(Vlastní) Hlídka VB + kriminalista+lupič (pan Potměšil)

Založil Imperial Unicorn, 02.09.2008, 18:53:58

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Imperial Unicorn

V recenzi na Indyho jsem se zmínil že minifig ruského plukovníka lze použít na figurku příslušníka Veřejné bezpečnosti (Pro mladší - tak se nazývala policie za minulého režimu). Současně můžete - ba musíte použít indyho brašničku protože podobnou tašku příslušníci (neboli orgáni) opravdu nosili. Necháte li minifigovi zelenou čepičku máte příslušníka pořádkové služby VB, dáte li mu bílou máte příšlušníka dopravního.  Kromě příslušníka jsem z figurek prof. Jonese a Rafana vytvořil kriminalistu, torso s bundou k tomu přímo vybízí,tehdy byly podobné bundy mezi muži velice populární (aspoň co vím z dobových katalogů). Z hlavy ruského vojáka (který mi trochu připomíná známého herce pana Jana Potměšila,jež často hrál záporáky a indyho hučky + nožiček vznikl ukázkový zločinec.Celý pan Potměšil v jedné dobové detektivce  ! ( Nevím již ve které ale v jedné takovýhle kloubouk měl.)

Bezpečnostní složky ať už se jmenují jakkoliv a slouží jakémukoliv režimu nemohou být bez aut sestavil jsem proto  hlídkové vozidlo. Původně jsem uvažoval o zcela retro autíčku ve stylu 80.let,bohužel nenašel jsem žluté blatníky a tak jsem byl nucen trochu improvizovat. Nakonec z toho nevznikla "120" ale spíš Olcit (ve kterém vé bé nejspíš nejezdilo). Protože minifig musí mít v autě sundanou čepici nakonec z toho vznikl VB kabriolet(Což jest  totální úlet,sice se tu vyráběla krásná Škoda Felicia ale určitě ne v ´80 letech a můj výtvor má do elegantních tvarů roadsteru od Škodovky dost daleko.Třeba je to nějaký prototyp. Scénu dokresluje zcela neupravené nákladní auto,zde suplující známou Pragu Vé Tři es (anebo Tatru 111 -račte si vybrat). Jak vidno z nových minifigurek ze série Indiana Jones lze postavit ukázkové  figurky zcela zapadající do Československé reality 70-80.let 20.století a umožňuje tvorbu různých retroscének z této doby.Neupravené ruské vojáčky lze samozřejmě použít jako pěchotu ČSLA,zelené kostky ze setů věnující se křišťálové lebce lze využít při stavbě vojenské techniky sloužící leckdy v armádách ČR a SR dodnes atd... Jen houšť TLC ! Jen houšť !   

otaznik

No, tak já nevím. Mám z toho rozporuplné pocity.

Na jedné straně pěkná retromyšlenka, na straně druhé podle mého nic moc zpracování. Když už zpracovávat takovéto téma, tak se vším všudy, tedy i s pokusem o Škodu 120 nebo žigulíka. Takhle je to z mého pohledu vytvořené jen na půl, jen kvůli prezentaci minifiga. 

Imperial Unicorn

Rád bych vytvořil něco lepšího ale schází mi potřebné žluté dílky. Tedy hlavně ty blatníky. Uvažuji o koupi setu 4939 Skvělá auta, ale ani tam žluté blatníky nejsou. Jediné dostupné žluté blatníky jsou u 7731 Poštovní dodávka ovšem jsou kulaté. Zkusím brzy tento set zakoupit a uvidím co z toho vznikne. 

otaznik

Citace od: Imperial Unicorn kdy 02.09.2008, 20:39:21
Rád bych vytvořil něco lepšího ale schází mi potřebné žluté dílky. Tedy hlavně ty blatníky. Uvažuji o koupi setu 4939 Skvělá auta, ale ani tam žluté blatníky nejsou. Jediné dostupné žluté blatníky jsou u 7731 Poštovní dodávka ovšem jsou kulaté. Zkusím brzy tento set zakoupit a uvidím co z toho vznikne. 
Za cenu poštovného ti klidně 2 pošlu.  ;)

Ondrej

Možná by bylo lepší trochu větší rozměr, dá se tam dát více detailů ,třeba šířku na šest studů. Nějak vyrobit nápisy VB a hlavně modrej maják,oranžovej mi moc nesedí a hlavně byli modrý.
Nápad je to hezkej doufám že bude pokračovat

JerryT

Jj, souhlas s 6 studama, na 4 se toho moc vymyslet nedá. Pokud by se omrzel žigulík, navrhuju osmistudovou Volhu  :)

Imperial Unicorn

Já vím že majáky byly modré ale konkrétně zrovna tenhle díl modrý nemám,trochu pochybuju že by v dark blue vůbec existoval. Proto je tam červený,zkoušel jsem i jiné alternativy - toto vypadalo nejlépe.

otaznik

Citace od: Imperial Unicorn kdy 03.09.2008, 08:03:58
Já vím že majáky byly modré ale konkrétně zrovna tenhle díl modrý nemám,trochu pochybuju že by v dark blue vůbec existoval. Proto je tam červený,zkoušel jsem i jiné alternativy - toto vypadalo nejlépe.

Brick 2 x 2 round v TrBlue existuje - viz. tento odkaz.

Imperial Unicorn

Tak se moc omlouvám za mystifikaci. Mohu zodpovědně prohlásit že tento díl doma nemám. Žádný ze setů kde se nacházel nevlastním. Takže se spokojím s červeným majákem.

JimB

Pěkná 4-studová 105ka je tady. MOC č.4 oddíl fotek B, musíš si ale počkat než se načtou všechny fotky. K tomu aby si ze 105 udělal 120 ti stačí akorát 2 TrRed a 2 Clear plate 1x1. Jedinou nevýhodou je, že se do ní vejde jen jeden minifig a že má jen 2 dveře. Imho nebude problém maják postavit třeba i z obyčejných plate 1x1 round v TrBlue barvě.
Moje BS galerie k prohlédnutí zde

peter

Citace od: JimB kdy 03.09.2008, 15:02:09
Pěkná 4-studová 105ka je tady.

Omlouvám se moc, ale já v tom Š105 nepoznal :-[ Snad v šesti-studu půjde udělat líp.

Citace od: JimB kdy 03.09.2008, 15:02:09Imho nebude problém maják postavit třeba i z obyčejných plate 1x1 round v TrBlue barvě.

Co se týká majáku, tak pro 4 stud by plates 1x1 round byly asi dobré, ale pro šestistud to už bude chtít ten 2x2 round, přeci jen dřív ten maják byl opravdu hodně velký.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Micho

Mám tu od známeho z Bratislavy (KLF) 6 studové modely spracované v CAD-e. Jedná sa o Ladu 1200, Ladu 2104 a Ladu Niva. Mne sa to zdá celkom slušné ...   8)

Imperial Unicorn

Velice pěkné. Mě se LCad bohužel nepovedlo rozchodit. Asi jsem na to antitalent.

5o

Zaujímavé, Lada 1200 mi trochu pripomína Wartburg. Ďakujem za inšpiráciu.
Preto lebo Lego...

peter

Návrhy to jsou sice svým způsobem jednoduché, ale líbí se mi. Jediné co bych trošku upravil jsou blatníky, tyto hranaté to dost kazí.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Splinter

Ahoj, už dlhší čas čas sledujem rôzne weby s LEGO tématikou no nezvyknem do nich prispievať. Ale keď som si všimol túto diskusiu nemohol som si pomôcť a jedno autíčko pre verejnú bezpečnosť je na svete.