(vlastné) Bratislavský Nový most

Založil edward193, 23.12.2008, 11:59:58

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

edward193

Už pred brnenskou výstavou som premýšľal o postavení bratislavského Nového mostu (http://sk.wikipedia.org/wiki/Most_SNP), no nakoniec sa nič nekonalo. Vtedy som mal postavené akurát nejeké návrhy mostného pylónu. A až teraz som sa dostal k stavbe vozovky a natiahnutiu lán. Lego verzia mostu je dlhá 2 m a vysoká 65 cm. Výsledok posúďte sami:

Skyder

Podla mna to je dost slusne. Neviem ci by som mal odvahu pustit sa prave do tochto projektu, preto posielam veliku pochvalu, vydaril sa. Dokonca sa mi este viac paci ako naozaj, a to mozno aj kvoli pouzitiu bielej farby namiesto tej hnusnej sedej /keby ste ho videli nazivo, vedeli by ste o com hovorim  >:D/

Super!

PS: ako si tam presne ulozil tie vrchne stoziare na streche "UFA"?
Skyder

peter

No tak to já budu na druhé straně řeky. Bohužel za mě to je hodně špatný - nelíbí se mi to. Předně bych dodělal základnu toho pilíře aby to opravdu stálo a nebalancovalo na hraně. Dále bych velmi přepracoval vlastní tzv. "UFO". Více se snažil ho zakulatit a celkově mu zjemnit a zladnit tvary a potažmo opět přepracovat napojení (průchod) pylonů. Vozovce by také prospěl nějaký náznak zábradlí, chodníků apod. Tento model bych tedy bral pouze jako koncepční, podle které by se měl postavit již skutečný MOC.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

otaznik

Na fotce vypadá zakončení pylonů jinak, jsou jakoby spojené.
Stavbu bych oživil alespoň jedním (ale raději oběma) břehy a tím zapojením mostu do krajiny.

edward193

Jasne, no, nad všetkými týmito vylepšeniami som premýšľal... Bolo by pekné most napojiť na oba brehy, pod mostom postaviť aspoň náznak modrého Dunaja s nejakou tou lodičkou, na cestu dať mini-autá atď. No pravdupovediac sa mi nechce do tohoto modelu investovať ďalší čas. Chcel som si skúsiť, či vôbec niečo ako bratislavský most dokážem postaviť...

MwK

Ak mám pravdu povedať,mne tam tá šedá chýba a ako napísal peter,chcelo by to trošku zaobliť... :-\
Už to nieje tá klasická "Bystrica"... :-\

Ale chválim že si sa do niečoho takého pustil,ale tento projekt by naozaj vyžadoval viac práce... ;)

Inak,nemohol by si spraviť aj bližšie foto cesty?
Niesom si istý ako si ju spravil,teda chcel by som si to overiť. Ďakujem... :)
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

edward193

Citace od: MwK kdy 23.12.2008, 16:01:30

Inak,nemohol by si spraviť aj bližšie foto cesty?
Niesom si istý ako si ju spravil,teda chcel by som si to overiť. Ďakujem... :)

Dúfam, že takto to stačí... Inak rovnakú cestu som mal postavenú aj na Nuselskom moste (http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=145264).

MwK

Citace od: edward193 kdy 23.12.2008, 16:24:39
Dúfam, že takto to stačí... Inak rovnakú cestu som mal postavenú aj na Nuselskom moste (http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=145264).
Jasné,stačí,ďakujem... :D

Myslel som že si to tak spravil,musel si sa natrápiť už len stou cestou... :)
Dosť únavná a opakujúca sa stavba... ;D
Inak,staval si ju nanovo či ti ostala s toho mosta?
(pri ktorom som nezaregistroval žeby si bol autor,pekná práca ;))
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

edward193

Citace od: MwK kdy 23.12.2008, 16:44:51
Dosť únavná a opakujúca sa stavba... ;D
Inak,staval si ju nanovo či ti ostala s toho mosta?
(pri ktorom som nezaregistroval žeby si bol autor,pekná práca ;))

To hej, bola to celkom nudná "pásová výroba" =)
Nie, z Nuselského mosta neostala už ani kocka na kocke, cestu som staval nanovo.

Anatyt

Citace od: edward193 kdy 23.12.2008, 15:28:32
Jasne, no, nad všetkými týmito vylepšeniami som premýšľal... Bolo by pekné most napojiť na oba brehy, pod mostom postaviť aspoň náznak modrého Dunaja s nejakou tou lodičkou, na cestu dať mini-autá atď. No pravdupovediac sa mi nechce do tohoto modelu investovať ďalší čas. Chcel som si skúsiť, či vôbec niečo ako bratislavský most dokážem postaviť...

Nedokazes. ;) Nad mostom SNP (Novym mostom) som uvazoval uz aj ja dlhsie. Zial z architektonickeho hladiska je tak navrhnuty, ze z LEGA ho v rozumnej mierke postavit NEJDE!

1) Piliere sa zuzuju od paty k vrcholu, navyse su naklonene v osi X aj Y, cim sa smerom hore priblizuju k sebe. Uz toto je z LEGA v rozumnej mierke nerealizovatelne, ak chces zachovat autenticitu.
2) Kaviaren Bytrica (UFO) by sa z LEGA dala realizovat paradoxne prave v malej mierke z velkych "Radar dish" umiestnenych proti sebe. Vo velkej mierke by to trebalo riesit zlozitejsie.
3) Samostna mostovka je dost zaoblena, nakolko most nema ani jeden pilier vo vode (v Europe su take len 2). A tento obluk by sa v malej mierke nedal nejako rozumne zrealizovat. Vo velke by sa dal klasicky odskokmi o 1 Tile (Plate).

Pozeral som aj vykresy mostu, lebo fakt som sa nad tym zamyslal, ale... fakt v rozumnej mierke sa to verne z LEGA napodobnit zatial neda. ;/

Ondrej

Napadlo mě použít přímo UFO , ale pořád to bude asi moc malé .
http://peeron.com/inv/parts/30117

edward193

Citace od: Anatyt kdy 23.12.2008, 17:20:03

Nedokazes. ;) Nad mostom SNP (Novym mostom) som uvazoval uz aj ja dlhsie. Zial z architektonickeho hladiska je tak navrhnuty, ze z LEGA ho v rozumnej mierke postavit NEJDE!

1) Piliere sa zuzuju od paty k vrcholu, navyse su naklonene v osi X aj Y, cim sa smerom hore priblizuju k sebe. Uz toto je z LEGA v rozumnej mierke nerealizovatelne, ak chces zachovat autenticitu.
2) Kaviaren Bytrica (UFO) by sa z LEGA dala realizovat paradoxne prave v malej mierke z velkych "Radar dish" umiestnenych proti sebe. Vo velkej mierke by to trebalo riesit zlozitejsie.
3) Samostna mostovka je dost zaoblena, nakolko most nema ani jeden pilier vo vode (v Europe su take len 2). A tento obluk by sa v malej mierke nedal nejako rozumne zrealizovat. Vo velke by sa dal klasicky odskokmi o 1 Tile (Plate).

Pozeral som aj vykresy mostu, lebo fakt som sa nad tym zamyslal, ale... fakt v rozumnej mierke sa to verne z LEGA napodobnit zatial neda. ;/

No osobne si myslím, že všetko, čo sa dá predstaviť sa dá aj postaviť ;)
Možno to z predchádzajúcich fotiek nebolo patrné, ale piliere mám naklonené v dvoch osiach...
Inak čo sa týka zaoblenej vozovky: v prípade, že postavíš z Lega 2m dlhú vozovku, ver mi, že je to celkom ohybné ;) Takže by to bolo otázkou ukotvenia mostu na brehu a natiahnutého lanka.

Anatyt

Ja Ta rozumiem. Len ide o tu autenticitu modelu. Kaviaren by mala mat oblejsiu strechu aj spodok, piliere su hore spojene a zakoncene terasou, mostovka by mala mat zapustene chodniky... A cele by to mozno bolo realnejsie v original sivej farbe (chapem, ze nemas tolko sivych dielikov). Ver mi, ten most postavit z LEGA nie je take lahke. Ak teda chces aby vystihoval ako model original.

Robbed

Citace od: Anatyt kdy 23.12.2008, 17:20:03

No tak podle mě zrovna tohle postavit jde, a to celkem věrně. Edward byl hodně blízko. Chtělo to akorát doladit drobnosti - kulatější disk, pilíře nakloněné více k sobě, prohnutá vozovka, postavit břeh.
Měl bych mít teď někdy čas, takže schválně to zkusím postavit.

Anatyt

No super, som zvedavy! :) Ja som nad tym len v hlave rozmyslal, ale ja som detailista, takze mozno moc narocny. Zijem v Bratislave, ten most vidim casto a tie piliere samotne sa kazdy sam o sebe zuzuju... no podla mna v nejakej normalnej mierke to postavit verne nejde. Keby to malo byt vacsie, tak mozno. Ale skus! Je to vyzva. :) Som vazne zvedavy. Vsimaj si hlavne fotky tych pilierov, to je "jezek v kleci". :)

S.t.a.l.k.e.r.

Má to svoje chyby, ale vôbec to  nie je zlé. Mne sa páčia tie laná, vyzerajú celkom verne. Ja by som modelu vytkol určitú "plochosť", na moste SNP je pod vozovkou lávka pre peších, ktorá robí konštrukciu mosta robustnejšou. Chýba detailný pohľad zboku.

edward193

Citace od: Anatyt kdy 23.12.2008, 18:18:59
... chapem, ze nemas tolko sivych dielikov...

Fakt netuším, z čoho tak usudzuješ...

Anatyt

Tak mozno si ho chcel spravit v inych farbach. :) Pohodka. ;) Len v reale je ten most svetlosivy a nie cierny. :) A ma chodniky o poschodie nizsie ako vozovku... :)