Činská napodobenina Brick

Založil Mičánek, 08.12.2004, 18:31:58

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 6 Hosté prohlíží toto téma.

mulah

To já sem zase včera ve výloze viděl čínskou verzi Bioniclu.  A ve spodní části krabice zářilo ono logo v červeném rámečku  LEQI.  ;D

blackhawk

Na vyrobky z Ciny dat poradne clo. nebo je uplne zakazat. Nejak si nikdo neuvedomuje ze cina dodava zbozi cele evrope {a 90 procent evropanu si je muze koupit}, ale evropske vyrobky si muze koupit tak 1 procento Cinanu, 

ale radeji se nebudu k tomu vyjadrovat

NO COMENT :) 

Thrawn

Dnes jsem byl v drogerii vedle práce. Měli tam i Brick. Docela jsem žasl nad tím, jak jsou ( alespoň podle obrázku ) ty kopie vyvedené. Kdysi jsem slyšel, že snad Lego prodávalo formy na staré série pirátů, ale nevěřil jsem tomu. Dnes po tom, co jsem viděl, mi to nepřipadá už tak nemožné. Byly to kopie těchto setů:

6263 za cca 600 Kč
6264 za stejnou cenu
6279 za stejnou cenu

Pak tam měli i pár dalších setů různé velikosti, od 25 Kč do 300 Kč za kus. Pokud je někdo neznalý Lega nebo si jen mlhavě pamatuje svoje dětství, tak se nedivím, že to koupí. Paní v dalším obchodě říkala, že Lego pro ně bylo dost drahé a Brick je vyjde o dost levněji. Na moji poznámku, že je to nelicencovaná kopie odpověděla pouze pokrčením ramen. Copak tohle nejde nijak postihnout?
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

Aki

Citace od: Thrawn kdy 11.04.2007, 22:05:58
Docela jsem žasl nad tím, jak jsou ( alespoň podle obrázku ) ty kopie vyvedené.
Fotky jsou většinou natvrdo překopírované / ukradnuté z origo LEGO krabic.

otaznik

Citace od: Aki kdy 11.04.2007, 22:31:28
Citace od: Thrawn kdy 11.04.2007, 22:05:58
Docela jsem žasl nad tím, jak jsou ( alespoň podle obrázku ) ty kopie vyvedené.
Fotky jsou většinou natvrdo překopírované / ukradnuté z origo LEGO krabic.
Stejně jako návody, ty jsou jen lehce (velmi poznatelně) upraveny.

drSEBY

Citace od: blackhawk kdy 19.11.2006, 20:32:52
Na vyrobky z Ciny dat poradne clo. nebo je uplne zakazat. Nejak si nikdo neuvedomuje ze cina dodava zbozi cele evrope {a 90 procent evropanu si je muze koupit}, ale evropske vyrobky si muze koupit tak 1 procento Cinanu, 

ale radeji se nebudu k tomu vyjadrovat

NO COMENT :) 

Co jsem slysel posledni strukturu obyvatel Číny - 11 milionu superboháču - co si mohou koupit vse co chtejí ; 650 milionu - stredni trida a 600 milionu co ma tak 1-2 dolary na den....
posledni skupinu si skrtni a vyjde Ti - ze Cina je o neco vetsi nez Evropa - EU - cca 500 mil obyvatel x Cina 660 mil obyvatel

takze loupez a ztrata pro LEGO company, jako Koh-i-noor, Blata (motorky) apod........   >:(

blackhawk

Bud uplne zakazat dovoz nebo velka cla, cinske vyrobky je zkaza evropskeho trhu. Nekdo by mel udelat testy na plasty z nichz se ty jejich napodobeniny vyrabi,  jestli nejou zdravotne zavadne,

Ondra

Citace od: blackhawk kdy 12.04.2007, 00:26:06
Bud uplne zakazat dovoz nebo velka cla, cinske vyrobky je zkaza evropskeho trhu. Nekdo by mel udelat testy na plasty z nichz se ty jejich napodobeniny vyrabi,  jestli nejou zdravotne zavadne,
Je pravda že to smrdí v zimě když se pořádně zatopí.

mph1

Citace od: blackhawk kdy 12.04.2007, 00:26:06
Nekdo by mel udelat testy na plasty z nichz se ty jejich napodobeniny vyrabi,  jestli nejou zdravotne zavadne,

To by mohla být slušná metla na tenhle plevel ::)

Llevelyn

Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

MildaPajda

Ahoj, dneska jsem u nás v maloměstě objevil další napodobeniny LEGA
přikládám fotky - foceno telefonem přes sklo a mříže

originál -
na několika krabicích LIGAO jsem zahlédl něco ve smyslu: "ditribuci zajišťuje... "  www.madehracky.cz  ale na jejich webu jsem nic nenašel.
Další napodobenina originálu = BELA - tu měli jen jednu - Build Excavator ...
docela se děsim jak moc se to rozmáhá ...  :-\
už to není jen Brick a Cobi ... ale teď ještě další s***y!
Toho LIGAO měli jako fakt hodně. I Biohnusáky, hrady, rytíře atd. ...  >:(

a ceny jak je vidět z fotky jsou cca poloviční...  >:(
chjo .. :(
M.
na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)

JardaL

A hergot. DOkonce se cpou už i do TECHNICu. Tak to je zlý.
A bude hůř.
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

Kubos.cz

CitaceVelmi "zdařilá" napodobenina Biohnusáka prodávaná jako Lego

Prodávaj v podchodě pod hlavním nádražím za 80Kč.

Je tam víc dílu než tam má být a někdy dokonce i jiné barvy (prej, já to nemám)

Jenčula

Alespoň už vím, odkud mám toho hnusného bílého koně z druhé fotografie. Přišel zamíchaný v Legu... >:(  Můj první a doufám že i poslední megablocks.

Thrawn

Já jenom čekám, kdy se to začne velkou měrou objevovat v kw a na BL. Určitě se najde nějaký snaživec, který se rozhodne "vydělat."
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

kupeclega

No to snad ne. To je jako by zažranému fandovi Porsche podstrčili dacii logan >:(

Royde

Ještě jsem to tu nenašel, tak se chci podělit o zkušenost a protože nechci zakládat nové téma, tak pokračuji zde.

Loni na Vánoce (to jsme ještě nebyli nakaženi Legem) jsem klukovi pořídil tohle (viz níže). Koupil jsem to normálně v obchodním domě. Je to nějaký český výrobek, ale na netu jsem o tom nenašel ani ťuk - to u mně ale nic neznamená  ;).
Je to plně kompatibilní s Legem, dá se to kombinovat i to docela dobře vypadá. Ale samo o sobě to vůbec nedrží a kostičky vyskakují, kluk z toho byl poměrně na nervy a já po čase taky. Tak jsme přešli na kvalitu a jsme spokojení.  :D

Jo a stálo to asi  stovku, takze v pohode.

otaznik

Citace od: Roy kdy 28.06.2007, 14:15:42
Ještě jsem to tu nenašel, tak se chci podělit o zkušenost a protože nechci zakládat nové téma, tak pokračuji zde.

Loni na Vánoce (to jsme ještě nebyli nakaženi Legem) jsem klukovi pořídil tohle (viz níže). Koupil jsem to normálně v obchodním domě. Je to nějaký český výrobek, ale na netu jsem o tom nenašel ani ťuk - to u mně ale nic neznamená  ;).
Je to plně kompatibilní s Legem, dá se to kombinovat i to docela dobře vypadá. Ale samo o sobě to vůbec nedrží a kostičky vyskakují, kluk z toho byl poměrně na nervy a já po čase taky. Tak jsme přešli na kvalitu a jsme spokojení.  :D

Další z nechutných kopií....  :-\

hana

Tento celý týden jezdíme s holkou na ORL do Motola.U vchodu na dětské odd. je krám s hračkama,kde jsem koupila jako bolestné nechutně předraženého sysla z Doby ledové.  :o  :'(
V krámku je nabídka dvou mini setíků Lega a také krabice,která nese hrdou značku LEDAI napsanou v červeném čtverečku  v levém horním rohu a na obrázku je Hummer H2.Tak i do zdravotnictví už dorazili.   :(

tazzy

Lol, už napodobují i LEGO šachy - eBay

Shi-So

Ja byl ted na dovce v Krkonosich.
Pres mirne protesty sve drahe polovicky ,jsem ji protahnul kazdym hrackarstvim ,ktere jsme cestou potkali >:D
V koutku duse jsem doufal v nejakou zapomenutou zaprasenou perlu z Lega :D
Lec realita je tvrda a prodava se pouze cinska napodobenina.Z lega jsem nevidel ani kosticku.... :'(

JardaL

Citace od: JardaL kdy 17.05.2007, 18:34:48
A hergot. DOkonce se cpou už i do TECHNICu. Tak to je zlý.
A bude hůř.

Zase další "věrné" napodobeniny.

Tentokrát nějakej "Bela" nebo že by Béďa? :-))

http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=283151

JEstli jsou ale ty indikovaný ceny pravdivý, tak teď před Vánoci po všech slevách by velký terno neudělali.

Ale anglicky be se aspo'n naučit mohli. --- "collection them all :-)))))))) "
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

Shmade

No nevím kam to dát a nové téma mi přijde absolutně zbytečné, ohledně napodobenin Lega je tu témat víc, ale tohle je aspoň relativně mladé :)

Takže: Dneska jsem byl na nákupu v Bille a viděl jsem tam stavebnici Žako.
Jednalo se o hnusnou napodobeninu Dupla aspoň to vypadalo, že to není kompatibilní :) Nijak jsem to víc nezkoumal, na netu jsem našel, že to prodávají třeba tady: http://www.pohadkove-hracky.cz/hracky.php/cPath/28/category/Zako.html ..hnus velebnosti :)

Gibur

Citace od: Mičánek kdy 11.01.2005, 22:41:14
Citace od: Maci kdy 11.01.2005, 19:29:23
Zájemci mohu poslat celý model, ať si taky zanadáváte. Teď koukám, že Mičánek psal ,že by to chtěl, když se ozveš, tak pošlu.

Už jsem na tyto stavebnice v Brně také narazil. Koupil jsem dvě s vojenskou tématikou a jednu z kosmu. Musím souhlasit s Robem (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=142.0), že stavebnice s vojenskou tématikou jsou slušné. Jakákoliv armáda v Legu chybí a tak bude mít COBI s touto tématikou úspěch. Ve vitríně měli sestaveno několik stavebnic a vypadaly velice hezky. Vesmír je přinejmenším trochu zvláštní, hlavně barevné provedení je nevkusné. Mě se také nelíbí.
Kvalita výlisků je ale dobrá a mají dost nových dílků, které by uvítali i stavitelé Lega.
Zaujaly mě hlavně postavičky, protože mají stejnou konstrukci jako Lego. Je to zajímavé zpestření mé sbírky. Nevidím důvod proč nadávat. Kdybych na to měl, tak si tu armádní kolekci koupím celou. Jestli se Ti Maci nelíbí a chceš se jí zbavit, můžeš mi ji klidně poslat.

Jednou jsem dostal od babičky cobi,strašně nekvalitní,brick jsem jednou měl,šláp jsem na kostku,rozbila se,je to ubohá napodobenina,rozhodně nehodlát finanče podporovat zlodějárny,to mičánek:JESTLI SE TI TO LÍBÍ,TAK TO KUPUJ,ALE UVĚDOM SI,ŽE JE TO ZLODĚJÁRNA. >:( >:( >:(
Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."

nesquick

Když jsem byl včera v Tescu,tak mi málem spadla čelist.Naproti legu vidím jednu napodobeninu a před tím ještě jednu. ::)

sam.no

Tak a už na to máme i reklamu v televizi, ráno mezi pohádkama ::) :'(
Římané a Barbaři kostičky od Cobi. :-\

http://www.cobi-wader.cz/index.php?cPath=24_114

A ještě tam píšou:
Všechny stavebnice COBI jsou kompatibilní se stavebnicemi jiných značek

killco

Citace od: sam.no kdy 06.12.2008, 07:21:32

A ještě tam píšou:
Všechny stavebnice COBI jsou kompatibilní se stavebnicemi jiných značek

Asi mali na mysli ostatné čínske stavebnice ;D

Marty713

Kdysi jsem uvažoval o koupi "BVP" (viz obrázek) kvůli některým dílům (podvozek, věž), ale kdybych je pak použil v MOCu už by tu na mě asi nikdy nikdo nepromluvil. Co nepromluvil, zjebali, smazali a zabanovali byste mě. ;D ;D >:D

otaznik

Citace od: Marty713 kdy 06.12.2008, 14:10:16
Kdysi jsem uvažoval o koupi "BVP" (viz obrázek) kvůli některým dílům (podvozek, věž), ale kdybych je pak použil v MOCu už by tu na mě asi nikdy nikdo nepromluvil. Co nepromluvil, zjebali, smazali a zabanovali byste mě. ;D ;D >:D
Odhadl jsi to velmi správně, alespoň z mé strany.  >:D

GNOSIS

Citace od: otaznik kdy 06.12.2008, 16:17:20
Citace od: Marty713 kdy 06.12.2008, 14:10:16
Odhadl jsi to velmi správně, alespoň z mé strany.  >:D
Řekl bych, že by otaznik nepoužil tak ostrá slova, ale výsledek by byl stejný!!!  ;D