Dají se koupit sety na BL? (Re: Marioskova sbírka Techniců...)

Založil davda54, 09.01.2009, 12:34:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

davda54

Krásná sbírka! Zvlášť ten 8880 ti závidím. Doufám, že už se k Legu nebudeš muset vícekrát vracet a zůstaneš u něj napořád :)

Citace od: Marios kdy 08.01.2009, 18:34:01
Ještě bych měl na Vás znalé otázku zda se nedají někde krom BrickLink koupit nové tyhle sety : 8421, 8431 nebo 8438, 8439 a 8455. Jsou to úplné Technic skvosty, které mi nemůžou ve sbírce chybět a bohužel tím že jsem to "flákal" a nesledoval co je nového v Legu, mi tyto supr kousky utekly a teď bych tu chybu chtěl napravit  ;) Minimálně aspoň ten Mobile Crane 8421 by snad mohl jít ještě sehnat, když to je model z roku 2005 ne?

Zkus sledovat eBay (možná i Aukro) a napiš si to klidně sem do Soukromé inzerce, někdo se ti snad ozve. Na BL to opravdu neobjednávej ;)

eNTy

Citace od: davda54 kdy 09.01.2009, 12:34:37
Na BL to opravdu neobjednávej ;)

To nevím proč. Já jsem na BL například 8431 koupil za $70. MISB. Jestli je to někde k sehnání levněji a spolehlivěji, rád se přiučím.

davda54

Citace od: xtepn01 kdy 09.01.2009, 13:27:31
To nevím proč. Já jsem na BL například 8431 koupil za $70. MISB. Jestli je to někde k sehnání levněji a spolehlivěji, rád se přiučím.

Někdy to určitě může být levnější, ale jinak je BL známý svými obrovskými cenami setů, na eBay je to skoro vždy levnější. Ale ta spolehlivost bude na BL určitě vyšší.

Colonel32

1) dvojite a vicenasobne citace nejsou vitany.

2) vysoke ceny na bricklinku jsou casto dany tim, ze prodejce na prodej setu casto ceka i nekolik let, a u pouzitych setu take proto, ze u setu z bricklinku se narozdil od eBaye ocekava 100% stav i kompletnost.

To ze se ale vzacne a stare sety nabizeji draho neznamena, ze se tam porad nemohou najit sety bezne spotreby, casto za vice nez rozumnou cenu.

Vzhledem k tvemu veku a predpokladanymi zkusenostmi s nakupovanim na Bricklinku proto prosim, abys zvlast v razeni jinym lidem nedelal ukvapene zavery.

A timto prosim nekoho z moderatoru o oddeleni teto casti diskuse, nebot s Mariosovou sbirkou techniku uz to prestava mit prilis spolecneho.

Marios

Děkuji za názory ohledně BrickLinku, časem určitě nějaký set přes BL koupit budu muset do své sbírky. Radší dám o pár korun více, ale budu mít jistotu že set je kompletní a nový, než dávat přednost eBay, kde zřejmě ta spolehlivost není na tak vysoké úrovní jako má BL.
Koupím TECHNIC sety: 8438 a 8455.

Colonel32

To je spise obecny nazor - pokud ale budes peclive sledovat ebay, peclive cist popisy a komunikovat s prodejci, tak jak to dela napr. Otaznik, tak i na ebayi muzes najit velmi pekne kousky.

otaznik

Citace od: Colonel32 kdy 09.01.2009, 14:36:00
To je spise obecny nazor - pokud ale budes peclive sledovat ebay, peclive cist popisy a komunikovat s prodejci, tak jak to dela napr. Otaznik, tak i na ebayi muzes najit velmi pekne kousky.
Plus si přičti slušné množství času, které ti, pokud chceš mít opravdu pěkné sety za rozumné ceny, obchodování (tedy hlavně hledání a neúspěšné bidování) na Ebay zabere. Já svou úspěšnost odhaduji na maximálně 10% -> tedy vyhraji jen 10% setů, na které přihazuji. A to nepočítám ty, na které ani nepřihodím, protože cena už je příliš vysoko.

I na BL jsem už jsem koupil cca 30-40 setů. 

GNOSIS

Na ebay musí člověk číst a hledat a hledat..... a mít sakra štěstí!

Tady je např. prodej 8880 za 55euro, ale byl to pouze KUP TEĎ, takže za tři minuty po vystavení to bylo prodané.

Popis - volný překlad: Balení bylo otevřeno pouze jednou a nikdy nebylo dostavěno. To proto, že můj syn jej nechtěl mít. Set je v původní krabici, včetně návodu a komponentů.

Doprava je zdarma!  ;D

otaznik

Citace od: GNOSIS kdy 08.09.2009, 11:37:00
Na ebay musí člověk číst a hledat a hledat..... a mít sakra štěstí!

Tady je např. prodej 8880 za 55euro, ale byl to pouze KUP TEĎ, takže za tři minuty po vystavení to bylo prodané.

Popis - volný překlad: Balení bylo otevřeno pouze jednou a nikdy nebylo dostavěno. To proto, že můj syn jej nechtěl mít. Set je v původní krabici, včetně návodu a komponentů.

Doprava je zdarma!  ;D

Samozřejmě je ale potřeba se radovat až poté, co zboží dorazí domů, ne vždy stav odpovídá popisu.  ;)