Hromadný nákup na BL

Založil TomB, 19.06.2008, 10:30:15

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

TomB

Rozhodl sem se něco nakoupit z bricklinku tak mě napadlo že bych to nakoupil pro ostatní hromadně.
Informace:

prodejce:1001bricks  (z francie)
odesílání objednávky:   30.6.

Takže pokuď někdo něco chce ať mi napíše seznam dílů na můj mail :  bilek.tom.junior@seznam.cz

(du do toho když nás bude 5 a víc)
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

Jindroush

Citace
If you cannot form a legally binding contract under the law of your respective country, do not use this service.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

JardaL

Ale na 11 let je odvážný ...  >:D
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

nikita79

;D to jo,ale já bych si aji neco objednala.no co se v mládí naučí.... ;D

TomB

Citace od: JardaL kdy 19.06.2008, 15:07:40
Ale na 11 let je odvážný ...  >:D

Kdo nevěří at nenakupuje mě je to jedno..............
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

Petrjr

Citace od: Jindroush kdy 19.06.2008, 14:08:41
Citace
If you cannot form a legally binding contract under the law of your respective country, do not use this service.
Mimochodem, u nás je to zakázané?

Přiznám se, že přesně nevím, pod jakou kategorii by daná činnost měla spadat (obchodní činnost? zprostředkovávání služeb? kýhovýra?)- a zda je tedy nutné mít na ní např. firmu, či ohlašovací povinnost, či jak to teď je. Ale pokud by to nebylo nutné a pokud by toho nebylo obratem více jak 20000,- za rok, tak je to legální.

Jindroush

Citace
Způsobilost fyzické osoby vlastními právními úkony nabývat práv a brát na sebe povinnosti (způsobilost k právním úkonům) vzniká v plném rozsahu zletilostí.

Zletilosti se nabývá dovršením osmnáctého roku.

OTOH IANAL
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Petrjr

To záleží, kdo při té transakci bude bude vystupovat jako kupující (tedy, kdo bude mít registrovaný účet na BL jako kupující)

- TomB? Problém s věkem (už si nevzpomínám, zda jsem dokonce už při registrace na BL nemusel potvrdit svůj věk/resp. právní způsobilost)

- Odpovědný zástupce (rodiče, ...)? Pro Tomb bez problémů, pro ostatní působí odpovědný zástupce právně jako ten mnou popsaný prostředník

- "Neodpovědný" zástupce (bratr, kamarád, který dosáhl zletilosti) - působí jako prostředník i pro TomB

- Firma*? Není problém.

Taktéž. IANAL

EDIT: *Přesněji firma zabývající se odpovídající činností (to je to co nevím - obchodováním, zprostředkováváním obchodů,...).

TomB

Citace od: Petrjr kdy 20.06.2008, 13:14:12
To záleží, kdo při té transakci bude bude vystupovat jako kupující (tedy, kdo bude mít registrovaný účet na BL jako kupující)

- TomB? Problém s věkem (už si nevzpomínám, zda jsem dokonce už při registrace na BL nemusel potvrdit svůj věk/resp. právní způsobilost)

- Odpovědný zástupce (rodiče, ...)? Pro Tomb bez problémů, pro ostatní působí odpovědný zástupce právně jako ten mnou popsaný prostředník

- "Neodpovědný" zástupce (bratr, kamarád, který dosáhl zletilosti) - působí jako prostředník i pro TomB

- Firma*? Není problém.

Taktéž. IANAL

EDIT: *Přesněji firma zabývající se odpovídající činností (to je to co nevím - obchodováním, zprostředkováváním obchodů,...).

Ohledně té firmy.............
Táta je podnikatel a má i Obchodní licenci či jak se tomu říká
A o věku..... je to napsaný na tátu tudíž žádný problém
Složení mých příspěvků: