Sety 8295,8294

Založil Bořek Stavitel, 22.10.2008, 13:44:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Bořek Stavitel

Zdravím všechny příznivce lega.Chci se zeptat na váš názor ohledně tyhle setu 8295,8294,který podle vás je lepší?
Podle mě je lepší 8295 má víc dílku a víc se mi líbí,ale taky se mi libí i set 8294.
A ještě sháním nějaký dobrý set jaky by jste mi doporučili.Nejradši bych chtěl set 8455 nevíte kde bych ho mohl koupit?Nebo 8421?
Díky za odpovědi

Jamesek

Oba jsou super. Co se týče speciálních dílků a hratelnosti, jsou na tom obdobně. Výběr je tedy jen subjektivně podle líbivosti. Doporučuji našetřit a opatřit si oba ;)
Starší sety kup v cizině, návod je na fóru (hledej nákup lega ze zahraničí).

okerol23

Lego 8455 aj 8421 sa nachádza napr. aj v tejto predajni
http://www.legacik.sk/legacik/

Bořek Stavitel

Prosím vás mohl bych poprosit o návod jak nakupovat na Bricklinku?
Nebo kde bych ho našel díky moc.
Nevíte kolik tak stojí poštovné i s clem?Mohlo by to být i 1000Kč?

Shmade

Projdi si sekci obchody...  řeší se to tam všude možně, třeba tady http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=190.0 se určitě něco dozvíš, ale projdi si i ostatní témata, odpověďi tam určitě najdeš.

Bořek Stavitel

Díky našel jsem co jsem potřeboval,ale radši nebudu nakupovat lego přes BL.
Je to dost také ošemetné.
Budu si kupovat sety 8295,8294.Chci dát na set 8294 třetí píst.
Neměli by jste někdo obrázky setu 8294 s třetím pístem?
díky za odpovědi

Colonel32

Citace od: Bořek Stavitel kdy 29.10.2008, 09:45:53
Díky našel jsem co jsem potřeboval,ale radši nebudu nakupovat lego přes BL.
Je to dost také ošemetné.

a na to si prisel jak?

Bořek Stavitel

Co jsem si tak četl tak je tam spousta rizik a je to dost taký komplikovaný.
Nechat si dovézt až z Ameriky,nebo z jiných států lego.
A clo je dráhy podle mě je to nevýhodný.
Velké plus je že tam jsou dost super sety Lega Technic

Colonel32

Citace od: Bořek Stavitel kdy 29.10.2008, 12:50:53
Co jsem si tak četl tak je tam spousta rizik...

Z BL? BLbost.

...je to dost taký komplikovaný...

Z BL? BLbost

...A clo je dráhy podle mě je to nevýhodný.

To asi pro kazdeho, ale me celnici rikali, ze clo se pocita 4% z udane ceny, ale pokud clo vyjde pod 1000kc, tak ho neuctuji - tz. DPH (19%) jsem platil uz nekolikrat, ale CLO jeste ani jednou.

Bořek Stavitel

Jo však to je tvůj názor.Mě se nejlíp nakupuje z německých stránek a slovenských samozřejmě z českých.
To už je podle toho jak je kdo naučený.
Jinak nemáte někdo ty fotky toho setu 8294 s třetím pístem?
Nebo třeba vylepšený tenhle set.
Díky za příspěvky chtěl bych se inspirovat

ass

Citace od: Bořek Stavitel kdy 29.10.2008, 17:51:06
Jo však to je tvůj názor.Mě se nejlíp nakupuje z německých stránek a slovenských samozřejmě z českých.
To už je podle toho jak je kdo na učený.
Jinak nemáte někdo ty fotky toho setu 8294 s třetím pístem?
Nebo třeba vylepšený tenhle set.
Díky za příspěvky chtěl bych se inspirovat

Nechceš si místo bagru radši koupit učebnici češtiny? Na to, kolik Ti je, je Tvůj písemnej projev strašnej.

Bořek Stavitel

Ne nechci,já vím že je strašný,ale tak co už.
Jak vidím tak mi nikdo tady nepomůže.Tak nic díky za váš čas už nebudu otravovat

grohl

Zkus si projít brickshelf, youtube a podobně. Zatím jsem sám na verzi 8294 se třemi actuatory nenarazil a vzhledem k tomu, že sám mám pouze dva z tohoto setu, tak ji ani vyzkoušet nemohu. Moje volby setů pro tento rok byly jasné - 8294 a 8297 ( původně jsem ještě plánoval 8292 ).

Bořek Stavitel

A co by jsi řekl setu 8295?
Chci si taky pořizovat 8297 je to fakt super set,ale na to jak je velký má málo dílků.To je jen můj názor jinak je super

TomKQT

Citace od: ass kdy 29.10.2008, 18:11:09
Nechceš si místo bagru radši koupit učebnici češtiny? Na to, kolik Ti je, je Tvůj písemnej projev strašnej.
Říkává se něco o zametání před vlastním prahem...
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

Bořek Stavitel

To jako myslíš mě?

lordivan

Čo sa týka mňa odporúčal by som ti vyberať skôr z 8297 vs. 8295. Ale skôr asi 8297 kvôli 2 krátkym kardanom a tým 2 kĺbom v zadnej náprave.

Bořek Stavitel

Já chci si koupit oba sety.
Našel jsem na Brickshelfu obrázek ohledně setu 8294.Místo třetího pístu by se to mohlo udělat tak to.
Co vy na to?

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]

grohl

Vzhledově ta úprava nic moc a nevím, jestli je to záměr, ale vidím tam nepřipojené díly. Navíc radlici někdo hodně ubližoval.

K tvému dotazu.
8297 opravdu nedisponuje velkým počtem dílů, ale šedivé panely( třesu se na ně  jak malej fracek), světla a další nové dílky jsou pro mě dostatečnou motivací ke koupi. V současnosti už kupuju sety hlavně kvůli novým dílům, protože běžných dílů mám přehršel.
8295 se mi osobně také líbí, (nejen díky alternativnímu modelu) ale po prostudování seznamu dílků mi tenhle set vypadl nejslaběji.

8294 jsem sehnal s protrženou krabicí za 880 a za kolik mi zaplatila přítelkyně za 8297 je už její věc. ;D

Bořek Stavitel

A co říkáte na set 8480 ;)?

TomKQT

Citace od: Bořek Stavitel kdy 30.10.2008, 14:51:10
A co říkáte na set 8480 ;)?
To je trochu jiná generace. A to ve všem - vzhled krabice i návodů, "typ" Technic (studless vs studded), elektro řada (9 V vs PF) ...
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

Bořek Stavitel

To máš pravdu :)
A co říkáte na tohle.Mě osobně se mi to líbí :)

lordivan

Ten kamión som tu už videl ale ak máš možnosť kúpiť 8480 tak to využi a ber. Hŕŕŕba bielych kociek, dvojstupňová prevodovka, 1x9v motor svetelné vlákna a....... MIKROMOTOR ktorý neviem či v inom sete zoženieš. Mimochodom skúšaš možnosti alebo sa fakt nevieš rozhodnúť?

Bořek Stavitel

Ne,to ne jen jsem si na ten set 8480 vzpomněl a tak jsem chtěl vědět váš názor na něho.
Jinak já jsem rozhodnutý chci jsi kupovat sety 8295,8294,8421 a 8275.
Set 8275 se mi fakt dost líbí,ale je tam dost málo dílků na to jak je velký.
Jen pouze se ptám na váš názor.
Líbí se vám ten kamion?

TomKQT

8421 vřele doporučuji. Je to perfektní zásobárna dílků s opravdu velkou variabilitou (včetně relativně hodně klasických non studless), která je ještě podpořena přítomností jak pneumatiky, tak elektromotoru (i když bohužel el. motor je z trochu slepé vývojové uličky).

Bořek Stavitel

To je tedy pravda to má snad i nejvíc dílků co jsem kdy viděl.Ale to padající rameno mi vadí,protože nemám další pár pneumatických pístů,aby mi tak nepadalo. Nevíte jak se to dá nějak jinak vyřešit?

Colonel32

Citace od: TomKQT kdy 30.10.2008, 08:31:07

Ano to se skutecne rika, a zrovna bezduvodne navazeni-se do Asse by se dalo povazovat za zatracene nezameteny prah.

TomKQT

Citace od: Colonel32 kdy 30.10.2008, 20:20:12

Ano to se skutecne rika, a zrovna bezduvodne navazeni-se do Asse by se dalo povazovat za zatracene nezameteny prah.
Bezdůvodně to rozhodně nebylo (pokud již tedy přistoupím na to, že bylo navážení se). Mi "písemnej projev strašnej" trhá oči. Normálně bych to naprosto bez reakce přešel, protože jsem tolerantní a koneckonců je to fórum o Legu a ne o gramatice. Ale napadnout někoho za češtinu příspěvkem, ve kterém je takové zvěrstvo.... To si přímo o "zametání před vlastním prahem" říkalo.

ass

Citace od: TomKQT kdy 30.10.2008, 20:23:34
Citace od: Colonel32 kdy 30.10.2008, 20:20:12

Bezdůvodně to rozhodně nebylo. Mi "písemnej projev strašnej" trhá oči. Normálně bych to naprosto bez reakce přešel, protože jsem tolerantní a koneckonců je to fórum o Legu a ne o gramatice. Ale napadnout někoho za češtinu příspěvkem, ve kterém je takové zvěrstvo.... To si přímo o "zametání před vlastním prahem" říkalo.

Ano, je to hovorově, ale ne špatně, AFAIK.

TomB

Přesně tohle sem chtěl říct assi, předběhlsi mě.
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!