(Vlastní) Návěs + original Lego truck

Založil Ondrej, 04.12.2008, 15:10:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ondrej

Posílám foto návěsu , ten originál na most se mi moc nelíbil , tenhle je prvotina tak třeba ho ještě zlepším

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]

peter

I mě se to celkem zamlouvá. Ohledně vysypání, ani já si s ním nejsem moc jist - nebylo by foto ve výsypné poloze? Jinak mám i menší technický dotaz a to, jak jsou upevněné ty příhrady? Podle fotek to vypadá, že vše drží jen silou vůle.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Ondrej

Citace od: banana.com kdy 04.12.2008, 15:19:43
Není to špatné, ale pokud soudím správně, má to být návěs výsypný zadem? Pokud ano, nezdá se mi tento typ návěsu v dlouhém provedení, viděl jsem ho jen v krátkém či v kombinaci s vlekem. Délka návěsu tak jak ho máš postavený by neumožnila vysypat náklad, protože přesah přes zadní nápravu je dlouhý a při větším výklopném úhlu by korba brala o zem..Píst by také musel být na tu hmotnost zdvojen či tak něco, ale nejsem odborník přes kamiony, tak se můžu mýlit. Každopádně víc by mi tam seděla skříňová nástavba..

To je pravda , zkusím posunout nápravy vleku dozadu , a vymyslet zvedání a tochu zkrátit tu zadní část , aby vypadala jak u kamionu .

eNTy

Mně se zase zdá, že je ta korba strašně vysoká, takovou jsem ještě neviděl.

Ondrej

Tady je uchycení v korbě

Ondrej

Dlouhá korba jak máš ty nacvaklá na samostatný tahač = návěs
vlek - připojen přes pevné rameno a vzduchotechniku k tahači s fixní nástavbou do tandemu
přívěs - připojen přes závěsné zařízení k tahači s fixní nástavbou

Dlouhá korba jak máš ty nacvaklá na samostatný tahač = návěs , takhle bych si to asi představoval , jen když pod to hodím ještě ten návěs na kterým to pojede tak to bude zas o trochu vyšší . Budu muset ubrat tu jednu řadu co jsem přidal protože se mi to zdálo nízký asi

Ondrej

Citace od: peter kdy 04.12.2008, 15:23:42
I mě se to celkem zamlouvá. Ohledně vysypání, ani já si s ním nejsem moc jist - nebylo by foto ve výsypné poloze? Jinak mám i menší technický dotaz a to, jak jsou upevněné ty příhrady? Podle fotek to vypadá, že vše drží jen silou vůle.

Výsypná poloha zatím vůbec není , ale zítra na to vlítnu , dneska musím ještě do školy .

Už to mám promyšlený doufám , že nenarazím na zádrhel , použiju pár technik dílů na návěs , a ten píst trochu schovám do tý korby , tím že pro něj udělám mezeru , která nebude zvenku vidět , zítra večer to tu bude .

germik

líbí se mi to víc než most, :o ale vysejpat by to nešlo vůbec, ani prázdný ;). jinak je to ale dobře provedený 8)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Shmade

Není to špatné, ale pokud soudím správně, má to být návěs výsypný zadem? Pokud ano, nezdá se mi tento typ návěsu v dlouhém provedení, viděl jsem ho jen v krátkém či v kombinaci s vlekem.......

Takové návěsy existují a jezdí normálně...

eNTy

Citace od: Shmade kdy 05.12.2008, 15:32:43
Takové návěsy existují a jezdí normálně...

Na te fotce je videt, ze naves je nahore prakticky zarovnany s kabinou. Uber tak 2 bricky z vysky.

Ondrej

Dobře , uberu a dám nápravy dozadu . Bohužel jsem to dneska nestih , brigáda na rally strahov zabrala moc času a zítra znova. Do neděle to snad bude . Kanal by mohl vyprávět jak je to s mým dodržováním termínů .

Ondrej

Posílám slíbené foto , sice se spožděním .
Tu hydrauliku si takhle nedokážu v reálu představit takže je tam jen tak aby se neřeklo .

peter

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Pepan

Řekl bych, že to vypadá dokonce velmi dobře!  :D mi osobně se to opravdu líbí, dobrá práce  ;)

grohl

Taky souhlasím a přidávám chválu. Přestavba se jednoznačně povedla. ;)

Ondrej

Moc děkuju ,
ale ještě musím sjednotit návěs pod korbou , ta šedá tam moc nejde .

Teď  pracuju na 8 studovém vagonu a lokomotivě . Ten vagon bude podobný jako návěs , nevím jak to bude vypadat tak jsem zvědavej