK kdy 09.03.2009, 21:15:35
...
Teda napadá mi ešte,čo takto aj "B" a ostatné časti? >:D
Nad tím jsem taky přemýšlel, ale upustil jsem od toho. Bčko mi přijde příliš stavitelsky jednoduché, a ostatní části (snad s výjimkou torza mostu) jsou na tom ještě hůř. Snad jestli někdy budu mít chuť, tak dodělám další části.