(vlastní) Dům

Založil Pepan, 09.10.2005, 14:16:27

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pepan

Možná si někdo vzpomenete na komiksovou postavičku Skrblíka Mckváka. Docela se mi líbil ten jeho Trezor, ve kterém bydlel. Zkusil jsem ho postavit a tak to dopadlo. Chtělo by to barevně sladit ale uz nemám kostky. Co říkáte? 

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]

Pepan

Po patrech se to dá rozdělat, kvůli údržbě. A ještě pohled z boku.

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]

Teddy Bear

Jen detail, ten terzor byl na travnatym kopci (ano, BYL jsem stalym ctenarem Kacera Donalda)
Buďte sami sebou!!!

rdk

Detail č. 2: Jmenoval se "Krkoun Skrblík".  ;D 8) (Scrooge McDuck)

Colonel32

me oci trpi....

betakaroten

Citace od: rdk kdy 09.10.2005, 14:59:04
Detail č. 2: Jmenoval se "Krkoun Skrblík".  ;D 8) (Scrooge McDuck)
Scrooge = skrblík, krkoun, držgrešle
McDuck = McKachna, McKačer

Detail č.3: ten dům vypadá spíš jako slumový mrakodrap.

chadzi

pripomina mi to detstvi kdyz sem nemel dost kostek od jedne barvy  ale aspon sem se snazil ty stejna barvy davat k sobe :P

Pepan

S těma barvama to bude horší, normalní kostky mi došly. Vyšlo mi to jen tak tak.  :'(   Ale možna by šlo udělat každe patro jednou barvou. Ale i tak mi bude chybět. :( 

Mates

Citace od: pepan kdy 10.10.2005, 16:34:52
S těma barvama to bude horąí, normalní kostky mi doąly. Vyąlo mi to jen tak tak. :'( Ale moľna by ąlo udělat kaľde patro jednou barvou. Ale i tak mi bude chybět. :(
...to nevadí, je to problém každého, kdo začíná. Zkus alespoň sladit ty barvy(jak psal chadzi), jak ti to tvoje sbírka dovolí, uvidíš, že hned to bude mít jiný vzhled. ;) :D

Micho

Inak tie interiéry vyzerajú celkom zaujímavo. nechýbajú dokonca ani schodištia. Chcelo by to detaily interiéru.

Inak málo okien. Musia tam veľa svietiť - minú dosť peňazí na elektriku. Alebo sa ráta s otvorenou zadnou stranou?  ;)

hobby

Znáš jméno F. Hundertwasser? Byl to slavný rakouský architekt (před pár lety zemřel) proslavený různými kuriózními, bláznivými a barevnými stavbami, kde je dovoleno doslova vše! Můžeš tvrdit, že ses jím nechal inspirovat, ale to by pak chtělo "přitvrdit" co do tvarosloví i barevnosti ;).

Pepan

Chtěl jsem objednat nějaké další kostky pro dokončení, okna, pár dveří a základní kostky na barevnost. Jenže je mi 14 a rodiče moc dajní nejsou. Nafotím ještě ty interiéry, každé patro. 

Mates

Citace od: hobby kdy 10.10.2005, 17:03:26
Znáą jméno F. Hundertwasser? Byl to slavný rakouský architekt (před pár lety zemřel) proslavený různými kuriózními, bláznivými a barevnými stavbami, kde je dovoleno doslova vąe! Můľeą tvrdit, ľe ses jím nechal inspirovat, ale to by pak chtělo "přitvrdit" co do tvarosloví i barevnosti ;).
Tak já jsem viděl dokument, kde ukazovaly jeho domy a bylo to opravdu hooodně zajímavé. Až nyní, když jsi to zde připomenul, tak trochu v té pepanové stavbě vidím jeho stavby :D ;D

Micho

Tak odkazov na F. Hundertwasser je fakt "milión", je to dosť husté. Napr. priamo tu. Také niečo som ja osobne reálne nevidel. Aj fotiek je tam kopec, napr. niečo panelákové farebne v mixe napr. toto. Mne to síce osobne veľmi nereže, takto by som svoj domček asi neriešil, ale na pozretie to myslím stojí.

Pepan

Zde jsou fotky interiéru. Seřazené jsou od spoda na horu.

Pepan

Tady jsou další:

Pepan

Poslední tři:

Colonel32

me oci opet trpi...

hele, tak at jen nekrtizuju, mam takovy napad... snaz se davat kostky stejne barvy k sobe, a az to vyfotis, tak to preved do cernobileho modu, cimz vynikne konstrukce, a v podstate zaniknou barevne rozdily

Micho

-> pepan: Vnútro je ale veľmi dobré. Kopec detailov. Dokonca je tam aj škola a na inom poschodí zbrojnica! A fotky sú veľmi dobré spravené, super ostré. Čím to fotíš?

Mates

Skoro bych i řekl, že z mého pohledu je to odvaha pustit se do tak poměrně velké stavby, i když samotný autor hned na začátku ví, že možná nebude mít dostatek kostek na dostavení svého modelu(domu), což mnohdy spoustu lidí odradí hned na začátku :-\.
Takže za odvahu určitě dávám velké PLUS ;), ale jak píše C32 a zmínil jsem to i já, zkus dát co nejvíce stejných barev k sobě, případně vytvořit barevné kreace ve formě pruhů, obestaveb. Bude to složité, vím to, ale když se ti to podaří, bude to o 150% lepší! Věř nám ;) ;D

Pepan

Citace od: Micho kdy 12.10.2005, 19:14:08
-> pepan: Vnútro je ale veµmi dobré. Kopec detailov. Dokonca je tam aj ąkola a na inom poschodí zbrojnica! A fotky sú veµmi dobré spravené, super ostré. Čím to fotíą?
Díky za pochvalu. Sice to není škola, ale pokus o kancelářské patro. Ti panáčci mají být úředníci. Fotím 2 megapixelovým foťákem FujiFilm. :)

peter

Pro to barevné sladění bych Ti doporučil jednu věc. Sesyp si k sobě na hromádky dílky od stejné barvy a z nich pak postupně stav. Aspoň hned na začátku uvidíš kolik si toho můžeš z příslušné barvy postavit.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Pepan

Všem moc děkuji za rady, příště budu zase o něco chytřejší ;D

Maci

Líbí se mi  jak máš přístupná jednotlivá patra. To je přesně to, co mnoha na venek dokonalým budovám z lega chybí - ta reálná možnost si s tou stavbou opravdu hrát. S barvami si nelam hlavu a nedej se odradit, ono se to vytříbí, já jsem zpočátku měla všechno strakatý. Jinak ale  ta černobílá fotka, jak geniálně napadlo Colonela, by možná byla řešení jak vyzdvihnout tvar a funkčnost a potlačit nedostatky v sladění kostiček.