LEGO Technic Rally - diskuze

Založil Shmade, 08.01.2009, 05:48:03

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Povolit v letošním ročníku i auta s více nápavami - pro trucky/speciály?

Ano
36 (87.8%)
Ne
5 (12.2%)

Celkem hlasů: 41

Měch

Vím že je to trochu pozdě, ale nepojede někdo náhodou přes Florenc a má místo v autě ? Potřeboval bych se pak taky dostat zpátky. Byl by někdo ochotný mě přibrat s sebou?
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Shmade

Citace od: malý Měch kdy 09.04.2010, 19:39:51

No já tě teoreticky můžu na otočku nabrat, v kolik přijedeš? S odvozem se to taky nějak vyřeší, buď tě tam hodim zas já, nebo někdo jinej...

Nakoupil jsem zas nějaký ceny pro první tři v zítřejším závodě, snad nebudete řikat, že to sou ptákoviny, byl to těžkej boj. :)

1. místo set 7968

2. místo set 8260

3. místo set 8162

Po závodě proběhne jak vyhlášení výsledků 5.závodu, tak i celkových výsledků ve kterých se rozdají následující ceny, jak bylo uvedeno dříve.

Ceny pro finální pořadí:

1. místo: kredit 70 USD na nákup v CLICK4BRICK

2. místo: set 8293 - Motorová sada Power Functions

3. místo: set 8047 - Technic Compact Excavator

Hospodu, kde se to všechno odehraje, budeme muset ale najít. :) Já tam žádnou neznám, resp je tam hned jedna blízko, ale taková zakouřená a bez jídla, jsem si tam dal jen limču na zahrádce po obhlídce, no uvidíme, nějakou restauraci snad najdem, kdyby měl někdo dobrý tip někde blízko, tak klidně udělejte rezervaci tak na +- pátou. :)

Mareken

Ahoj, mohl by mi někdo prosím na zítřek půjčit dva Baterryboxy bez té tepelné pojistky? Děkuji
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

Krutas57

Tak já (konečně!) taky hlásím připravenost na závod. Auto jsem s kuchnutým BB (bez toho by to nešlo - ověřeno v praxi) a plně dálkovým ovládáním ještě nezkoušel, takže doufám, že pojede slušně. Podařilo se mi ho dostat na něco přes 1kg, ikdyž na úkor designu. Teď to opravdu trochu vypadá jako onen "podvozek s krabicí pro řidiče", ale připomíná to trialovou úpravy Tatry, takže snad v pohodě. Už se těším na zítřek, dorazím asi ve 12:00.

Shmade

Zjistil jsem absolutní nedostatek tiles, tak kdyby někdo měl doma nějaké, tak ať klidně vezme navíc, aby se z toho daly udělat ty plochy 4x4, jinak budeme lepit kam se dá. :) Poskytnuté tiles buď zaplatim, nebo vrátim nové. Díky za pozornost.

Shmade

tak já vyrážim, kdyby něco tak 775 303 323

Mareken

Tak závod se opět vydařil, podle mně to byl jeden z nejvyrovnanějších. Na startu byla opravdu dobrá vozidla, krom Krutase,který měl jen 2XL do rychla a pozdějc 1:1 a Jameska,kterému to ze začátku moc nejelo, ale problém vyřešil další Bbox. První byl Měch,druhý Shmade, třetí Nikola. Já zase pátej  :'(
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

Shmade

Díky za rychlé resumé :) Já se k tomu dostanu snad zítra, je mi nějak blbě...

Bery

A jaké bylo počasí? Jo a taky jak to vypadá na toho 17. ,pojede se nebo ne?
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Jamesek

Citace od: kedar kdy 11.04.2010, 21:12:02
A jaké bylo počasí? Jo a taky jak to vypadá na toho 17. ,pojede se nebo ne?
Bylo pěkně, foukavo.
Auta bereme, vem taky ;)

eNTy

Sobota byla perfektní, podle mně nejtěsnější závod sezony. Všechna auta jela velmi dobře, závod byl opravdu rychlý a podle mně také nejzajímavěji postavený. Díky Shmadovi za organizaci celého ročníku.

Příští sobotu se do Roztok nepodívám, dám přednost větším autům, ale jestli si chce někdo zazávodit s mojí Lime Buggy, rád jí zapůjčím.

Shmade

Jsem rád, že se poslední závod i sezóna líbila, mám chvilku času, tak dám dokupy výsledky a jednotlivá auta. Zatím ochutnávka startovního pole, kde se sešly opravdu velmi pěkné vozy.

Bery

Tak auta jsou skvělá, už se těším na video. A v těch roztokách se uvidíme. Za chvíli přijede Petřoch, spolu objednáme díly a auto bude zatáčet líp než teď.

Shmade

V přílohách naleznete výsledky 5. Závodu Lego Technic Rally - Rally Bimox  - název od toho, že se jelo na bikrosové a motokrosové dráze a museli jsme občas uhýbat jak kolům, tak motorkám. :) Ale myslím, že to bylo zajímavé zpestření.

Když jsem zpracovával výsledky, tak mě udivilo jak kvalitní byla auta, tratě nebyly nijak lehčí než v minulých závodech a přesto jezdci nasbírali dohromady za celý závod jen 12 penalizací a jen dvě odstoupení, což je podle mě doposud nejlepší výsledek, o vyrovnanosti startovního pole svědčí i minimální časové rozdíly.

Mám radost, že jsme v tomhle prvním ročníku dokázali něco, co ve světě zatím nemá obdoby a posunuli hranice toho jak si s Legem hrát zase o něco dál. :)

Děkuji všem účastníkům a také všem kdo mi s organizací pomáhali!

Shmade

A nyní k autům, jako "standart" se ukázalo použítí 2 buggy motorů pro pohon a medium na zatáčení, jen dvě auta měly uspořádání jinak - malý Měch 4 buggy + medium a krutas57 2XL + 9V.
  Velmi se také rozmohlo řešení zatáčení za pomoci "dynama" - vetšinou kombinace XL motor v ruce a medium v autě, případně medium v ruce a 9V "kostka" v autě. Některá auta měla funkční osvětlení, případně fake motor. Osobně se mi všechny velmi líbí a je vidět, že má každy svůj styl.

Shmade

A ještě druhý pohled...

Shmade

Ještě jsem pro zajímavost ořízl z jedné fotky ovladače, dávám to sem velký...   a jeden ovladač tam chybí

Bery

Mohu se zeptat k čemu slouží xl motory na ovladačích. ???

Sugarfree

Už to tady bylo řečeno jako dynamo ;)
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

Bery

Aha tak to jsem přehlédl.

grohl

Nedivím se, že s tou šílenou konfigurací pohonu vyhrál Měch. Na druhou stranu by si takhle po pár závodech namohl paži od držení ovladače :)

Bery

Už jsem viděl přidání klíčenky.

Bery

Citace od: Sugarfree kdy 12.04.2010, 16:41:40
Už to tady bylo řečeno jako dynamo ;)
Chápu dobře že se ten velký motor podrží a síla se převede do toho co je v autě? Před chvílí jsem o tom začal pochybovat a chci v tom mít jasno.

grohl

Při pootočení XL motoru se indukuje proud a napětí, které se převádí na pohyb M motoru u zatáčení. Zkus si propojit dva PF motory kabelem a jedním pootočit.

Bery

Aha tak takhle. S těmi pf motory už jsem to zkoušel asi před měsícem .

Petr43

Tak já jsem taky připraven ke startu do Roztok :)

Bery

Už se ví v kolik bude sraz v těch Roztokách. ::)

Shmade

V Roztokách závod odstartuje ve 13 hodin, tak přijďte nějak tak. Jelikož to bude už jen takové blbnutí, tak bude možné startovat s čímkoliv co dáte dohromady. Počet RZ se vyřeší na místě podle toho kolik bude času a aut, aby to nějak pěkně vyšlo.

eNTy

Ještě jednou nabízím zapůjčení buggy pro sobotní exhibici, Vaskovi to nevyšlo.

Bery

Tak já a Petřoch tam budem.