LEGO Technic Rally - diskuze

Založil Shmade, 08.01.2009, 05:48:03

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 4 Hosté prohlíží toto téma.

Povolit v letošním ročníku i auta s více nápavami - pro trucky/speciály?

Ano
36 (87.8%)
Ne
5 (12.2%)

Celkem hlasů: 41

Lord.obiv

Video pěkné libí se mi jak to pruží :) Musím říct že jakmile peter ukazal svoje vozidlo tak byl můj favorit, kdybych taky stavěl tak bych se rozhodl k podobnému vozidlu jak měl peter. ;D
Budiž LEGO

Shmade

Uf tak "oficiální" video ze závodu je jakš takš hotové, bude se ještě ale lehce dolaďovat. Podle mě se docela povedlo, no uvidíte sami.

Takže současná verze videa ke stažení zde:
  velikost 290 MB
http://www.edisk.cz/stahni/73891/LTR.avi_289.91MB.html

Edit: zeditováno :)

vasek

Moc pěkné video, díky. Když jsem viděl ten terén tak ani nelituji, že jsme nejeli.   :-\

peter

Citace od: Shmade kdy 13.05.2009, 03:47:44Uf tak "oficiální" video ze závodu je hotové.

Tak videjko není špatné. Bohužel v něm nejsou vidět některé zajímavé momenty z rozpadávání se vozů, ale nejspíše nebyly natočené. Přesto mám k videu jednu připomínku. Záběry, které nejsou od Xtepna mi přijdou nějaké trhané, jako by tam chyběly snímky - neměl jsi při konverzi nastavené malé fps?
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Shmade

Bohužel kamery nezahytily vše, snažil jsem se tam dát v podstatě všechny použitelné záběry, kde nejsou jen něčí nohy. :) Vím že se tím video natáhlo a něco by se z toho dalo ještě vystříhat, ale zas mi to přišlo škoda, už je jedno jestli to má 20 minut, nebo 27... Pravda, že od xtepna jsem použil video, které jsem stáhnul z youtube, takže možná je ještě několik zajímavých záběrů u něj...

K té sekanosti, nějak jsem to přisuzoval kvalitě nahrávání videa do foťáku, ale ještě to zkouším teď vyexportovat do jiného formátu, třeba to pomůže.

Taky jsem zjistil, že byla nějak překouřená audio stopa, tak to jsem taky opravil...

Shmade

Tak jsem to vyexportoval do mpeg-4 ale řek bych že je to bez rozdílu (soubor je o 60 mega větší), ale teď to ještě zkoušim nějak jinak a to už bude gigovej soubor... no ale už vidim jak to budete chtít tahat, to ani nevim kam bych nahral, ale jestli to bude lepsi, tak to pujde po konci sezony na vyrocni DVD :)

Jinak už jsem se asi rozhodl pro další místo závodu. Snad mě nenařknete z toho, že si dělám závody pořád za humny, je to totiž tak pět kilometrů vzdušnou čarou od toho kopce, ale nějak jsem si na to místo vzpomněl, včera jsem tam byl vyvenčit psa a myslím, že by tam mohl být velmi zajímavý závod. Video jsem tam už taky natočil, ale to až časem. Každopádně místo nabízí mnoho rozličných povrchů, které se mohou měnit i v rámci jednotlivých RZ. Posuďte sami, asfalt, beton, štěrk, hlína, tráva, lesní porost s jehličím a kořeny, polní cesta no a k tomu parkování u startu 1. RZ, nebo pěšky pět minut z mhd.

peter

Citace od: Shmade kdy 13.05.2009, 12:05:24Jinak už jsem se asi rozhodl pro další místo závodu. Snad mě nenařknete z toho, že si dělám závody pořád za humny, je to totiž tak pět kilometrů vzdušnou čarou od toho kopce, ale nějak jsem si na to místo vzpomněl, včera jsem tam byl vyvenčit psa a myslím, že by tam mohl být velmi zajímavý závod. Video jsem tam už taky natočil, ale to až časem. Každopádně místo nabízí mnoho rozličných povrchů, které se mohou měnit i v rámci jednotlivých RZ. Posuďte sami, asfalt, beton, štěrk, hlína, tráva, lesní porost s jehličím a kořeny, polní cesta no a k tomu parkování u startu 1. RZ, nebo pěšky pět minut z mhd.

Tak super, to zní opravdu zajímavě. Team Monster tedy může zahájit přípravy vozu pro druhý závod ;D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Shmade

Shmade

Tak i s velikostí 960 mega a 30 fps je to stejný, ono je to možná i tím, jak se s tim foťákem zoomovalo, to pak bere hůř a je to takový roztřesený, no neva, musíte se prostě spokujit s tím co je. :)

Jamesek

Citace od: Shmade kdy 13.05.2009, 13:17:15
Tak i s velikostí 960 mega a 30 fps je to stejný, ono je to možná i tím, jak se s tim foťákem zoomovalo, to pak bere hůř a je to takový roztřesený, no neva, musíte se prostě spokujit s tím co je. :)
Je to problém mého nebo tvého foťáku?

Shmade

Mého, tvého byl problém, že se mi ty videa ani nenacetly do toho programu na strihani, zkousel jsem nejakej convertor, ale bezvysledne, takze tvoje videa tam bohuzel zatim nejsou, ale jeste s tim zkusim neco udelat, berte tedy to video jako takovy "in progress"... Finalni dam rozsekany na youtube pokud se mi povedou jeste nejaky zmeny...   

Jamesek

Citace od: Shmade kdy 13.05.2009, 15:24:03
Mého, tvého byl problém, že se mi ty videa ani nenacetly do toho programu na strihani, zkousel jsem nejakej convertor, ale bezvysledne, takze tvoje videa tam bohuzel zatim nejsou, ale jeste s tim zkusim neco udelat, berte tedy to video jako takovy "in progress"... Finalni dam rozsekany na youtube pokud se mi povedou jeste nejaky zmeny...   

Chceš převést ty mov do něčeho jiného?

Shmade

asi ani ne, xtepn mi poslila spolu s jeho videama lepsi program na strihani, kterej to vezme v pohode, takze video budu delat vlastne asi nanovo :)  Respektive asi necham to co uz jsem udelal, ktere si muze stahnout kazdy zavodnik, ci zajemce spis jako tako takovou reportaz obsahujici vice materialu a udelam nove kratsi s těmi opravdu nejzajimavejsimi a nejpovedenějšími záběry, které dám na youtube... imho asi nejlepší řešení :)

peter

Citace od: xtepn01 kdy 11.05.2009, 16:14:23Po zkušenostech z prvního závodu a tempu, jakým náročný terén doslova vycucával tužkovky dávám k diskuzi návrh úpravy pravidel a to povolení non-Lego zdroje (podobně jako v LTTT).
Myslím, že to z hlediska konstrukce auta nepřináší žádnou výhodu, pouze ušetří něco peněz a starostí s nákupem baterek a jejich nabíjením.

Jsem zajedno! Též bych ocenil, kdyby toto bylo povoleno, stejně jako jsem to já povolil v LTTT. Když jsem brouzdal po LEGO informacích, tak jsem narazil na toto. Takže jak vidno i LEGO se tomu nebrání ;)

vasek

Sice jsem nejel první LTR takže nevím zdali se k tomu vůbec mohu vyjádřit, ale já jsem spíše proti.

Shmade

Já zůstanu u tužkovek tak jako tak, ale nakonec asi proti tomu použití jiného než originál Lego zdroje nic nemám, jen ten zdroj nesmí být regulovatelný a jeho napětí nesmí překročit 9V. Nikomu to krom toho, že uštří trochu peněz a životního prostředí nepomůže. Tohle povolení sebou přináši nutnost dalšího povolení a to custom resp. modifikovaných kabelů, bez toho by to asi nešlo. Takže se omlouvám těm kdo draze nakoupili dlouhé originální kabely, ale co, ony se budoou hodit...  Doplním to do pravidel.

eNTy

Dej tam pls 9.6V. Osmiclanek je takovy standard. 7mi clanku (8.4V) je maly vyber a kvalita.

Shmade

No ale aby z toho nakonec pak nebyla výhoda... přecijen už je rozdíl mezi 9,6 modelářský relativně tvrdým zdrojem, nebo 7,2V při použití nabíjecích baterek... Ještě si to rozmyslim, první závod jsme zvládnuli s tužkovkama, tak možná by se dal i ten další... Asi dám nakonec anketu, aby se mohli vyjádřit i ostatní... Zatím to co jsem psal výše neberte tedy jako finální rozhodnutí.  Anketu ukončím při počtu 12, resp. 11 hlasů, což byl počet lidí kdo o soutěž doposud projevil zájem.

Papiňák

Sice jsem se technic rally nezúčastnil, a zřejmě ani nezúčastním kvůli nedostatku dílů, ale byl bych pro zavedení ne-lego zdrojů. Ale podle mě by stačil šestičlánek 7,2V, aby to odpovídalo lego zdroji. Pak by zdroj nebyl až takovou výhodou, jen by to déle vydrželo a dávalo o něco větší proudy. A taky by to šetřilo BB, které na takový proud nejsou stavěné.

vasek

Sice jsem svůj názor již napsal, ale to bylo ještě před vytvořením ankety. V té jsem zatím nehlasoval a to proto, že nevím jak. Nejsem apriori proti nelego zdroji, ale aby nepřinášel jakoukoli výhodu musel by být šestičlánkový, pak by mi nevadil - nepřinášel by žádnou výhodu. Pokud by však takovýto zdroj byl schopen dlouhodobě napájet vyšším napětím než BB s nabíjecími bateriemi jsem proti.

Tak a teď "babo raď" jak hlasovat!

EDIT : Vzhledem k tomu, že nikdo nezodpověděl jaký zdroj to vlasně má být rozhodl jsem se podle toho hlasovat.

Shmade

Tak jo, ačkoli v anketě ještě nehlasovali všichni, tak už teď je jasné, že víc jak polovina pro povolení nelego zdroje není. Takže zůstáváme u BB a baterek...

Edit: custom kabely jsou povoleny

Shmade

Tak se mi konečně podařilo video sestříhat do délky, která se vejde na youtube. Tak se můžete podívat, tentokráte online, jak vypadal první závod Lego Technic Rally.

Video zde

peter

Tak jsem opět zhltnul video a je parádní. Sice některá videa už jsou fakt hodně zkomprimovaná, ale celkový sestřih je pěkný :D

Shmade

Dík za reakci na video, byla to dřina :)

Ještě jsem nahrál nějaké fotky ze závodu na brickshelf... pokud by nebylo aktivní, tak vydržte...

http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=384270

Shmade

První závod je včetně všech náležitostí zdárně za námi, takže je čas představit druhý závod - Rally Ohrada.

Co do náročnosti bude závod podobný tomu předchozímu. Rozdíl bude oproti minulému závodu hlavně ve skladbě povrchů, poprvé se naše auta setkají s asfaltem, betonem a lesním porostem.

To je na začátek asi vše, teď trochu detailněji projdeme jednotlivé RZ, kterých by tentokrát mělo být 6.

1. RZ - 102m

50% betonové desky
45% asfalt
5% štěrk

Měla by to být RZ jen tak na rozehřátí, žádné záludnosti nečekejte, jen na těch panelech to bude drncat.   

2. RZ - 80m

20% asfalt
10% štěrk
70% polní cesta (štěrk + hlína + větší kamínky)

Tahle RZ nás poprvé zavede do lehce těžšího terénu na polní cestě.

3. RZ - 107m

70% udusaná hlína
30% tráva

V této RZ bude záležet na dobrém vedení vozu, udusaná cestička je úzká a tak lehce může dojít k vyjetí mimo ideální stoupu a tím pádem do trávy, která zas tak ideální povrch není, místy je potřeba se vyhnout nebezpečným rygolům. RZ má stálé klesání.

4. RZ - 52m
70% udusaná hlína
30% tráva

Jedná se o podobnou RZ jako byla ta 3. jen s tím rozdílem, že se vše odehrává v o něco větším svahu.

5. RZ - 127m
30% udusaná hlína
70% lesní bordel (kořínky, větvičky, jehličí...)

Zde se dostaneme opět na neznámý povrch, ale jinak by RZ neměla být nijak extrémě náročná.

6. RZ +-100m
100% polní cesta (štěrk + hlína + větší kamínky)
/
70% leslní bordel (kořínky, větvičky, jehličí...)
30% udusaná hína

Umístění této RZ ještě není zcela jasné a uvidí se podle situace na místě, buď se bude odehrávat celá na polní cestě, nebo bude pokračováním 5. RZ dále do lesního porostu.

Samotný závod se odehraje zde. Termín konání je po domluvě stanoven na sobotu 11. července.

Tady je nakonec mapka rozložení jednotlivývh RZ a dále několi fotek z místa závodu pro přiblížení prostředí.

Shmade

Tak už dva lidi se ozvali, že jim termín nevyhovuje, bohužel oboum nevyhovuje ani týden před/po, takže další možný termín je 11.července, nebo 13. června, jedno mi přijde pozdě a druhé brzo, kdyžtak se vyjádřete i ostatní ohledně termínů hlavně toho původního, tedy  27. června, kdžtak rovnou můžete předběžně potvrdit účast. Nebo aspoň napište toho a toho můžu/nemůžu. Anketu dělat nebudu rozhodnu se podle přijatých SZ.

Díky Sebastian

TomB

Malá otázka, Je povolen kuchnutý receiver? právě se o kuchnutí receiveru pokouším, a jsem na velmi dobré cestě.... ;).
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

Shmade

Nevim proč je potřeba pořád něco kuchat a měnit, proč si nevystačit s tím co Lego nabízí + to co je povoleno v pravidlech. Já ti tam reciever samozřejmě rozebírat nebudu, abych sledoval, jestli tam máš nebo nemáš něco předělaného, takže si to klidně udělej, ale oficiálně to povolovat nebudu. Pravidla jsou taková jaká jsou a v letošním ročníku v nich nebudu už nic měnit.

Colonel32

Příště bych možná dal možnost plonckového hlasu pro ostatní, ať se jim aspoň zobrazí výsledek pořadí a nejsou napnutí.

Shmade

To mluvíš o tý anketě? Tam byla možnost, respektive pořád ještě je, že se na výsledky mohl bez hlasování podívat kdokoli...