Tile 2x2 nálepka

Založil B.A.X.O, 02.03.2009, 14:53:56

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

B.A.X.O

Ahoj, som tu s novým problémom:) vlastne nejde ani tak o problém ako skôr o radu. Ide o to že mám nálepku na tile 2x2 kocke, vlastne sú dve. Ale boli dosť na krivo a ja som proste nemohol kľudne spať dokiaľ som ich nenarovnal. Čakal som že to pôjde ťažko a že celú nálepku poškodím (čo by bola tragédia) ale vzhľadom k tomu že som to lepil na to iba pred dvoma dňami nič vážne sa nestalo, nálepka sa celá odlepila a mini pinzetou som z druhej strany odstránil nečistoty. Nakoniec som to nalepil na novo,a teraz je to presne ako som chcel problém je v tom že na každej strane u obidvoch zostali mierne stopy po odliepaní, a to všetko len preto lebo som perfekcionista ::) no nie je to nič strašne nedá sa to zbadať inak ako keď idem proti svetlu a je to v celku malé ale i tak ma to trápi ide o klasické stopy ktoré by sa dali narovnať tlačením na povrch nálepky, takže som obidve tile 2x2 dal pod dve knihy a na to postavil niečo ťažké. Je to dobrý spôsob?
Ako inak sa ešte dá? Ďakujem za rady. 
star wars rulezz

maeror

Citace od: B.A.X.O kdy 02.03.2009, 14:53:56
takže som obidve tile 2x2 dal pod dve knihy a na to postavil niečo ťažké. Je to dobrý spôsob?
Ako inak sa ešte dá? Ďakujem za rady. 

Bojím se, že při sloupnutí (hlavně v rozích) dochází ke ztrátě lepící vrstvy, takže to nepomůže na 100%. A to "niečo ťažké" nepřežeň, syn nechtíc zatěžkal podobný tile svojí nohou, a dílek nevydržel  >:(

B.A.X.O

ale tak nohou je jasné predsa lego nie je z oceli :) každopádne váaha nie je taká aby to mohlo zničiť to určite nie, no a stopy sú už menšie tak som rád:) a to je to tam len asi 10min...nechám to tam ešte aby aj tie najmenšie vymizli.
star wars rulezz

Shmade

Mě zatím pokaždé když jsem potřeboval doladit polohu nějaké samolepky stačilo na samolepku silně zatlačit a normálně jí posunout po dílku tak, jak bylo potřeba, žádné sloupávání a s tím spojené zanechávání stop není potřeba...

B.A.X.O

Citace od: Shmade kdy 02.03.2009, 15:53:47
Mě zatím pokaždé když jsem potřeboval doladit polohu nějaké samolepky stačilo na samolepku silně zatlačit a normálně jí posunout po dílku tak, jak bylo potřeba, žádné sloupávání a s tím spojené zanechávání stop není potřeba...

neviem mne to nejak nešlo posúvať...podla mna troška diskutabilné lebo nie všade to musí ísť čo ak je lepacia zmes moc silná? aspoň mne to nešlo a tlačil som na to silno...no, každopádne je to jedno už to vypada viac k svetu už je tých stôp minimalne tak uz som to vytiahol a vrátil...kažodpadne zistil som že dávať to medzi knížky je hlúposť...samolepkou to treba dať o pevný podklad (stôl) bez najmneších nerovností a položiť na to tie knihy...aspoň u mňa o 75% lepší výsledok než po prvé
star wars rulezz