(Vlastní) šlehač

Založil gamberro, 20.02.2009, 11:33:30

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

gamberro

Dělám tiramisu a potřeboval jsem ušlehat šlehačku. No a nemám tu žádný mixér, jen metličku do ruky. Časově méně náročné než to ušlehat ručně bylo postavit jednoduchý mixér z lega.

Konstrukce není nijak zvlášť pevná, ale jednorázově to účel splnilo. Docela mě to pobavilo, tak jsem se rozhodl se s tím podělit.

A tak mě napadá, stavíte někdo podobné funkční a (jakž takž) užitečné věci z lega? Já jsem kdysi třeba pravidelně používal lego motorový převíječ kazet a myslím, že jsem se pokoušel postavit i funční lego hodiny:) Viděl jsem tu v nějakém postu dálkově ovládanou roletu. To je dobrý nápad. Sám jsem kdysi používal dálkově (z postele) ovládaný vypínač, ale to nebylo lego řešení.

grohl

Dva měsíce nazpět jsem ze stejného důvodu stavěl šlehač přítelkyni i včetně metly z Lega. Pak jsem vše umyl a nedávno jsem si říkal, proč jedna axle 12 má v záhybu nějaké svinstvo a kde se to tam hernajs vzalo? Odpověď: "Šlehač, na který jsem již skoro zapomněl."
Jen jsem celou jednotku poháněl XL motorem, kdy byl převod 3:1 a mělo to dost co dělat.

peter

Nevím jestli ta břečka co je v té misce je před nebo po, ale nevěřím, že by jsi s tímhle výtvorem šlehačku udělal.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

gamberro

peter:

Ta břečka není před ani po. Je ještě nedodělaná. A nakonec z toho byla opravdu zcela normální hustá šlehačka.

Shmade

Jak si tam přidělal tu metličku? Nějak mi to není moc jasné...

Jinak jak jsi se ptal na ty praktické věci, tak jsi mi připomněl jak jsem jako malej postavil sekač na špagety. :)  Vím, nezní to moc prakticky, ale když nebyly nudle do polívky...   doba byla zlá...

S.t.a.l.k.e.r.

Chválim tvoju vynaliezavosť, je to super nápad. Vedel by si urobiť aj mikrovlnku?  ;D

gamberro

Shmade:

Metlička má na konci očko. Skrz očko vede Technic beam 3. Ten je přichycený z obou stran pinem se stopkou k žlutému kolu. Další čtyři piny pak drží rukojítko metličky v pozici zhruba rovně s osou kola.

TomB

To já taky dělám často nějaké ty mixéry či míchače.
Většinou bojuji s velkým výkonem - když se nějaký super mixér (poháněn starým turbo 9v motorem) zaboří do smetany, víc smetany zůstane na stěnách než v misce ;D ;D.
Jinak jak to funguje?? Není to taky nějaký ten automatický vymalovávač kuchyně? >:D >:D ;D
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

palcov

Kdysi dávno byla na internetu stránka, která platila uživatelům za vyhledávání. V podstatě stačilo každých 5 sekund kliknout na tlačítko SEARCH. ... Tak jsem si vyrobil z lega jednoduchý "klikač" na myš, který to obstarával za mě  ;D

Jinak kamarád si takhle vyrobil i dálkové ovládání vypínače na stěnu, docela vtipně přes pneumatiku (tehdy neměl motorek), takže večer nemusel vstávat z postele, když chtěl zhasnout :)