Lego vs jiné hračky

Založil eNTy, 09.08.2008, 20:47:50

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

eNTy

Dnes odpoledne jsem svému 1,5 letému synovi koupil Duplo bagr. Při té příležitosti mne napadlo, že jsem mu před pár měsící z Ameriky jiný (non-Lego) dovezl a tak to není špatná příležitost udělat srovnání.

Duplo Digger 4986

Cena $23 (V čechách v akci 350,-)

+ příslušenství (pajdulák, značky, apod.)
+ je to LEGO  ;)
- špatný pohyb pásů, dítě nedokáže ručne manipulovat s ramenem (smysluplně)
- dražší

Caterpillar Lights and Sounds Loader

Cena $20 (v čechách se možná ani neprodává)

+ světla, realistické zvuky, vibrace, pohyb
+ 4 knoflíky pro pohyb vpřed/vzad, instrukce a muziku
+ páka pro ovládání lžíce nahoru/dolů
+ vysoká kvalita
+ nezničitelný, speciální plast, co se ohýbá, ale nepraskne
+ nezničitelný, všechny motory mají "saver" - při odporu jedou naprázdno
- nemá pajduláka

Musím uznat, že ve srovnání hratelnosti Lego prohrává, protože po 5 minutách Lego bagru se prcek vrátil ke svému CATu se kterým vydrží hodiny. A dává mu pořádně zabrat, ale absolutně geniální kontrukce je opravdu nezničitelná - narozdíl od Lega, které - jak píše salam- nevydrželo.

Uznávám, že Lego (i Duplo) je Lego, a co ho dělá tou nejlepší hračkou je kombinování, ale z pohledu jednoho setu ho často konkurence válcuje. Obzvlášť asi pro menší děti, které ještě nedocení koncept dílků a vlastních staveb.

otaznik

IMHO LEGO je smysluplné pro starší děti než 1,5 roku.

eNTy

Citace od: otaznik kdy 09.08.2008, 21:30:23
IMHO LEGO je smysluplné pro starší děti než 1,5 roku.

No, některé Duplo je od 1,5 roku, ten bagr je uveden 2-5. Například s Duplo Zoo (2+) si prcek vyhraje. Ten CAT je 3+.

otaznik

Citace od: xtepn01 kdy 09.08.2008, 22:16:17

No, některé Duplo je od 1,5 roku, ten bagr je uveden 2-5. Například s Duplo Zoo (2+) si prcek vyhraje. Ten CAT je 3+.

Já neříkám, co je uvedeno na krabici, říkám, jak to vidím já.

eNTy

V podstatě souhlasím - Lego jako stavebnice má smysl spíše pro starší děti. Tady jde spíš o to, že v rámci Dupla pro nejmenší jde o hodně předraženou hračku, která jen s obtížemi obstojí v konkurenci, která toho pro ty prcky za méně peněz nabídne víc a kvalitněji.