(vlastní) Malý-velký hrad

Založil JimB, 25.06.2008, 19:06:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 5 Hosté prohlíží toto téma.

JimB

Zde je můj první 'veřejný' MOC, lépe řečeno první na který se mi povedlo sehnat foťák. Bohužel některé fotky nejsou příliš povedené, ale je to dáno tím, že jsem fotil s přístrojem od kamaráda navíc se svými nulovými zkušenostmi. :-X
A teď už k samotné stavbě. Je to takový test, co dokážu udělat s obyčejnou prolisovanou baseplate. ;) Hrad vznikal půl roku, před měsícem musel však ustoupit novému projektu. Obsahoval cca. 2500 dílů, co se barev týče tak jsem použil klasickou Oldgray&Olddkgray kombinaci, pouze na skály je použita nová hnědá. Hrad je dělaný co nejreálněji (nechybí kuchyň, koupelna a kaple, figové mohou všude projít aniž by se museli nějak ohýbat), všechny interiéry (kromě sklepa) jsou vybavené.

Foto:
1-celkový pohled
2-nádvoří, přístupová rampa pro koně sice není vidět, ale je tam
3, 4, 5, 6, 7-pohledy ze všech stran
8-palác zepředu
fotky interiérů připojím ještě dnes večer

EDIT: Fotky uploadovány na BS, prohlédnout si je můžete zde
Moje BS galerie k prohlédnutí zde

Jose

Pěkná stavba. Líbí se mi. Jen bych to spíš asi nazval zámek. Nevím, ale hrad to ve mně neevokuje. Ještě čistě subjektivní technická - tu hnědou skálu bych nahradil tmavě šedou. ;)

Colonel32

Myslim, ze budu mluvit za nas za vsechny, kdyz reknu:

"Jen tak dal, jsi na dobre ceste.."

JimB

Citace od: Jose kdy 25.06.2008, 19:15:21
Pěkná stavba. Líbí se mi. Jen bych to spíš asi nazval zámek. Nevím, ale hrad to ve mně neevokuje. Ještě čistě subjektivní technická - tu hnědou skálu bych nahradil tmavě šedou. ;)
Na zámek mi to přijde příliš malé (v podstatě palác a věž), hnědou bych taky nahradil kdybych měl čím (nová tmavá šedá se mi tam nehodí a starou jsem spotřeboval na první patro paláce)

To C32: díky, zvlášť od tebe jako castlaře to potěší

eNTy

No, měl bys si foťák půjčovat častěji, tohle se mi moc líbí. Ta hnědá skála je IMHO zajímavá a naopak se mi líbí, že tam nejsou všudypřítomné šedé BURPy.
Co se týče typu stavby, nejde podle mne ani o zámek, ani o hrad, ale o tvrz nebo hradiště. Nejsem ale žádný historik, a rád se nechám opravit někým znalejším.

JimB

Fotky interiérů paláce:
9-přízemí paláce (zbrojnice, stáje a ta černá díra jsou schody do sklepa :D)
10-ustájení koně
11-detail na stáj, šedé trap door jsou únikový východ pro případ že by se nepřátelé dostali až příliš blízko ;D (pokračují dveřmi, které jsou vidět na obr.4)
12-otevřený únikový východ
13, 14- palác 1. patro, jídelna s krbem
15, 16- palác 1. patro, královská ložnice

smiky

Úžasné  :o  :o Do detailu propracovaná stavba  ;) Nic na tom nemůžu negativně kritizovat  ;)

JimB

Fotky interiérů věžě:
17-přízemí, koupající se rytíř, má i hnědou zástěnu (nejsem si jistý, myslím, že se tomu říká paraván), aby se mohl nerušeně převléct
18-věž přízemí, studna pod schody
19-přístavek u věžě, postele pro 2 rytíře a držáky na zbraně
20-přístavek u věžě, kuchyně s pecí a přípravným stolem
21-věž 1. patro, postel, držáky na pistole, dveře vedou na padací most, schody do přízemí (do vyšších pater vede už jen žebřík, který je však vždy přichycen k patru, do kterého vede takže na žádné fotce není vidět)
22-věž 2. patro, pokladnice kombinovaná s kaplí
23-kaple, oltář je rozevírací, v dřevěných stojanech jsou obrazy svatých (nepřišel jsem na jiný způsob než custom sticker nebo plate 1x1 round, takže žlutá plate je vždy hlava a průhledná zelená pozadí)
24-rozevřený oltář-silně nekvalitní foto
25-fotku 3. patra věžě jsem někde ztratil :-[ takže jen pro představu narychlo načrtnutá skica v malování (3 postele, sud se zásobami, na stěnách byly na stojanech mapy okolního terénu, samozřejmě každá jiná)

nesquick

Opravdu tomu není co vytknout. :o Mě se to moc líbí a ta hnědá skála mi příjde zajímavá,ale přesto se mi líbí.  :)

Džejkob

:o :o tak takhle bych si představoval hrad  :o :o :)

Star Wars, Western, Fantasy Castle, různý věci stavím a sbírám :)
Jsem také aktivní na Instagramu: @CzechMateBricks

zakm

Fakt pochvala na to , že je to tvoj prvý verejný MOC . Vidím , že si jeden z tých čo sa pustia do interiérov a sa im to ja podarí ozaj perfektne . Pokračuj dalej , už sa teším na ďalšie výtvory. ;D
...ak nájdeš v živote cestu bez prekážok ,tak nikam nevedie...

linhi

Jedním slovem - SUPER - hlavně ty interiéry!!!!!

Nede23

Z té podlahy z 1*1 tiles ucvrkávám  ;D! Jinak je to super, líbí se mi stání pro koně, je takový  elegantní. Máš to malý, ale propracovaný. To je důkaz, že není potřeba zas tak moc kostek, aby se postavil pěknej MOC.

PS: Uvítal bych ještě pár fotek toho kočáru ;).

gearcs

No jestli je tohle jenom začátek, tak se předem těším na tvoje další díla :o
Parádní je stáj, taky se mi líbí ta studna (18.jpg) a vůbec celkově je to velmi vypiplaná stavba. Možná bych to nazval tvrz - povedená tvrz ;D ;D ;D

JimB

Citace od: Nede23 kdy 26.06.2008, 08:42:07
Z té podlahy z 1*1 tiles ucvrkávám  ;D! Jinak je to super, líbí se mi stání pro koně, je takový  elegantní. Máš to malý, ale propracovaný. To je důkaz, že není potřeba zas tak moc kostek, aby se postavil pěknej MOC.

PS: Uvítal bych ještě pár fotek toho kočáru ;).
Kočár jako jediný ze všeho ještě stojí právě kvůli tomu, že při prvním focení na něj nezbyl čas, takže jakmile zase seženu foťák tak sem nějaké fotky dám. ;)

Aki

Super hrádek. Moc se mi líbí umístění jednotlivých staveb i dobrá práce s interiéry.
Předpokládám, že tě asi hodně inspiroval Linhi - nebo je to podobnost čistě náhodná?  ;) >:D
Každopádně se mi to ale moc líbí. ;)

JimB

Citace od: Aki kdy 26.06.2008, 20:16:32
Super hrádek. Moc se mi líbí umístění jednotlivých staveb i dobrá práce s interiéry.
Předpokládám, že tě asi hodně inspiroval Linhi - nebo je to podobnost čistě náhodná?  ;) >:D
Každopádně se mi to ale moc líbí. ;)
jj, Milínem jsem se nechal inspirovat hlavně u věže (např. dřevěné obložení), možná i celkovým rozvržením budov, ale od začátku stavby jsem věděl, že postavím jen palác a věž.

Pokud jde o mé další MOCy, tak přes prázdniny dělám jeden velký ze Star Wars, takže to bude něco zcela jiného. :P (nějaké malé dioráma ke kočáru bych zas tak úplně nevyloučil  >:D)